"Тьютерство: теорія і сучасність"

Про матеріал
Визначення тьюторського супроводу. Хто такий тьютор. Історія становлення тьютерства. Мета та завдання тьютора.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Тьютерство: історія і сучасність Виконала студентка групи 111.1 (м) Педагогічного факультету Ткаленко Наталія

Номер слайду 2

Л. Семеновська Ч. Кінглі А. Бойко У. Тейлор

Номер слайду 3

Тьюторський супровід – це педагогічна діяльність по індивідуалізації освіти, спрямована на виявлення і розвиток освітніх мотивів та інтересів учня, пошук освітніх ресурсів для створення індивідуальної освітньої програми, на роботу з освітнім замовленням родини, формування учбової та освітньої рефлексії учня. (Т.М. Ковалёва «Основи тьюторского сопровождения»)

Номер слайду 4

Тьютор - педагог, який діє за принципом індивідуалізації і супроводжує побудову учням своєї індивідуальної освітньої програми (Т. М. Ковальова); педагог-наставник, здатний забезпечити соціально-педагогічний супровід учнів при виборі та проходженні ними індивідуальних освітніх траєкторій; той, хто супроводжує процес освоєння нової діяльності.

Номер слайду 5

Обряд Ініціації (з латині означає «посвячення, здійснення таїнства»)

Номер слайду 6

Арісто́тель — давньогрецький вчений-енциклопедист,філософ і логік, засновник класичної (формальної) логіки. Ліцей був заснований Арістотелем у 335-334 році до н.е. як розвиток перепатетичних (мандрівних) філософських шкіл. 

Номер слайду 7

Плато́н — давньогрецький мислитель, засновник філософської школи відомої як Академія Платона. Один із основоположників європейської філософії нарівні з Піфагором,  Парменідом і Сократом.

Номер слайду 8

Сокра́т — давньогрецький філософ, вважається одним із засновників Західної філософії. Головним завданням наставника Сократ вважав пробудження потужних душевних сил учня.

Номер слайду 9

Ж.-Ж. Руссо : «Ми народжуємося позбавленими усього - нам потрібна допомога; ми народжуємося безглуздими - нам потрібен розум. Все, чого ми не маємо під час народження І без чого ми не можемо обійтися, ставши дорослими, дається нам вихованням»

Номер слайду 10

Ке́мбриджський університе́т — один з найстаріших та найвідоміших університетів у світі. О́ксфордський університе́т  — найстаріший англомовний університет у світі, а також перший університет у Великій Британії. Заснований в 1117 році, розташований в місті Оксфорд, графство Оксфордшир.

Номер слайду 11

Самоосвіта була основним процесом отримання університетських знань, тьюторство виконувало функції супроводу.

Номер слайду 12

У традиційному значенні сучасна тьюторська система Англії - регулярні заняття 1-2 студентів із викладачем-тьютором протягом всього курсу навчання. Тьюторські заняття проводяться викладачами, аспірантами, а також спеціалістами-практиками, які не входять до штату університету. Тьютор не є викладачем у звичайному розумінні, це наставник, який допомагає студенту розвивати здатність мислити, виробити вміння відбирати і критично аналізувати факти, вміння «думати для себе». Тьютор пильнує успішність і формування особистості як спеціаліста.

Номер слайду 13

Завдання тьютора - побудова освітнього простору як простору прояву пізнавальних ініціатив та інтересів учнів та створення індивідуальної освітньої траєкторії Мета тьюторства: виявлення та розвиток освітніх мотивів і інтересів учня, пошукосвітніх ресурсів для створення індивідуальної освітньої програми, на роботу з освітнім замовленням родини, формування навчальної та освітньої рефлексії учня.

Номер слайду 14

Дякую за увагу!

ppt
Пов’язані теми
Педагогіка, Інші матеріали
Інкл
Додано
9 листопада 2021
Переглядів
428
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку