Тотожні перетворення раціональних виразів

Про матеріал
Презентація до уроку "Тотожні перетворення раціональних дробів" у 8 класі. У презентацію вкладені фото всіх 7 чудес, завдання, домашнє завдання тазавдання для рефлексії
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Номер слайду 6

а) б) в) г)

Номер слайду 7

Щоб побачити статую Зевса, треба виконати завдання, яке буде пропуском до храму

Номер слайду 8

1. 2. 3. 4.

Номер слайду 9

Щоб дізнатися про наступне диво до якого ми наближаємося і назву його міста, треба розгадати чарівний квадрат.

Номер слайду 10

Завдання: Обчислити 6 ф с Е е 1) 2) 3) 4)

Номер слайду 11

Ми прийшли до Ефесу в VI ст. до н. е. - в давньогрецьке місто і відвідаємо храм Артеміди, який зроблено із чистого мармуру. В головному залі стоїть статуя Артеміди висотою 15 м, вся оздоблена золотом і дорогоцінностями. Артеміда - покровителька міста Ефеса, дочка царя бога Зевса, сестра золотокурого Аполлона. Вона має для вас завдання…

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Галікарнас - це столиця Карійської держави (нині місто Бордулі в Турції). Гробниця була побудована в IV ст. до н. е. царицею Артемісією дружиною і рідною сестрою царя Мавсола. Мавзолей - це трьохярусна споруда з мармуру: І ярус. Запокійний храм S = 5000 м кв. , H = 20 м. ІІ ярус. Стройна колонада і тут зберігались жертвопідношення.

Номер слайду 14

Ви дізнаєтесь, що було на третьому ярусі, коли спростите вираз. Відповідь: на 3-му ярусі знаходилась пірамідальна покрівля з мармуровим Мавсолом та Артемісією на колісниці чотирьохколісний.

Номер слайду 15

V етап. Родос. Колос "Родоський". А тепер знову в путь. В східній частині Середземного моря розташований острів Родос. В центрі, на торговій площі між морем і міськими воротами була поставлена найбільша на світі статуя юнака ростом в 36 м. Не всі люди могли обхопити великий палець юнака статуї. Образ бога Геліоса — покровителя острова (скульптор Харес). Будова тривала 12 років. Інформацію про те, що сталось потім з Колосом Родоським ви дізнаєтесь, коли виконаєте завдання. Завдання: Знайти значення виразу:

Номер слайду 16

якщо х = 999,9; у = 1000,1 Відповідь: 0,001

Номер слайду 17

Статуя простояла більш ніж 50 років. В 224 році до н. е. була зруйнована сильним землетрусом. Найслабшим місцем виявились коліна. Кажуть, що згідно одного з проектів Колос Родоський буде вилитий з алюмінію і в порожній голові зроблять місце для відпочинку туристів.

Номер слайду 18

Тепер ми наближаємось до о. Форос. "Будівля причудлива і дивна. Гора, посеред моря, доходила до самих небес, і вода протікала під цією спорудою, а вона стояла, висячи над морем", - Ахіл Татій так писав у своїй книзі. Простояв Маяк 1500 років. Хто знаходився на вершині будівлі ви дізнаєтесь, коли виконаєте завдання:

Номер слайду 19

Номер слайду 20

Номер слайду 21

Вирушаємо далі в дорогу. Наступний порт Вавилон. Навуходоносор для дружини Амітіс, яка сумувала в запиленому Вавилоні побудував "висячі сади". На насипних терасах палацу були розбиті "висячі сади". На висоті чотирьохярусної споруди був побудований палац. Кожну терасу покривав великий шар чорнозему, в якому могли пускати коріння дерева. Породи рослин з усього світу привозили в повозах, їх завертали в вологу рогожу. Завдання: довести тотожність.

Номер слайду 22

Номер слайду 23

Номер слайду 24

Продовжіть фразу: «Сьогодні на уроці я повторив…» «Сьогодні на уроці я закріпив...» “Сьогодні на уроці я дізнався...” “Сьогодні на уроці я познайомився...”

Номер слайду 25

Номер слайду 26

ppt
До підручника
Алгебра 8 клас (Істер О. С.)
До уроку
Розділ 1. Раціональні вирази
Додано
29 лютого 2020
Переглядів
967
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку