Твір- роздум на тему: "Чи такі вже згубні гроші?"

Про матеріал
На допомогу учням представляю твір- роздум на тему " Чи такі вже згубні гроші?" (за повістю О.де Бальзака "Гобсек"). В творі роздуми про актуальність повісті в наш час.
Перегляд файлу

Твір – роздум на тему: «Чи такі вже згубні гроші?»

(за повістю О.де Бальзака «Гобсек»)

 Більшість людей думають лише про задоволення власних благ. А тих, хто дає гроші на благодійність можна порахувати на пальцях. Люди накопичують багатство часто на горі інших. Але це не приносить їм радість чи задоволення. Збагачення – це не мета, а засіб та не всі це розуміють.

 Так і Гобсек накопичував багатства та для чого сам не знав. І радості від цього теж не отримав. Його доля була важкою( були злети і падіння), він сам будував своє майбутнє і все, що було в нього – це його заслуга. Та гроші згубили його як людину, він став егоїстом, жорстоким, бездушним, скупим самітником.

 Ця тема актуальна і в наш час. Люди зациклені на збагаченні, не помічають як стають чужими у власних сім’ях( бо в гонитві не вистачає часу на рідних), серед друзів(охоплює заздрість, якщо хтось багатше, з’являється відраза, якщо вони просять в борг).

 Поки ми не зрозуміємо ціну життю, будемо піклуватися лише про фінанси, то і надалі будемо просто животіти і не відчувати задоволення від життя.

 «Життя не в тому, щоб жити, а в тому, щоб відчувати, що живеш».

(Ключевський Василь)

 


 

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
4.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
4.7
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Бабенко Лера
    Загальна:
    4.7
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    4.0
    Відповідність темі
    5.0
docx
Додано
2 лютого 2022
Переглядів
10259
Оцінка розробки
4.7 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку