У лабіринтах етикету

Про матеріал
Мета: ознайомитися з історією виникнення етикету; розглянути правила етикету в конкретних ситуаціях та формах поведінки людей
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Київський механіко-технологічний фаховий коледж. Виховний захід. Тема: «У лабіринтах етикету» Викладач: Зінченко Д. М.

Номер слайду 2

Мета: ознайомитися з історією виникнення етикету; розглянути правила етикету в конкретних ситуаціях та формах поведінки людей

Номер слайду 3

Слово «етикет» французького походження і означає «встановлений порядок поведінки».

Номер слайду 4

В Україні перші писемні правила поведінки було викладено у "Поученнях дітям..." великим київським князем Володимиром Мономахом.

Номер слайду 5

-- Під час привітання першими вітають чоловіки - жінок, молодші за віком та положенням - старших. Наприклад, Ірина, це Костянтин.-- Знайомлячи людей, давайте їм невелику інформацію один про одного: «Це мій знайомий Андрій, він ветеринар».

Номер слайду 6

Ніколи не приходьте в гості без дзвінка. Якщо ж вас відвідали без попередження, можете дозволити собі бути в халаті і бігуді. Одна британська леді говорила, що при появі непроханих гостей вона завжди одягає туфлі, капелюшок і брала парасольку. Якщо людина їй приємна, вона вигукувала: «О, як вдало, я щойно прийшла!». Якщо неприємна: «Ох, яка шкода, мені час іти».

Номер слайду 7

Заходячи в приміщення чоловік має зняти шапку, кепку, панаму і т.п. Жінка може не знімати в приміщенні капелюх і рукавички, але не шапку і рукавиці.

Номер слайду 8

Як ви гадаєте, за правилами етикету, з якої сторони відносно тарілки повинен лежати мобільний телефон?

Номер слайду 9

Відповідно до етикету на столі телефону бути взагалі не повинно. Якщо телефон задзвонив, не вихоплюйте його з кишені і не починайте одразу говорити. Згідно з етикетом ж, необхідно встати, вибачитися і вийти з-за столу.

Номер слайду 10

А як ви вважаєте, хто має першим заходити у ліфт, чоловік чи жінка?У ліфт першим заходить чоловік, а виходить той, хто стоїть ближче до виходу. Також в темне приміщення першим входить чоловік.

Номер слайду 11

А як ви розмішуєте цукор у напоях?Рухати ложкою краще зі сторони у сторону, наче маятник. Так і цукор краще розчиняється, і не стукати ложкою буде набагато легше.

Номер слайду 12

Правила оплати замовлення в ресторані, кафе і т.п.: якщо ви вимовляєте фразу: «Я вас запрошую», - це значить, ви платите. Якщо жінка запрошує ділового партнера в ресторан, платить вона. Інше формулювання: «А давайте сходимо в ресторан», - в цьому випадку кожен платить за себе, і тільки якщо чоловік сам пропонує заплатити за жінку, вона може погодитися.

Номер слайду 13

Правила поведінки в ІнтернетіЯкщо Ви додаєте когось у друзі у соціальних мережах, обов'язково поясніть хто Ви і чому просите Вас додати. Запам'ятайте: говоріть людині Online лише те, що Ви можете сказати їй і особисто. За правилами етикету за добу не варто опубліковувати більше трьох фото у соціальних мережах, якщо Ви звичайно не фотограф або фотохудожник.

Номер слайду 14

Правила етикету для справжніх чоловіків

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Номер слайду 17

Номер слайду 18

Дякую за увагу!

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Чижикова Надія Володимирівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
2 березня 2023
Переглядів
751
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку