Твір-роздум за колективно складеним планом у художньому стилі

Про матеріал
РМ. Твір-роздум за колективно складеним планом у художньому стилі на одну із тем: «Чому необхідно знати історію свого народу?», «Чому людина має бути чемною?», «Чого не можна купити за гроші?», «Чому потрібно берегти природу?»
Зміст слайдів
Номер слайду 1

РМ. Твір-роздум за колективно складеним планом у художньому стилі на одну із тем: «Чому необхідно знати історію свого народу?», «Чому людина має бути чемною?», «Чого не можна купити за гроші?», «Чому потрібно берегти природу?»

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Роздум - це зв′язний текст, що характеризує логічно послідовний ряд думок, міркувань, висновків на певну тему. Речення мають перебувати у відношеннях:причина (обґрунтування, пояснення думки, висловленої в іншому реченні).наслідок

Номер слайду 5

Роздум складається з трьох частин: Теза (вступ)Докази, Аргументи(основна частина)Висновок. Я думаю, що.../ на мою думку…/ мені здається, що.../ я вважаю, що... Чому? Тому що.../ по-перше,.../ по-друге,... Отже,.../ підсумовуючи, можна зазначити.../ Можемо зробити висновок, що …

Номер слайду 6

Бесіда. Прийом "Займи позицію“Прийом "Аукціон ідей" Складання плану побудови твору-роздуму. План твору – це схема композиції твору, яка будується на основі авторського задуму, що визначає основний зміст майбутнього тексту.

Номер слайду 7

План твору. Кожен пункт плану має відображати одну з важливих мікротем висловлювання. Обсяг усіх пунктів плану має відповідати змістові цілої теми. Пункти плану не повинні збігатися між собою. План має зберігати наступність і підпорядкованість розділів

Номер слайду 8

Зразок плану твору«Чому необхідно знати історію свого народу?»1. Історію свого народу треба знати.2. Знання історії – попередження помилок в майбутньому.3. Історичні герої – справжній приклад для наслідування.4. Приклади з літератури, з життя.5. Знання історії свого народу – важливий фактор існування нації.

Номер слайду 9

Зразок плану твору 2«Чому потрібно берегти природу?»Тісний зв'язок між людиною і природою. Наше здоров'я залежить від нас самих. Важливість збереження природних ресурсів. Бережімо довкілля. 

Номер слайду 10

Заслуховування та аналіз зразків твору ПІДВЕДЕННЯ ПІДСУМКУ УРОКУ ДОМАШНЄ ЗАВДАННЯ. Завершити роботу над твором(Зробити фото написаного твору + надіслати на перевірку)

pptx
Додано
11 вересня 2023
Переглядів
2722
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку