Презентація "Як знайти гармонію в житті?"

Про матеріал
Презентація містить матеріали та завдання до уроку за підручником :Етика. 6 клас. Мелещенко
Зміст слайдів
Номер слайду 1

 Як знайти гармонію в житті?

Номер слайду 2

Назар: Привіт! Дякую, що ти прийшла на мій день народження. Алана: Я маю подарунок для тебе. Тримай. Назар: О! Це ж Sony Play. Station 5! Я дуже щасливий! Дякую!Алана: Рада, що тобі подобається. Прочитай діалог. Що тобі приносить щастя? Чому?

Номер слайду 3

Щастя — стан цілковитого задоволення життям, відчуття радості. Щастя породжується різними причинами, переважно задоволенням потреб. Факт, над яким варто замислитися. Від 20 березня 2012 року відзначається Міжнародний день щастя, який став результатом резолюції ООН, прийнятої в 2012 році, що визначає прагнення до щастя як «фундаментальну людську мету» та сприяє більш цілісному підходу до державної політики й економічного зростання — такому, який визнає щастя й добробут важливими елементами сталого та справедливого розвитку.1. ЩО ТАКЕ ЩАСТЯ І РАДІСТЬ? ЯК УМІТИ РАДІТИ?

Номер слайду 4

1. Чому в декларації ООН визнається право шукати щастя, а не право мати щастя?2. Запропонуй, як краще відзначати Міжнародний день щастя.3. Розглянь світлини, подані на попередній сторінці. Що приносить людям задоволення?4. Чи можна вважати людей на фото щасливими? Чому?Поради, як уміти радіти. вчися бачити прекрасне там, де раніше було повсякденне;знаходь радість у буднях, знайди красу в звичайних речах;займайся тим, що подобається робити;знайди собі хобі (часто людина, яка нічим не захоплюється, перестає розвиватися і отримувати задоволення від життя).

Номер слайду 5

1. Що допомагає тобі підняти настрій і стати щасливішим/щасливішою?2. Чому люди радіють по-різному?3. Розглянь піктограми. Яка з них, на твою думку, найкраще відображає поняття «щастя»? Поясни свою думку. Познач.

Номер слайду 6

Успіх — позитивний результат діяльності.2. ЩО ТАКЕ УСПІХ? ЯК БУТИ УСПІШНИМ?Що зображено на світлинах? Що поєднує ці світлини?

Номер слайду 7

Особистий профіль. Ян Кум — програміст українського походження, творець популярного месенджера «Whats. App». Американський мільярдер народився у Фастові, на Київщині. Його сім’я жила доволі бідно. Коли Кум був маленький, траплялись моменти, що сім’я не могла оплатити навіть опалення чи електрику. Однак, як пізніше згадував Ян, саме такі миті зробили з нього сильнішу й амбітнішу людину.1. Чи обов’язково мати гроші, щоб стати успішним? Обґрунтуй.2. Назви людей, яких ти вважаєш успішними. Поясни свій вибір.# Так говорив/так говорила/а я думаю так. Успіх — це рух від невдачі до невдачі без втрати ентузіазму (Черчилль Вінстон). Успіх не прийде до Вас. Ви самі повинні дійти до нього (Марва Коллінз). Успіх — справа чистого випадку. Це вам скаже будь-який невдаха (Ерл Вілсон). Поки в тебе є спроба, ти не програв! (Сергій Бубка).1. Який результат діяльності приносить тобі успіх?2. Прочитай вислови про успіх. Чи погоджуєшся з ними? Чому?

Номер слайду 8

Поради, як бути успішним, від винахідника й підприємця Стіва Джобса1. Зроби все можливе, щоб досягти мети.2. Лови хвилю.3. Не обмежуй себе.4. Показуй свої емоції.5. Приймай рішення швидко.6. Будь чесним/чесною до жорсткості.7. Працюй — тоді тебе будуть поважати.1. Як ти розумієш ці поради?2. Обери три найважливіші для тебе. Поясни свій вибір. Чому для досягнення успіху важлива освіта?

Номер слайду 9

3. ЯК ПІДТРИМУВАТИ ВНУТРІШНЮ ГАРМОНІЮ?Боже, дай мені розум і душевний спокій, щоб змиритися з тим, чого я не можу змінити; силу, аби змінити те, що можу, і мудрість відрізнити одне від другого. Блаженний Климентій Шептицький1. Назви приклади нещасть і невдач.2. Чи всі нещастя та невдачі спричинені нашими діями?3. Поясни слова священника К. Шептицького.4. Прочитай історії, як люди долали життєві труднощі. Чого можна навчитися в цих людей?Ніколас Вуйчич. Джоан Роулінг

Номер слайду 10

Життєва гармонія — здатність людини зосереджуватися на тому, що справді для неї важливо, вміння контролювати свої думки. Духовне здоров’я — здатність людини зберігати адекватну поведінку й емоційний фон.1. Як ти досягаєш життєвої гармонії?2. Чому в різних людей різні варіанти досягнення життєвої гармонії?1. Чому, на твою думку, важливо зберігати духовне здоров’я?2. Обговоріть у групах. Як ви вважаєте, що таке щастя? А що таке успіх? Чим вони схожі, а чим відрізняються? Чи обов’язково успішна людина — щаслива, а щаслива — успішна? Результати обговорення оформіть у вигляді хмаринок слів «Щастя» і «Успіх».3. Розглянь малюнок. Обговоріть у парах проєкт настільної гри «Як досягти внутрішньої гармонії?». Які перешкоди та бонуси будуть для подорожніх?

Номер слайду 11

Рефлексія. Я запам’ятав/запам’ятала...• Я зрозумів/зрозуміла...• Я навчився/навчилася...• Для мене було новим...• Для мене не дуже зрозуміло...• Мені це корисно...• Мої емоції й почуття...

Номер слайду 12

Домашнє завдання. Опрацювати відповідний параграф підручника. Виконайте колективний проєкт «Риси успішної особистості»: визначте кількох людей, яких ви вважаєте успішними, і проведіть опитування на тему: «Що, на вашу думку, допомогло вам досягти успіху?».

pptx
Пов’язані теми
Етика, 6 клас, Презентації
Додано
19 жовтня 2023
Переглядів
852
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку