Українська мова. 2 клас. Діагностувальна робота "Слова, які називають ознаки предметів"

Про матеріал
В презентації представлені матеріали до діагностувальної роботи з теми "Слова, які називають ознаки предметів" за підручником Катерини Пономарьової, які допоможуть перевірити рівень сформованості знань і умінь з даної теми, виявити утруднення учнів, скоригувати подолання виявлених утруднень.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Діагностувальна робота до теми:«Слова, які називають ознаки предметів»За підручником. Катерини Пономарьової Підготувала Смерочинська Інна Леонідівна вчитель початкових класів Херсонської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів №52 з поглибленим вивченням української мови

Номер слайду 2

Діагностувальна робота. Слова, які називають ознаки предметів

Номер слайду 3

січня. Діагностувальна робота №5 Прикметник

Номер слайду 4

1. Слова, які називають ознаки предметів, відповідають на запитання а) Який? Яка? Яке? Які? б) Хто? Що? в) Що робить? Що зробить?

Номер слайду 5

2. Познач рядок, у якому записані лише слова, які називають ознаки предметів. а) ходить, читає, танцює; б) яблуко, груша, лимон; в) червоний, смачний, веселий.

Номер слайду 6

3. Познач рядок, у якому прикметники є протилежними за значенням. а) веселий, сумний; б) щасливий, радісний; в) зелений, синій.

Номер слайду 7

4. Зміни слова в дужках за змістом і запиши словосполучення. Зразок: Погода (яка?) чудова. Зима ( морозний). Небо ( хмарний). Вітер ( холодна).

Номер слайду 8

5. Склади і запиши речення зі слів. Підкресли слова, які називають ознаки предметів. морозна, Прийшла, холодна, зима.

Номер слайду 9

6. Знайди пари слів. Запиши утворені пари. Хоробрий — жовтогарячий — замурзаний — жадібний — сміливийпомаранчевийбруднийскупий

Номер слайду 10

Самоаналіз Познач, як тобі було виконувати завдання: Мені було дуже легко. Мені була потрібна допомога вчителя. Мені було дуже важко

Номер слайду 11

Дякую за роботу!

pptx
Пов’язані теми
Українська мова, 2 клас, Презентації
НУШ
Додано
28 серпня 2023
Переглядів
232
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку