Україна - країна незламних сердець! Виховна година. 5 клас

Про матеріал
Матеріал буде в пригоді класному керівнику, під час проведення виховної роботи. Матеріал має набір матеріалів, що позитивно вплинуть на розвиток патріотичного виховання учні. Рекомендується використовувати для першого уроку.
Перегляд файлу

Україна - країна незламних сердець

 

1. Вступ. Знайомство з класом. 

2. Привітання з 1 вересня. 

3. Озвучення основної теми 

4. Коротка історія Української держави 

5. Народні символи України 

6. Війна 23-24 

7. Українські герої 

8. В чому сила українських героїв і української нації 

9. Роздача сувенірів 

 

1.    Вступ. Знайомство з класом.

Добрий день, п'ятикласники. Я радий вас сьогодні бачити на нашому першому уроці. Сьогодні, ми разом з вами, розпочинаємо новий навчальний рік. Я впевнений, що цей новий навчальний рік буде наповнений позитивом. Буде наповнений знаннями і гарними оцінками. Також я впевнений, що ми разом із вами будемо знаходити вирішення усіх проблем. Будемо допомагати один одному і станемо найсильнішим, найшвидшим і найрозумнішим класом у школі.  Сьогодні ви не лише переступаєш поріг школи, ви також переходите на новий етап життя у школі. Від сьогодні ви стаєте 5-класниками. І разом із вами цей крок робить і  новий учень нашої школи, нашого класу - _________.

Перед тим як він предстаться давате це зробимо спочатку ми. І розпочну я із себе. Мене звати _____________________, я класний керівник п'ятого класу. Мені подобається комп'ютери. Я захоплююся футболом дуже люблю їздити на велосипеді, а також у мене вдома є кіт та кролики. А далі давайте ви по черзі назвіть своє прізвище та ім’я, та декілька цікавих фактів про себе.

2.    Привітання з 1 вересня.

Отож, 1 вересня це свято для кожного школяра та кожного вчителя, адже це початок нових звершень, початок здійснення мрій, а також початок такої прекрасної пори року, як осінь. І 1 вересня дає нам не лише відчуття суму за літом. 1 вересня дає нам можливість подумати про майбутнє. Про те, що на нас чекає не лише через місяць-два, що чекає взимку, навесні та влітку, але й вже через рік. Тому я пропоную вам зараз відразу виконати наступне - записати свої відчуття та бажання про те чого ви хочете досягти на листку паперу та  покласти у капсулу часу і в кінці навчального року ми її відкриємо та побачимо чи ви чи здійснилися всі ваші мрії.

(зразки відповідей на окремому аркуші)

Ви можете скористатися підказкою поруч на столі. А поки Ви будете писати Свої мрії та бажання ми послухаємо мелодію

https://www.youtube.com/watch?v=aBlOrB0T_z4

3.    Озвучення основної теми

Та все ж скільки б ми не думали про майбутнє, про те що буде в кінці навчального року, ми його тільки розпочинаємо і нам варто пам'ятати про те, що цей рік буде наповнений великою кількістю важких і складних речей. Тому що зараз в Україні іде війна, але цю війну ми перемагаємо. Тому що “Україна - це країна незламних сердець”.  Ми хоробрі! Ми міцні!  Ми спритні! Ми розумні! Ми талановиті!  А ще завзяті, дужі, вірні, дружні, надійні, рідні та найголовніше - Ми українці.

4.    Коротка історія Української держави

Що ж таке Україна? Давайте про це згадаємо! Давайте згадаємо чому “Україна - це країна незламних сердець”. І розпочнемо ми із екскурсу в історію України. Наша історія складна цікава і наповнена дивних подій. З однієї сторони страшних, а з іншої сторони приємних. І найкраще може передати всю історію нашої неньки - пісня. Давайте зараз згадаємо всі події які сталися за історію нашої Батьківщини.

(Кліп гурту ТНМК - Історія України за 5 хв.) https://youtu.be/BhuWhgS_HlA

 

Наша історія бурхлива та насичена. Скільки ж наш народ пережив воєн, негараздів, спроб завоювати наш край, Батьківщину. Але ж що дало нам сили вистояти, перемагати і протистояти ворогам у минулому та зараз? В першу чергу це наша віра. Наша духовна сила! Але як і чим вона вимірюється? Ну мабуть оточенням. Непомітними символами, які наче нитки зв'язують різні частинки нашої багатогранної України, що є країною незламних сердець. І одним із таких символів є гімн нашої України Давайте його зараз заспіваємо.

https://youtu.be/xRXJFo1BMo0 - відео україна разом

https://youtu.be/Xn7u0AUUJOg - гімн пономарьов

5.    Народні символи України

Але крім гімну України наша нація має велику кількість інших символів, які допомагають нам бути міцними сильними кмітливими щедрими талановитими і називатися українцями, що живуть в країні незламних сердець. До таких символів належать наступні:

https://www.youtube.com/watch?v=lbx4hul-bqE

 

А які ви знаєте символи україни? Давайте ми їх додамона та додамо на хмаринку символів України

6.    Війна 23-24

Наскільки б ми багато не знали символів українського народу, як би ми їх не любили, як би не поважали, але вони це лише символи. Нажаль вони можуть лише оберегти нашу національність А ось кордони нашої держави оберігають неймовірні люди, воїни. Та чому ж вони повині оберігати межі. А все тому, що на нашу Землю прийшов ворог. Раніше ми вважали його другом, раніше росіяни були із нами братами-сусідами.  А тепер вони стали ворогами, бо вважають, що вони старші за нас. Хоча насправді - ми рівні. А в деяких речах ми за них величніші і вони цього бояться, тому що Росію населяють дуже багато людей без спільного. Там є і  казахи, і тувинці, і чеченці, і росіяни, і угри і більше 100 різних народів. А ми ж українці - єдині. Від Закарпаття до Донецька, від Чернігова до Одеси і ми не дамо ворогу розділити нас, як він розділений сам, і на захист цьому стоять відважні люди які є прикладом для наслідування.

7.    Українські герої

У найбільній Енциклопедії світу Вікіпедії вказано що героями України стало більше 750 людей

https://uk.wikipedia.org/w/index.php?curid=50756

https://w.wiki/7NSh

Велика кількість цих героїв не з нами. Вони оберігають нас, адже вони стали янголами. Давайте хвилиною мовчання подякуємо їм за їхні героїчні подвиги, за їх любов до рідного краї, за їхні незламні серця.

https://www.youtube.com/watch?v=aaDVRe6VFdc

8.    В чому сила українських героїв і української нації

Чому ж українських героїв так багато? Чому кожен із нас герой? А все тому що в кожного із нас є п'ять якостей які показують що ми герої. Давайте ми разом ці якості проговоримо в голос.

—----------------------

Ми хоробрі. 

Ми міцні. 

Ми спритні.

Ми розумні. 

Ми талановиті.

—----------------------

Ми українці

Ми козаки/козачки

Ми поліщуки

Ми дуліби

Ми п’ятикласники

—----------------

Нас оберігає

батьківська любов,

надія про добрий ранок,

віра у бога,

затишок дому,

вірність друзів

—----------------

Ми даруємо оточуючим

посмішки,

привіти,

розмови,

жарти,

радість

—------------------

Ось ці зачаровані п’ятірки є тими самими краплинами, якими ми наповнюємо незламні серця нашої країни - України.

9.    Роздача сувенірів

А для того щоб ви це все пам'ятали та були горді за себе. Я хочу подарувати вам пам'ятні сувеніри. Вони будуть нагадувати вам про сьогоднішній урок і протягом усього року дивлячись на них ви будете згадувати, що кожен із нас особливий. Кожен із нас українець.  І які б тривоги, хвилювання, оцінки вас не чекали далі знайте - Ви живете в Україні - країні незламних сердець.

На цьому буде все. Зустрінемось на наступному уроці. До побачення!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Хочу отримувати гарні оцінки,

хочу вивчити добре математику, англійську мову, світову літературу.

Хочу мати багато друзів

Хочу щоб школа стала цікавішою

Хочу щоб друзі мене поважали

Хочу бути швидшим

Хочу стати спраитнішим

Хочу прочитати нові книги

Хочу вивчити нові вірші

Хочу навчитися в'язати

Хочу навчитися малювати

Я буду краще грати футбол

Я буду краще розумітися в іграх

Я буду вище стрибати

Я буду швидше читати

Я бажаю, щоб однокласники стали добріші

Хочу знайти нових друзів

 

 

 

 

 

docx
Додано
3 вересня 2023
Переглядів
396
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку