Треба так багато знати ,як ідеш гриби збирати.(Презентація)

Про матеріал
Презентаці створена для учнів 1 та 2 класів .В цікавій формі діти дізнаються про отруйні та їстивні гриби.Про значення лісу для людини. Про правила збирання грибів.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Безсмертної Л.Д. Сеферівська ЗОШ-сад І-ІІ ст.

Номер слайду 2

Ліс – це диво , ліс – це казка Вабить , кличе кожен день. То ж заходьте й ви будь – ласка,у чарівний край пісень. Всі ходімо на галявку там грибочки вже ростуть Їх голівки кучеряві вже давно усіх нас ждуть. Нас вони уже чекають . Гляньте , велетні які! Різнобарвні шляпки мають І чудові , і прудкі.

Номер слайду 3

Я,гриб-боровик,маскуватися звик. Мусиш ліс обійти,щоб мене знайти. А кому знайти удасться, знай, тому всміхнулось щастя, Бо смачнішого нема між грибами усіма. Хто не вміє нас шукати,тим адресу можу дати : Ми і в лісі ,й на галяві ,корінь білий ,верх смаглявий.

Номер слайду 4

По – нашому я печериця , а по – французьки – шампіньйон. Хоч куцонога , блідолиця , але витримую фасон. Засмажите мене в сметані, й куди тому боровику! Мене шукайте не світанні у лісі, полі , у садку.

Номер слайду 5

Я – СИРОЇЖКА , БІЛА НІЖКА, У РІЗНИЙ КОЛІР ЧЕПУРЮСЬ. ТАКА ТЕНДІТНА , ТАКА Я НІЖНА , У РУКИ ВІЗЬМЕШ – І КРИШУСЬ. ХОЧА КРИШУСЬ ,ХОЧА ТЕНДІТНА , А КАЖУТЬ , ДУЖЕ АПЕТИТНА. ХТО КОШТУВАВ ХОЧ РАЗ МЕНЕ , ЗАБАЧИТЬ В ЛІСІ - НЕ МИНЕ.

Номер слайду 6

Ми , лисички , жовті личка,ростом зовсім невеличкі . Не червиві , дуже чисті, не ховаємося в листі. Хто на слід наш натрапляє , повен кошик назбирає. Ростемо ж не поодинці , нас шукайте у низинці.

Номер слайду 7

У бору грибів багато-сироїжки, МАСЛЮКИ, Жовті рижики ,й лисички,і товсті боровики.

Номер слайду 8

Я моховик, я чарівник,вохристо- жовтий цілий вік. Хоча м’який і бархатистий, але не з тих , щоб в очі лізти.

Номер слайду 9

Я , рижок , сурмлю в ріжок , корінець дірчастий. На мені капелюшок червоно – смугастий. Не боюся я дощу , кожну крапелиночку через себе пропущу , ніби через лієчку. Обійдіть все царство грибне ,- хто ще здатний на подібне?

Номер слайду 10

Я – підберезник , гриб чудесник , люблю я дух березняка. Хто покуштує , не пожалкує , не гірший від боровика.

Номер слайду 11

Ми опеньки . Ніжки тоненькі. Шиї , мов цівки . Круглі голівки. А як більші виростаєм , - парасольки розкриваєм.

Номер слайду 12

Я родилась на світанку доки трави росяні , Звуть мене БЛІДА ПОГАНКА Я подобаюсь Вам?

Номер слайду 13

Я МУХОМОР, я людомор , червоний , наче помідор. Кашкет цяцькований , розлогий , а сам – стрункий і довгоногий. Серед урочища грибного не знайдеш красеня такого. Та я отруйний , пам’ятай. Мене побачиш – обминай!

Номер слайду 14

І як ви у ліс підете, Добре правила завчіть. Як грибочки там знайдете , то поганок не беріть. Мухоморів не збирайте , Жовтий гриб – теж має яд! Незнайомих не займайте, Не збирайте все підряд!

ppt
Додано
2 березня 2019
Переглядів
2825
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку