Творчий проєкт "Годівничка"

Про матеріал
Презентація містить звіт про проведення етапу Всеукраїнського конкурсу "Годівничка" під назвою "Виготовлення годівничок та підгодівля птахів взимку"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

ТВОРЧИЙ ПРОЄКТ УЧНІВ 1-Б КЛАСУ Кз “Ліцей 29” Кмр м. Кам’янське“Годівничка”

Номер слайду 2

Традиційно взимку людина допомагає тваринам пережити холоди, особливо – птахам. Ми підтримуємо їх у скрутний час, щоб підвищити шанси пернатих друзів лісу зустріти наступну весну. Але головне - робити це правильно, щоб не нашкодити.

Номер слайду 3

Саме тому учні нашого класу підготувати проєктну роботу “Годівнички для птахів”

Номер слайду 4

Взимку птахи найбільше бояться не морозу, а голоду. Багато птахів восени відлітають туди, де тепло і більше корму, а осілі птахи залишаються зимувати там, де вони народилися.

Номер слайду 5

У цей час ці пернаті потребують нашої з вами допомоги. Природні запаси корму починають зменшуватися: з настанням холодів частина комах гине, частина впадає у зимову сплячку. Птахи поступово переходять на насіння й плоди, але й цей харч закінчується. Але саме регулярна підгодівля допоможе пернатим вижити. Найгірше, що може статися в сувору зиму – це нестача в підгодівлі або ж її припинення взагалі.

Номер слайду 6

Саме тому і виникло бажання допомогти пташкам. Ось що у нас вийшло…

Номер слайду 7

Наші годівнички вийшли дуже різні…

Номер слайду 8

Великі і маленькі…

Номер слайду 9

об’ємні…

Номер слайду 10

Яскраві …

Номер слайду 11

патріотичні…

Номер слайду 12

Веселі …

Номер слайду 13

Виготовлені з деревини…

Номер слайду 14

Виготовлені з деревини…

Номер слайду 15

А головне – зроблені з любов’ю

Номер слайду 16

Щоб не нашкодити пернатим, ми дізналися, що корисно класти в годівнички. Чим підгодовувати птахів?Різноманітне насіння. Звичайне соняшникове насіння, але несмажене. Дрібним птахам важко добути ядро зі шкаралупи, тому потрібно потовкти його. Просо, подрібнена кукурудза, насінням конопель та льону, бур’янів, пшениця, овес, вівсяні пластівці, насіння гарбуза, кавунів, динь. Можна - насіння маку в невеликій кількості (ним люблять ласувати чижі й зеленяки). Можна викладати на годівниці крилатки ясена та клена.

Номер слайду 17

Плоди підійдуть для зимової підгодівлі дроздів (чорного, чикотня тощо), омелюхів, снігурів. Просто варто викласти на сніг шматочки яблук, груш, підвішувати на дерева кетяги ягід калини та горобини, ягоди глоду, крушини, черемхи, чорної бузини. Або можна порізати фрукти на дольки чи понанизувати їх на палички.

Номер слайду 18

Синиці і дятли із задоволенням їдять несолене сало. Його можна нанизати на шпичаки, забиті по краях годівниці, а також підвішувати у сітці або на дротинах до гілок дерев. Кістки та нежирні шматочки від м’яса, залишки смальцю вабитимуть синичок і дятлів, сойок. Пам’ятайте, що ці продукти повинні бути несолоними. Можна використовувати зварені вкруту яйця, вершкове масло.

Номер слайду 19

Чим не можна годувати птахів:-Все, що смажене і солоне (наприклад, насіння чи сало).-Гречана, пшенична, ячмінна крупа, рис. Деякі види круп розбухатимуть у шлунках птахів і завдаватимуть їм додаткових неприємностей у холоди.-Хліб з точки зору поживності - не найкраща їжа для птахів, однак він допомагає наповнити порожній шлунок у крайньому випадку. Свіжий хліб замерзає, тому ставити лише черствий. Заборонено годувати птахів житнім хлібом.-Не можна давати птахам чіпси, магазинні сухарики та інші шкідливі продукти, а також кислі та гострі продукти, цитрусові.-І не забувайте також про те, що м’ясні відходи можуть приваблювати до годівничок котів.-Ні в якому разі не можна використовувати зіпсовані продукти (прогіркле зерно, запліснявілий хліб тощо).

Номер слайду 20

То ж ми насипали у годівнички тільки те, Що корисно птахам…

Номер слайду 21

Розмістили на шкільному подвір’ї та біля своїх будинків

Номер слайду 22

Результат нашої роботи – вдячні пташки біля годівничок!

Номер слайду 23

Пташки наїлися, а ми отримали від них подяки!!!

Номер слайду 24

Номер слайду 25

pptx
Додав(-ла)
Мешко Олена
Пов’язані теми
Я досліджую світ, 1 клас, Презентації
НУШ
Додано
24 лютого 2023
Переглядів
675
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку