Творчість Оскара Уайльда (Вайльда)

Про матеріал
Цікаво підібраний матеріал через підгрупи,в яких висвітлено творчість письменника,який писав все життя один роман.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Оскар Вайльд (1854 – 1900)Бажаєте знати у чому полягає найбільша драма мого життя? – Вона у тому, що свій геній я вклав у моє життя, і тільки талант – у мої твори Оскар Уайльд

Номер слайду 2

Оскар Вайльд — поет, драматург і прозаїк, який найповніше втілив у своїй творчості художні принципи англійського естетизму.

Номер слайду 3

При народженні: Оскар Фінґал О'Флагерті Вілс Уайльд. Дата народження:16 жовтня 1854 Місце народження: Дублін, Ірландія. Національність:і рландець. Мова творів: англійська. Рід діяльності: прозаїк, есеїст, драматург,поет. Напрямок: естетизм. Жанр: оповідання, роман, повість. Громадянство: Велика Британія. Дата смерті: 30 листопада 1900 Місце смерті: Париж, Франція

Номер слайду 4

Народився у сім'ї окуліста Вільяма Уайльда і письменниці Джейн Франциско Елджі

Номер слайду 5

Народжений в інтелігентній ірландській родині (батько — відомий лікар, мати — письменниця). Уайльд змалку прагнув до вишуканого стилю в усьому. «Добре зав'язана краватка — перший у житті серйозний крок», — це тільки один із численних його афоризмів, що завжди мали іронічний підтекст. Закінчивши у 1878 році Мадлен-коледж, Оскар Уайльд віддається творчості.

Номер слайду 6

«Те, що дійсно треба знати, не розтлумачить ніхто». О. Уайльд. Отримав класичну освіту: естетичні погляди формувались у Триніті Коледжі (Дублін) та оксфордському коледжі св. Магдалени. У 1881 p. вийшла друком перша збірка його поезій. Зустрічає Констанс Ллойд, закохується. У 29 років стає сім'янином. У них народжуються двоє синів (Сиріл і Вівіан), для яких Уайльд складає казки. Проте, з 1882 по 1888 рр., щоб здобути кошти на утримання сім'ї, займається здебільшого журналістською працею: редагує дамський журнал «Жіночий світ», часопис «Драматичне рев'ю»

Номер слайду 7

Любов повинна прощати всі гріхи, тільки не гріх проти любовіОдружився Уайльд з красивою донькою дублінського адвоката — Констанцією Ллойд від якої мав двох синів. Будиночок на Тайт-стріт, де мешкало подружжя, було обставлено з великим смаком . Улюбленим заняттям Уайльда було показувати своїм гостям дружину, щомісяця вбрану в інший костюм.

Номер слайду 8

Твори. У 1887 він опублікував оповідання «Кентервільський привид», «Злочин лорда Артура Севіла», «Сфінкс без загадки», «Натурщик-мільйонер», «Портрет пана У. Х.», які й склали збірку його оповідань. Проте ж Уайльд не любив записувати все, що приходило йому на думку, багато розповідей, якими він зачаровував слухачів, так і залишилися ненаписаними. Пізніше він записав їх на папері і видав 2 збірки казок - «" Щасливий принц "та інші казки» (1888) і «Гранатовий будиночок» (1891). Результатом активної діяльності в царині критики став, зокрема, гостро дискусійний трактат «Занепад мистецтва брехні» 1889 Він був написаний у формі діалогу-дискусії між представниками двох протилежних позиції щодо мистецтва- естетської, у дусі самого автора, й консервативної

Номер слайду 9

Художник- той, що творить прекрасне. О. Уайльд. У 1890 році в світ виходить єдиний роман , який остаточно приносить Уайльду карколомний успіх , - «Портрет Доріана Грея ». Він був надрукований у журналі « Ліппінкоттс мансли мегезин ». Але буржуазна критика звинуватила його роман у аморальності. У відповідь на 216 (!) Друкованих відгуків на «Портрет Доріана Грея » Уайльд написав понад 10 відкритих листів у редакції британських газет і журналів , пояснюючи , що мистецтво не залежить від моралі. Більше того , він писав , ті , хто не помітив моралі в романі , повні лицеміри , оскільки мораль всього лише і полягає в тому , що вбивати совість безкарно не можна. У 1891 році роман зі значними доповненнями виходить окремою книгою , і Уайльд доповнює свій шедевр особливим передмовою , яке стає відтепер маніфестом естетизму - тому напряму і тієї релігії , які він і створив .

Номер слайду 10

«Портрет Доріана Грея» ( The Picture of Dorian Gray) — єдиний роман Оскара Уайльда, найвідоміший та найпопулярніший його твір. Вперше виданий 20 червня 1890 року. Друга редакція, у якій автор дещо доповнив та змінив твір, дописав нові розділи, вийшла у квітні 1891 року.

Номер слайду 11

Ілюстрації

Номер слайду 12

Пам’ять. Естонія. Тарту. Пам'ятник Оскару Вільде та Оскару Уайльд. Пам'ятник О. Уайльд в Дубліні

pptx
Додано
22 січня 2022
Переглядів
3495
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку