Ток - шоу "Чорне і біле"

Про матеріал
Ознайомити учнів із позитивним і негативним впливом Інтернету на здоров’я людини; розвивати навички безпечної роботи в Інтернеті; виховувати ціннісне ставлення до здоров’я.
Перегляд файлу

Clear.jpg 

ТОК – ШОУ «ЧОРНЕ І БІЛЕ»

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Тема: Вплив Інтернету на здоров’я людини

Мета: ознайомити учнів із позитивним і негативним впливом  Інтернету на здоров’я людини; розвивати навички безпечної роботи в Інтернеті; виховувати ціннісне ставлення до здоров’я.

Обладнання: плакат з написом  «Ток – шоу «Чорне і біле»», «Правила безпечного користування Інтернетом»

 

ПЕРЕБІГ ЗАХОДУ

 

Класний керівник. Сьогодні ми з вами проведемо виховний захід на моральну тематику, а саме ток – шоу «Чорне і біле». Ви дізнаєтеся про два «обличчя» Інтернету: корисне і небезпечне.

 Інтернет став таким звичним у нашому житті, як пошта і телефон.

А для чого людям Інтернет?

Інтернет – джерело безмежної інформації. Тут є багато цікавого й корисного для навчання. В Інтернеті можна спілкуватися з друзями з різних країн світу – по практикувати іноземні мови, які вивчаєш у школі. Знайомство з ровесниками в різних куточках планети – це можливість дізнатися про далекі краї, ознайомитися зі звичаями інших народів, переглядати фото. Можна в реальному часі – on-line – пограти в шахи із суперником, який живе на іншому континенті.

Отже, Інтернет – це цілий світ, але віртуальний.

Віртуальний (від латинського слова, що означає «потенційний», «можливий») – вигаданий, уявний, створений людською уявою або за допомогою інших об’єктів. Предмети, істоти та явища віртуального світу мають характеристики, ознаки подібно до реального світу, але можуть мати і різко відмінні чи протилежні властивості.

Занурюватись у віртуальний світ на довгий час не варто, адже втрачається радість «живого» спілкування з однолітками, можливість рухатися на свіжому повітрі. Від споглядання зображення на екрані, навіть найсучаснішому, втомлюються очі.

Інтернет наблизив до кожного найвідоміші світові бібліотеки. Можна здійснити віртуальну екскурсію по залах Лувру, Британського музею чи інших, відвідати виставки відомих майстрів.

Доступність фото -, відеоматеріалів, аудіо книжок, друкованої інформації зростає завдяки Інтернету і комп’ютеру. Користувачі Інтернету викладають величезну кількість інформації в електронному вигляді на різних сайтах. На жаль, Інтернет може й зашкодити. Користувачі Інтернету викладають величезну кількість інформації в електронному вигляді  на різних сайтах. На жаль, Інтернет може й зашкодити. Користувачі Інтернету дуже різні. Серед тих, хто ділиться інформацією, є порядні, грамотні й відповідальні люди. Та трапляються грубіяни, обманщики і навіть злочинці.

Отже, Інтернет має два «обличчя»: корисне і небезпечне. Кожному слід уміти розрізняти їх. Тому не сковуйтеся, будьте артистичними, вільними у своїх діях та у висловлюванні своїх думок, адже Ви особистості.

Ведуча. Вітаю Вас, дорогі друзі, на ток – шоу «Чорне і біле». Це ток – шоу, де ви можете говорити все, що ви думаєте. Висловлюйтесь, нам важлива ваша точка зору. Темою сьогоднішньої програми є життя «On line». Свій час поява Інтернету зробила справжній інтелектуальний переворот. Уявіть тільки собі, вам не обов’язково дзвонити своїм друзям, щоб зв’язатися з ними в цю мить. Молода дівчина, яка мріє спілкуватися з хлопцем з іншого куточку світу, може здійснити це, просто клацнувши Enter і на розсилку. Весь світ сконцентрований у вашій долоньці і в моніторі вашого комп’ютера. Але запам’ятайте, це лише одна сторона медалі, лише одна сторона блакитного екрана, чи чорна, чи біла, вирішити саме вам, гостям нашого ток – шоу «Чорне і біле».

Дорогі глядачі, хочу познайомити вас з героями нашої програми. Це мама Наталія Іванівна та її донечка Вікторія.

Вітаю Вас, Наталія Іванівна. Ваша дочка надзвичайно схожа на вас. Тому я думаю, що ми в першу чергу послухаємо саме її.

«Віка, як Ви відноситеся до теми нашого ток – шоу  «Життя «On line»?

Віка

Ведуча. Віка, а чи маєте ви багато друзів і чи є серед них віртуальні друзі?

Віка

Ведуча. Чи багато часу в день ви приділяєте комп’ютеру?

Віка

Ведуча. Так багато. А це не впливає на ваші відносини з рідними, друзями і особливо з твоїми батьками?

Віка

Ведуча. Дякую, Віка. А тепер хотілося б почути думку твоєї рідненької матусі. Наталія Іванівна, що ви можете сказати стосовно слів Вашої доньки?

Наталія Іванівна

Ведуча. Скажіть, будь ласка, як впливає Інтернет на моральність Вашої доньки, оцініть. Чи турбує Вас те, скільки часу проводить Віка і Інтернеті?

 

(Наталія Іванівна розповідає свою історію)

 

Ведуча. Давайте послухаємо думку вчителя основ здоров’я        Нікітенко Л.О про вплив Інтернету на здоров’я людини.

Людмила Олександрівна

Ведуча. Що Ви можете сказати на рахунок почутого? Скажіть, будь ласка, чи є випадок, що склався з Вікою, одиничним?

Людмила Олександрівна

Ведуча. Останнє запитання, як Ви вважаєте, чи є зв'язок між впливом Інтернету на моральність молодої людини?

Людмила Олександрівна

Ведуча. В нашій студії присутні різні гості, такі як: журналісти, бізнесмени, експерти. Я думаю, що в нашій аудиторії назріли запитання до героїв.

(Запитання. Дискусія)

 

Ведуча. Ми дуже багато говоримо проти Інтернету, але все-таки, хіба молода людина не може взяти для себе дещо корисне, яке її морально та духовно збагатить. Прослухаємо директора мережі Інтернет – салонів та кафе.

Передрій Олександр

Ведуча. Пане Олександр, а все-таки, як Ви думаєте, чи впливає Інтернет на моральність молоді, на їхнє ставлення до людей старшого покоління, ровесників?

Передрій Олександр

Ведуча. Дякую. У нас в студії присутній журналіст                         Оксана Миколаївна. Оксано, у Вас є заперечення до пана Олександра, чи Ви згодні з ним?

 

(Оксана надає факти негативного впливу Інтернету на моральність молоді, зокрема, злочинних дій та суїциду)

 

Ведуча. Дякуємо, Оксано. Давайте повернемося до героїв нашого  ток-шоу. Часто батьки не помічають змін у своїх дітях. Вони дивляться на них через рожеві окуляри. Проте набагато критичніші у своїх баченнях вчителі.

У нас в студії присутній директор школи Інна Михайлівна, в якій навчається Віка. Інна Михайлівна, як Ви можете оцінити моральність сучасної молоді.

Інна Михайлівна

Ведуча. Дуже дякую Вам. А зараз хочеться почути точку зору людини, яка знає багато про справжню моральність, а саме про духовні цінності.

Отець  Андрій , що Ви можете сказати стосовно ситуації, що склалася в нашій студії?

Отець 

Ведуча. Думки про Інтернет надзвичайно різні. Вони настільки різні, як кольори чорний та білий. З обговореної проблеми, я впевнена, що кожен прийняв рішення, чи хоче він жити в «On line» чи «Off line», чи віртуальні друзі, чи любов та повага до рідних та всіх тих, хто оточує нас в житті. Перед вами два листочки, на одному з них ви маєте поставити позначку вашого голосу. Для нас важлива ваша думка.

Отож, не живіть майбутнім, живіть сьогоденням. Несіть любов вашим близьким, цінуйте їх, поважайте. Пам’ятайте, ви особистості. Будьте близькими до своїх батьків, адже вони дуже вас люблять. Дякую за участь в ток-шоу «Чорне і біле». До зустрічі!

 

 

 

 

ВИСНОВОК

 

Щоб не сталося біди, прикрощів, негараздів, дотримуйся правил безпечного користування Інтернетом. Розкажи про них своїм близьким і друзям. Почитайте і запам’ятайте ці правила безпечного користування Інтернетом.

 

Я думаю, що виховний захід у нас вдався. Ви справжні молодці, всі були активними, артистичними, але для того, щоб наступний захід ще був цікавішим, проаналізуємо по ланцюжку, що Вам сподобалося, а що ні; щоб Ви змінили. Кажіть, будь ласка, по реченню кожен, а хто утримується, кажіть «пропускаю».

Отже, почнемо з того, що Вам сподобалося… Добре, отже наш виховний захід в цілому вдався, ми всі отримали величезне задоволення від нього. Проте, як і в будь-якій справі були і негативні сторони. Тепер скажіть, будь ласка, що Вам не  сподобалося.

Безперечно, ми є недосконалими, але саме головне, що ми маємо величезне бажання змінюватися. Отже, скажіть, будь ласка, щоб Ви змінили у нашому виховному заході? …

Дякую Вам за активну участь і бажаю всім бути такими ж активними, зацікавленими, як Ви були сьогодні. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Clear.jpgЦЕ ДОПОМОЖЕ В ЖИТТІ!!!

 

ПРАВИЛА БЕЗПЕЧНОГО КОРИСТУВАННЯ ІНТЕРНЕТОМ

 

  1. НЕ змінюй налаштування комп’ютера самостійно: у ньому встановлено захист від зловмисних шкідливих програм – комп’ютерних вірусів, які можуть знищити інформацію або передати її комусь.
  2. НЕ заходь на підозрілий сайт, якщо про це попереджує захист комп’ютера.
  3. НЕ повідомляй логіни та паролі до поштової скриньки – це як ключі від квартири, які не можна показувати  та давати в руки будь-кому.
  4. НЕ повідомляй і не оприлюднюй без дозволу близьких інформацію про тебе та твою родину (адреси, телефони, номери банківських карток тощо). Ця інформація є особистою й недоторканною.
  5. НЕ зустрічайся ніколи із «інтернет - знайомими» наодинці, без попередження дорослих, у безлюдних місцях.
  6. Про випадки надходження на твою адресу неприємної інформації повідомляй дорослих без вагань.
  7. Будь коректним, вихованим, доброзичливим та відповідальним в Інтернеті.

 

 

 

docx
Додано
10 листопада 2019
Переглядів
733
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку