Твір "Хто над ким владарює: людина над золотом чи навпаки?"

Про матеріал

Твір на тему "Хто над ким владарює: людина над золотом чи навпаки?"........................

Перегляд файлу

Твір на тему: Хто над ким владарює: людина над золотом чи навпаки?

У теперішньому світі дуже часто виходить так, що золото владарює над людиною. Але, незважаючи на це, я гадаю, що ми не повинні дозволяти грошам і матеріальним цінностям отримувати владу над собою.

По-перше, у наш час, більшість людей звертають свою увагу на соціальний статус і твоє матеріальне забезпечення, і від цього здебільшого залежить чи будуть вони з тобою спілкуватися, допомагати. Якщо раніше були важливими позитивні людські якості, такі як доброта, взаємодопомога, любов, вірність, то зараз це не має значення. Але, на щастя, у наш час є люди, які не зважають на твій соціальний статус і матеріальне забезпечення, тобто залишаються людиною за будь-яких обставин.

Для прикладу можна привести книгу «Чучело» Володимира Желєзнікова. У цій історії доброзичлива дівчина Оленка, на прізвисько Чучело, допомогла своєму класові подорослішати та зрозуміти, що цей світ не чорно-білий, а в житті немає місця категоричності, з якою живуть її однокласники. Історія Олени – це книга про людину, яка уособлює в собі задатки ідеальної людини – допомагати іншим, боротися за справедливість, бути сильною до кінця. На мою думку, цей твір є корисним для кожного, бо нам є чому повчитися в головної героїні, наприклад, тому, що не завжди у відповідь  на добрі вчинки та наші благородні наміри ми отримуємо вдячність і розуміння, й іноді за гарні наміри доводиться платити. І врешті-решт, розумієш, що в будь-яких умовах, які б жорстокі люди тебе не оточували, ти завжди можеш залишитися людиною.

По-друге, на мою думку, матеріальні цінності не можуть бути важливішим за моральні, інакше у «сліпій гонитві» за багатством людина забуде що таке доброта, взаємодопомога, любов, вірність і для неї на першому місті будуть думки, речі, люди, які приноситимуть їй все більше і більше грошей.

Яскравим прикладом є життя головного героя твору Карпенка-Карого "Сто тисяч" - Герасима Калитки. Він просто марить багатством, заздрить Жолудю, який є найбагатшою людиною на селі. На початку п’єси жид пропонує Калитці махінацію, яка начебто дозволить Герасиму розбагатіти - купити 100 тис. фальшивих рублів, заплативши за них тільки п’ять тисяч. Втім «гроші» виявилися звичайним папером, і тільки зверху в мішку було кілька пачок зі справжніми купюрами. З горя він вирішив повіситись, але, на щастя, його було врятовано. Але далі ми бачимо, що Герасим не засвоїв життєвого уроку - що щастя криється зовсім не в грошах, адже при смерті від думає лише про гроші та землю, тому що у його житті на першому плані завжди стояли матеріальні цінності, і це не призвело ні до чого хорошого.

Отже, лише людина з стійкими моральними принципами може мати владу над грішми. Потрібно бути надзвичайно сильною та цілеспрямованою особистістю, щоб не дозволити їм керувати собою.

docx
Додано
8 листопада 2021
Переглядів
774
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку