Тварини Південної Америки

Про матеріал
Презентація: "Тварини Південної Америки" допоможе на уроках я досліджую світ показати різноманітність тваринного світу цього дивовижного материка
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Тварини Південної Америки

Номер слайду 2

Андский або очковий ведмідь. Андский ведмідь з Південної Америки також відомий як очковий ведмідь , має характерні світлі плями навколо очей, які можуть виглядати як окуляри і виділяються на тлі чорного або темно-коричневого хутра. Це єдиний вид ведмедів в Південній Америці, з довжиною тіла 1,5-1,8 метра і вагою 70-140 кг. Самці на 30-50 більше, ніж самки.

Номер слайду 3

лама. Лами були одомашнені першими і використовували як в’ючних тварин 4000 до 5000 років тому в перуанській гірській місцевості. Лами знають свої власні межі. При спробі перевантажити лама із занадто великою вагою, ламу, ймовірно, лежати або просто відмовляються рухатися. Лами розумні і легко піддається дресируванню.

Номер слайду 4

Броненосець. Броненосці мають дійсно дивний зовнішній вигляд. Хоча більшість видів броненосців виглядають лисими, у них є волосяний покрив на боках і животі. У цих тварин є панцир, який складається з смуг. Кількість смуг залежить від виду тварини. Хоча смуги жорсткі, як нігті, панцир є гнучким, з більш м’якою шкірою, яка розширюється і стискається між смугами. Броненосці також мають довгі кігті для риття і пошуку їжі. Їх улюбленою їжею є терміти і мурахи.

Номер слайду 5

Мурахоїд. Мурахоїди не мають зубів. Мурахоїди мають гострі гачкуваті нігті (довжиною до 10 см), з їх допомогою вони добре захищаються від ворогів (з такими кігтями, одним ударом мурахоїд здатний випатрати собаку, навіть ягуари воліють не зв’язуватися з ними). У гігантського мурахоїда найдовший язик серед усіх сухопутних тварин (довжина досягає 60 см). За день гігантський мурахоїд здатний з’їсти 30000 мурах

Номер слайду 6

Капибара. Капибара – найбільший гризун у світі, з вагою від 34 до 65 кг, довжиною тіла від 1 до 1,35 метра і висотою в холці близько 60 см. Він має довгу, світло-коричневу, густу шерсть і злегка перетинчасті лапи. Спочатку вважалося, що це якийсь вид свинею, однак зараз відомо, що капібари – це гризуни

Номер слайду 7

кінкажу. Хижа тварина, що мешкає у природних умовах в Центральній Америці та Південній Америці, має довгий чіпкий хвіст, харчується плодами і рідко потрапляє на очі людям, через виключно нічний спосіб життя. У Мексиці медові ведмеді - звичайні домашні вихованці. Медових ведмедів ще називають чіпкохвостим ведмедем, через його чіпкого хвоста, за допомогою якого вони спритно пересуваються по деревах.

Номер слайду 8

Карликова ігрунка. Карликова ігрунка є одним з найменших приматів в світі. Вага тіла становить 100-150 г, довжина тіла до основи хвоста 11-15 см, а довжина хвоста – 17-22 см. Їх можна зустріти в пологах дощових лісів Південної Америки. Хвіст не є чіпким, але допомагає утримувати рівновагу, при перестрибуванні з дерева на дерево. Карликова ігрунка може стрибати в довжину до одного метра.

Номер слайду 9

Ягуар. Ягуар – найбільша кішка в Північній і Південній Америці. Ягуар, на відміну від інших кішок здатний прокусити череп своєї здобичі (але все ж зазвичай душить її, схопивши за горло). У природі, ягуари живуть 12 – 15 років, в неволі 22 – 25 років. Ягуари занесені в міжнародну Червону книгу. Мовою гуарані слово «ягуар» перекладається як «звір, що вбиває одним стрибком».

Номер слайду 10

лінивець. Лінивці харчуються тільки листям дерев, але іноді можуть харчуватися комахами ( дуже рідко). Листя дерев дуже низькокалорійні, тому щоб зберегти енергію лінивці пересуваються дуже повільно. На перетравлення листя йде приблизно місяць. Майже весь свій час лінивці проводять на деревах, тільки для природних потреб вони спускаються (тільки 1 раз на тиждень) вниз на землю.

Номер слайду 11

тапір Тапір спочатку мешкав у Південній Америці і Південно-Західній Азії. Близько 35 мільйонів років тому цей вид тварин поширився в Північній Америці і Європі, про що свідчать численні археологічні знахідки, які також вказують і на видові відмінності тапірів. Нині ця родина складається з чотирьох видів. Зазвичай його можна побачити поряд з водою або в заболочених місцях. Тут рівнинний тапір проводить більшу частину дня. 

Номер слайду 12

ігуанаІгуани є одними з найбільших ящірок, що мешкають в Північній і Південній Америці. Їх хвіст становить близько половини довжини тіла. Як і інші рептилії, ігуани холоднокровні, яйцекладущие тварини з чудовою здатністю адаптуватися до навколишнього їхньому середовищі.

Номер слайду 13

Анаконда. Анаконда (водяний удав) — велика неотруйна змія. Анаконди мешкають на всій території тропіків Південної Америки. Як і більшість великих змій (пітони і удави), анаконди ростуть протягом усього життєвого циклу, перші роки особливо інтенсивно, а будучи зрілими – значно повільніше.

Номер слайду 14

Слонова або галапагоська черепаха. Галапагоські черепахи є найбільшими сухопутними черепахами в світі, серед нині живих рептилій. Самці можуть важити більше 227 кг, а середня вага самок близько 113 кг. Вони мають товсті, міцні ноги, щоб витримати вагу тіла, але проводять багато часу лежачи, щоб зберегти енергію. Забарвлення панцира світло-коричневе.

Номер слайду 15

ПіраньїПіраньї мають срібну шкіру з червоними плямами, які служать як камуфляж в брудних водах , які вони населяють . Їх щелепи настільки сильні, що вони можуть розчавити людську руку протягом 5-10 секунд. Також, як акули, піраньї оснащені спеціальними органами почуттів, які допомагають їм виявити кров у воді. Піраньї є канібалами – можуть з’їсти один одного якщо немає джерел м’яса. Піраньї живуть до 25 років

Номер слайду 16

кондор. Андский кондор є найбільшою, літаючим птахом в Південній Америці. Він поширений в величних горах і долинах Анд. Вага тіла становить від 7,5 до 15 кг. Довжина дорослої особини варіюється в межах 117-135 см. Самці більше самок, мають характерний гребінь на верхній частині голови і жовті очі. У самок очі червоні і відсутній гребінь. Забарвлення пір’я чорний, на шиї є пухнастий білий комірець.

Номер слайду 17

ібісиІбіси – болотні і наземні птахи середнього, і великого розміру. Вони мають довгу шию і ноги, а самці, як правило, більші за самок і мають більш довгі дзьоби. З сімейства ібісових, на території Південної Америки поширені такі види: червоний і білий ібіси

Номер слайду 18

КолібріВсього в світі існує понад 350 видів цих дивовижних птахів. Вони є найменшими птахами в світі. Дорослі особини деяких видів колібрі важать близько 2 грамів при довжині тіла близько 7 сантиметрів. У дикій природі вони живуть лише в Південній і Північній Америці. Серце колібрі б'ється з шаленою швидкістю, від 500 ударів за хвилину в стані спокою до 1200 під час польоту.

Номер слайду 19

пелікан. Пеліканів визначити досить легко, адже вони єдині птахи, які мають мішок під дзьобом, який використовується для лову риби. Пелікани – це великі птахи з короткими ногами, і на суші поводяться досить незграбно. Завдяки перетинчастим лапам, вони є відмінними плавцями. Птахи використовують свій дзьоб, щоб покрити пір’я водонепроникним маслом з залози біля основи хвоста.

Номер слайду 20

папуги. Найбільший папуга у світі – гіацинтовий ара, вони виростають до метра у довжину, але близько половини цієї цифри припадає на хвіст. А найбільшими дзьобами серед всіх видів цих птахів володіють чорні какаду. Їх дзьоби мають довжину до 10 сантиметрів, і вони легко можуть перекусити ними кістку, палець або гілку. Саме слово “какаду” з малайзійської мови і перекладається, як “кусачки”.

Номер слайду 21

тукан. У густих і вологих лісах Америки живе дивний птах. Тукан - це тропічний дятел. Тукан не тільки викрикує свої слова, але й відмінно пародіює голоса тропічних птахів. Дзьоб для тукана працює, як кондиціонер – у жару зайве тепло зупиняеться на порожнинах дзьоба і не проникає в організм. У холодну погоду дзьоб допомагає зберегти тепло.

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. печинога Лілія
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
15 лютого 2022
Переглядів
10677
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку