Туристичний макрорегіон світу,Південна Азія. Непал

Про матеріал
Туристичний макрорегіон світу,Південна Азія. Непал в презентації описано про туризм, який розвинений в Непалі
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Кожен з видів туризму формує свої туристські потоки‚ які мають цілком конкретні напрями і розрізняються просторовим розподілом. Аналіз туристських потоків та доходів від туризму неможливий без розгляду їх регіонального розподілу, який здійснюється завдяки туристичному районуванню світу.

Номер слайду 3

Макрорегіони – найбільш ієрархічні одиниці туристичного районування світу. ВТО виділяє 5 туристських макрорегіонів світу: Європейський - Скандинавські країни (Фінляндія, Норвегія, Данія, Ісландія), країни Західної, Північної, Південної, Центральної і Східної Європи, включаючи всі колишні республіки СРСР. Американський - країни Північної, Південної і Центральної Америки, острівні держави і території Карибського басейну. Азіатсько-тихоокеанський - країни Східної і Центральної Азії Японія, КНДР, Республіка Корея, КНР, Тайвань, Монголія; країни Південно-східної Азії - Бруней, Східний Тимор, В'єтнам, Індонезія, Камбоджа, Філіппіни; Австралія, Океанія - Нова Зеландія (10 тис. островів в центральній і південно-західній частинах Тихого океану); країни Південної Азії - Індія, Пакистан, Бутан, Бангладеш, Непал, Шрі-Ланка, республіка Мальдівська. Африканський - держави африканського континенту. Близькосхідний - країни Західної і Південно-західної Азії - Бахрейн, Ірак, Іран, Йорданія, Кувейт, Оман, Катар, Саудівська Аравія, Сирія, ОАЕ, Ємен, держави Східного Середземномор'я – Ізраїль, Кіпр, Туреччина, а також Єгипет і Лівія.

Номер слайду 4

Смаль І.В. Туристичні ресурси світу

Номер слайду 5

Південна Азія (Індія, Бутан, Непал, Шрі-Ланка, острови Мальдівські, Пакистан, Бангладеш) – субрегіон бідності і перенаселеності. В центрі регіону – Індія, що динамічно розвивається, на периферії або відсталі, або перенаселені країни. Міжнародний туризм носить осередковий характер в умовах найвищих вологих тропіків і найвищих в світі гір.

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Поєднання історико-культурної спадщини і стародавніх пам'ятників буддійських і індуїстів культур, природні комплекси Гімалаїв, вологі джунглі і мангрові чагарники, коралові острови і слонячі розплідники, осередкове розповсюдження міжнародних курортів.

Номер слайду 8

історико-культурний; відпочинок на морі; екологічний; екстремальний (альпінізм).

Номер слайду 9

Непал - високогірна держава в Гімалаях в Південній Азії. Межує з Індією та Китаєм. 40% території Непалу розташовано на висоті понад 3000 м, тому Непал є найвисокогірнішою країною світу.

Номер слайду 10

Герб Непалу Сучасний герб Непалу (емблема) був прийнятий 30 грудня 2006 року. Герб складається з гірлянди рододендронів, що обрамляють гору Еверест, а також чоловічих і жіночих рук (які символізують рівність статей). Крім того, на гербі представлений прапор Непалу (вгорі), а також зелені пагорби (символізують горбисті регіони Непалу). У центрі герба, над зображенням рук, розташований білий силует з окресленням карти Непалу. Внизу герба Непалу проходить червона стрічка з написом «Мати і Батьківщина більше, ніж небеса» на санскриті.

Номер слайду 11

Державний прапор Непалу Прапор Непалу був прийнятий 16 грудня 1962 року. Прапор Непалу – єдиний державний прапор у світі, що не має форму прямокутника або квадрата. Прапор складається з сонця і місяця, на яких раніше зображувалися людські обличчя, але вони були прибрані після зміни оформлення прапора в 1962 році. Прапор Непалу символізує те, що держава Непал буде існувати так само довго, як сонце і місяць. Синя межа на прапорі Непалу позначає світ, червоний колір – колір рододендрона, національної квітки Непалу. Вигнута місяць – символ королівського дому, а сонце представляє династію Рана.

Номер слайду 12

Непал розділений на 14 зон і 75 районів, згрупованих у п'ять округів. Кожен район управляється чиновником, провідним нагляд за законами і порядком і координує діяльність місцевих органів різних міністерств.

Номер слайду 13

Чисельність населення - 28950000 (оцінка на липень 2010) Річний приріст - 1,4% (фертильність - 2,5 народжень на жінку) Середня тривалість життя - 64,6 року у чоловіків, 67 років у жінок Грамотність - 62,7% чоловіків, 34,9% жінок (за переписом 2001 року) У культурно-етнічному відношенні Непал являє собою змішання близько сотні народностей і каст. Межі каст, як правило, прозорі, а приналежність до тих чи інших каст залежить ще від прийнятої традиції спостерігача. Населення Непалу говорить на сімдесяти різних мовах і діалектах.

Номер слайду 14

ООН, МАГАТЕ, МБРР, МВФ, СААРК, СОТ та ін.

Номер слайду 15

Грошова одиниця - непальська рупія = 100 пайсам.

Номер слайду 16

Непал - одна з найбідніших і найменшрозвинутих країн світу.  Сільське господарство - основа економіки, дає засоби до існування для більше ніж 80% населення і становить 41% ВВП. Індустріальне виробництво в основному включає обробку сільськогосподарської продукції, такої як джут, цукрова тростина, тютюн і зерно. Виробництво текстилю і килимів в останні три роки зросло, і становить приблизно 80% валютного доходу.

Номер слайду 17

В Непалі вирощують рис, зернобобові суміші, пшеницю, кукурудзу і ячмінь. У значній кількості вирощують джут (на продаж), тютюн, цукрову тростину, індиго та опійний мак. Культивують також овочі, овес, пряності і ряд плодових культур. У джунглях економічний інтерес становлять дерева твердих порід, а також бамбук і ротангова пальма. Землеробством виділяються долини Катманду і Покхара. Виробництво зернових культур дещо скоротилося по всій країні, що призвело до необхідності збільшення імпорту зерна з Індії.

Номер слайду 18

Тваринництво за своїм значенням поступається землеробству. Майже усюди розводять овець, кіз, свиней і домашню птицю. Поголів'я волів зосереджене в більш низьких міжгірних долинах, а яків розводять високо в горах.

Номер слайду 19

В основному ведеться переробка сільськогосподарської сировини на дрібних підприємствах. Продукція, що випускається, включає бавовняні, джутові та інші текстильні вироби, цукор, сірники, тютюнові вироби, килими і взуття. Головні індустріальні центри країни - Біратнагар і Біргандж. В обох містах, що виросли в смузі тіраїв, виробництво значною мірою орієнтоване на збут у сусідні області Індії і в Бангладеш. Велика частка товарів перетинає державний кордон контрабандним шляхом і тому не враховується статистикою зовнішньої торгівлі.

Номер слайду 20

Починаючи з травня 1991, уряд впроваджує економічні перетворення, заохочуючи іноземні інвестиції. Уряд скоротив державні витрати за рахунок зниження субсидій і скорочення кількості державних службовців. Непал має значний запас для прискорення економічного зростання за рахунок гідроенергетики, туризму і закордонних інвестицій. Перспективи для зовнішньої торгівлі або вкладів в інші сектори економіки малі, через невеликий розмір економіки Непалу, технологічне відставання, географічну віддаленість, відсутність виходу до моря і ризик стихійних лих. Допомога міжнародного співтовариства, що фінансує понад 28% бюджетних витрат, швидше за все залишатиметься головною умовою розвитку.

Номер слайду 21

Непал не відноситься до числа країн, популярних у туристів, хоча і вважається однією з найкрасивіших країн світу. Їдуть туди люди, які мають чітку мету: любителі пригод, етнічні туристи, спортсмени, дослідники, паломники і ті, хто шукає спокою і єднання з природою - хоча б на час.

Номер слайду 22

Гімалаї — найвищі гори на Землі. Вони займають шість сьомих території Непалу. У Непалі знаходяться вісім з 14 вершин світу, що перевищують 8000 м: Еверест, Канченджанґа, Лхоцзе, Макалу, Чо-Ойю, Дхаулагірі, Манаслу, Аннапурна I. У цих висотних районах живе близько 10 % населення Непалу, землеробство можливе до висоти 4200 м. Головними сільсько-господарськими культурами на цій території є картопля, просо, ячмінь.

Номер слайду 23

Гірський хребет Аннапурна Долина Барун, одна з багатьох долин в Гімалаях, створених льодовиком

Номер слайду 24

90% товарів і продуктів в Непал імпортується з Індії. Близько третини чоловіків в Непалі працюють у сфері туризму, в основному гідами по Гімалаях. . У Непалі їдять тільки правою рукою. Ліва рука вважається "нечистою", тому їсти їжу, також як подавати або приймати що-небудь нею не прийнято. У Непал з Індії можна прийти пішки. Причому межа між країнами досить умовна – індійці і непальці переміщаються вільно, а іноземцям потрібно бути уважними, щоб випадково не проскочити повз прикордонну служби.

ppt
Пов’язані теми
Географія, 10 клас, Презентації
Додано
30 квітня 2023
Переглядів
685
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку