"У чому сила любові?"

Про матеріал

Презентація до 5 уроку етики у 6 класі за підручником О.Данилевської. У матеріалі розглядаються підходи до поняття ",любов", "любити", визначаються моральні цінності, з якими пов'язана любов, на прикладі творчості Т.Шевченка подається розуміння патріотизму як любові до Батьківщини. Творче домашнє завдання - створити комікси на тему "Любов - це... "

Зміст слайдів
Номер слайду 1

5 урок ЕТИКА 6 КЛАС НУШУ чому сила любові?

Номер слайду 2

1. Доповніть перелік того, що ви любите.2. Чи змінювався впродовж життя перелік речей , занять, які ви любили? Чому?

Номер слайду 3

Що означає «любити»?

Номер слайду 4

При вживанні слова «любити» ми говоримо про різні почуття. Давні греки вважали, що є декілька видів любові. Наприклад «любов-дружба», чи «любов-співчуття». Почуття любові виникає обов’язково до когось або до чогось. Здатність любити – виняткова властивість людини, завдяки якій ми цінуємо життя.

Номер слайду 5

Як виявляється любов у взаєминах?Одним із виявів любові є КОХАННЯ – почуття ніжності, сильного потягу та емоційної прихильності. Стан людини, охопленої почуття кохання називають ЗАКОХАНІСТЮ. В підлітковому віці хлопцям і дівчатам часто складно зрозуміти одне одного, тому не часто ладнається дружба.

Номер слайду 6

З якими моральними цінностями пов’язана любов?В яких рисах проявляється любов? З чим вона несумісна?

Номер слайду 7

Найсокровеннішу любов через усе своє життя Тарас Шевченко проніс до воєї матері – Катерини Якимівни. У нашім раї на землі Нічого кращого немає, Як тая мати молодая З своїм дитяточком малим. Любов до матері співмірна, переконував поет, тільки з любов’ю до рідної землі. Тарас Шевченко заповідав нащадкам: Свою Україну любіть. Любіть її… во врем’я люте, В остатню, тяжкую минуту За неї Господа моліть.

Номер слайду 8

Чому любов є найвищою цінністю? Чому люди прагнуть любові? Чому легше виявляти любов до того, кого ми знаємо? Яка роль любові в духовному розвитку та самовдосконаленні?Чому любити – не соромно?

Номер слайду 9

ДОМАШНЄ ЗАВДАННЯ: Створіть власні комікси на тему «Любов- це…..»

pptx
Пов’язані теми
Етика, 6 клас, Презентації
До підручника
Етика 6 клас (Данилевська О.М., Пометун О.І.)
Додано
6 жовтня 2023
Переглядів
1975
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку