Тренінгове заняття "Фізика на кухні"

Про матеріал
Тренінгове заняття з фізики. Розроблене і проведене в групі учнів, які навчаються за професією "Кухар, кондитер".
Перегляд файлу

Тренінг: «Фізика на кухні»

План тренінгу.

№ етапу

Етапи та зміст заходу.

Діяльність вчителя

Діяльність учнів

Примітка

  1.  

Організаційний етап

Організовує учнів

учні готуються до заходу, сідають  півколом

15 учнів

  1.  

Знайомство

Пояснення правил знайомства

Відповідають на питання: Хто я?

(Ім’я, що я люблю готувати)

Слайд-шаблон з запитаннями, на які мають відповісти учні

  1.  

Правила

Разом з учнями встановимо правила заняття.

 

Проговорюють правила та пишуть на аркуш паперу А1.

Цінники.

  1.  

Мотивація та постановка теми

 

Постановка проблемного запитання:

Чи потрібна кухарю фізика? Чи може людина працювати без знань фізики?

Відповідають на поставлене запитання

Слайд з темою

  1.  

Очікування

Наводить приклад

Пишуть очікування на картках із зображенням інгредієнтів до піци.

Шаблон - основа для піци – 1шт., картки з зображенням інгредієнтів – 15шт.магніти, цінники, ручки.

  1.  

Розминка

Вибір фізичних понять та термінів з кошика

Дають визначення термінам

Кошик, картки-15 шт.

  1.  

Розписування покрокового  приготування блюд за фізичними процесами

Проблемне запитання: Яку документацію використовують кухарі на кухні? Чи можна покрокове приготування розібрати за послідовністю приготування та за фізичними процесами? Що таке фізичний процес? Об’єднання на 3 групи Роздає різнокольорові картки (3 кольори)Пояснення завдання: створення відповідності

Об’єднуються в групи за кольором Створення міні-проекта

Обладнання:

аркуш паперу формата А1-3шт, клей- олівець – 3шт., фломастери – 3 набори, маркери – 3шт.

  1.  

Руханка (знайди тріо)

Об’єднання в групи за цифрою:

  1.              зображення приладу;
  2. фізичне поняття або процес
  3. визначення фізичного поняття або процесу

Знаходять логічний ланцюжок.

картки

  1.  

Створення фізичного паспорта продукта

Пояснення вправи, розподілення продуктів по групам

 

 

Об’єднання в групи за видом овоча. Створення паспорта продукта

Обладнання: аркуш паперу А4 – 3шт, фломастери – 3 набори маркер – 3шт., пачка макаронів, сік, рибні консерви

  1.  

Корисні поради

Проблемне запитання: Які фізичні процеси чи поняття з фізики використані автором?

Записують на аркуші паперу відповідь

Відео

  1.  

Підведення підсумків

Підводить підсумок

 

 

Рефлексія (аналіз очікувань)

Пояснення вправи

Розбирають піцу на шматки і аналізують очікування

 

  1.  

Процедура прощання. Вправа «Подарунок»

Пояснення вправи

Учні на аркушах паперу малюють і дарують іншому учаснику тренінга

Аркуш паперу А5-16 шт., фломастери.

 

docx
Пов’язані теми
Фізика, Позакласні заходи
Додано
7 лютого 2019
Переглядів
839
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку