Презентація "Зимуючі птахи рідного краю"

Про матеріал
Презентація "Зимуючі птахи рідного краю" складається з 9 слайдів, в яких розміщено фотографію та коротку розповідь про найпоширеніших птахів нашої місцевості. Дану презентацію можна використовувати під час уроків, виховних годин, екологічних акцій та проектів.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Зимуючі птахи рідного краю

Номер слайду 2

Горобець. Ці маленькі активні пташки не відлітають у вирій, залишаються зимувати в Україні. Взимку вони шукають допомоги у людей, тому активно злітаються у великі міста, поближче до селищ. Їм важко шукати їжу в морози. Полюбляють крихти хліба, зерно, насіння.

Номер слайду 3

Синиця. Синичок називають трудівницями. Бо ці пташки дуже передбачливі та запасливі. Ще наприкінці літа синиці починають збирати та розносити у свої схованки насіння, зернята. Одна пташка може наскладати на зиму 13-15 кг запасів. Але знайти у схованках вдається не все, тому синичкам потрібно допомагати: розвішувати годівнички з харчами.

Номер слайду 4

СнігуріЦі птахи дуже легко переносять холод. Більше того, чим міцніше морози, тим краще почувають себе снігурі. Вони зазвичай збираються у зграї, важко зустріти снігурів-одинаків. Пташки збиваються у гурти по 8-10 осіб. Під час морозу вони завжди сидять нерухомо на гілках, ніби надуті. Насправді у них настовбурчене пір’я, що допомагає птахам зігріватися. Снігурі дуже полюбляють ласувати горобиновими ягодами, також шукають собі сухі насінини.  

Номер слайду 5

Дятел. Ці птахи дуже добре знають, якою буде цьогорічна зима. Вони відлітають у вирій, якщо зима буде особливо морозною. А якщо взимку буде достатньо м’який клімат, без завірюх та сильних морозів, то дятли залишаються зимувати в Україні. Тож по цих птахах легко спрогнозувати погоду. Взимку вони їдять насіння, яке дістають в шишках ялинок та сосон. Та навіть взимку вони продовжують працювати своїм міцним дзьобом, шукаючи під корою комах, як сховалися там до весни.

Номер слайду 6

Щиглик. На узліссях, ярах зимують щиглики. Ці птахи харчуються зерном. Узимку пташки збираються величезними зграями – це сотні пташок, які літають та харчуються разом.

Номер слайду 7

Омелюх. Це наші гості. Ці птахи прилітають до України зимувати з далекої півночі – з тайги та лісотундри. Живуть вони у наших лісах, до людяних місць не наближаються. Годуються ягодами, омелою. Побачити перших омелюхів можна наприкінці листопада. Відлітають з України ці птахи у середині квітня – на початку травня.

Номер слайду 8

Сойка. Ці пташки – ще одні трудівниці. Вони завчасно збирають запаси та готуються до зимівлі. Улітку сойки шукають комах, харчуються ягодами, насінням. А от взимку їдять жолуді. Їх вони ховають у дуплах, між гілками дерев, на землі у пеньках. У сойок гарна пам’ять, тому взимку вони згадують про свої хованки.

Номер слайду 9

Пам’ятайте!Взимку пташки бояться не холоду, а голоду! Тож обов’язково допомагайте нашим пташкам з їжею, робіть годівнички.

pptx
Додано
2 березня 2019
Переглядів
5583
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку