Твір-роздум на тему «Лиш боротись – значить жить» І.Франко

Про матеріал
Тема твору надзвичайно актуальна у нашому сьогоденні, адже ми українці і все наше життя - це боротьба. Впродовж усього життя ми долаємо перешкоди, комусь це вдається, а комусь ні. У творі розкрито тему національної та особистої боротьби.
Перегляд файлу

Твір-роздум на тему «Лиш боротись – значить жить» І.Франко

Життя.... Яке це все ж таки багатозначне слово. Яку глибину воно приховує ? Багато філософів намагалися описати сенс життя, але єдиної думки немає, бо кожен сам обирає те, що до душі. Я захоплююся словами І.Франка : «Лиш боротись - значить жить».

Життя українського народу- це суцільні випробування на національну єдність і відвагу. Наша багатовікова історія писана кров‘ю захисників Вітчизни.  Попри століття український дух не згасає, а ще дужче розпалюється знову і знову.

Українці – волелюбний народ, який не можна закувати в кайдани. Ми відстоюємо свою громадянську позицію у будь-яких умовах. Чого вартує революція Гідності, коли наш народ згуртувався задля спільної ідеї. Лише свобода дозволяє нам вільно дихати та насолоджуватися життям.

Життя будь-якої людини - це боротьба за кохання, за моральні цінності, за «місце під сонцем». На шляху до успіху трапляються різні перешкоди, які хочуть нас зупинити, але в марші українських націоналістів співається : «А хто борець, той здобуває світ». Доля ставить усіх на коліна, щоб випробувати на міцність, хтось відразу здається, а хтось продовжує вставати-падати, але рухатись.

Я вважаю, що кожна людина повинна мати ціль до якої вона буде невпинно йти і буде боротися до останнього. А коли спільна мета об’єднує цілий народ, то успіх гарантований.

 

docx
Додав(-ла)
Самохвал Дарія
Додано
16 червня 2023
Переглядів
1359
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку