Українська мова 2 клас НУШ Тема уроку «Заголовок тексту .»

Про матеріал
Українська мова 2 клас НУШ Тема уроку «Заголовок тексту .» Мета: ознайомити учнів з поняттям «заголовок», навчати розрізняти окремі речення і текст; розвивати вміння добирати заголовки відповідно до його змісту, мовлення учнів, творче мислення, вміння аналізувати, порівнювати; виховувати увагу, спостережливість, охайність ведення записів у зошитах, любов до рідної мови. 
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Вельможко Людмила Петрівна Вчитель початкових класів , м, Дніпро, КЗО “ СЗШ № 97 імені П. І. Шкідченка» ДМР Українська мова 2 клас НУШ. Тема уроку. «Заголовок тексту » ( ст. 99 )

Номер слайду 2

На уроці рідну мову. Зараз будемо вивчати,Розбирати кожне слово,Щоб її нам краще знати.

Номер слайду 3

•   Нема солодшої — повір,За неї, пречудову!Схилились голівки до праці мерщій. Ти всі перешкоди здолати зумій!

Номер слайду 4

Наш настрій

Номер слайду 5

Проженемо помилки! ( боксуємо у повітрі )Спіймаємо успіх! (« ловимо » щось у повітрі )

Номер слайду 6

Якщо сядемо красиво,То напишемо на диво. Чисто, рівно і красиво. Раз, два, три, чотири, п’ять —Починаємо писать.

Номер слайду 7

26 квітня Класна робота Каліграфічна хвилинка

Номер слайду 8

26 квітня Класна робота Хвилинка каліграфії. Ввв ве рба ед ді не б’є б’ю вербний тиждень

Номер слайду 9

За тиждень до Великодня святкується вербний тиждень.

Номер слайду 10

Вправа« Асоціативний кущ»Текст

Номер слайду 11

Те, про що або про кого розпо-відається, повідомляється в тексті, — це його тема. Тему тексту виражає заголовок. Зв’язані за змістом речення, розміщені в логічній послідовності, утворюють текст. До тексту можна дібрати заголовок.

Номер слайду 12

Пам’ятай!!! Заголовок передає те найголовніше, що змальовано в тексті . Зрозуміти це допомагають запитання: Про що або про кого розповіда- ється? Чого навчає твір?

Номер слайду 13

ЩОДЕННІ НОВИНИ Українська мова 2 клас НУШТема. «Заголовок тексту .» ( ст. 99 )

Номер слайду 14

Вправа 249 Прочитайте текст. Живі гриби Пішов якось їжак по гриби, щоб діточок нагодувати. Багато грибів набрав. А Микита й Денис теж вирішили по гриби до лісу піти. Та тільки всі гриби кудись поділися! Раптом хлопці бачать під деревом невеличкий горбок, а на ньому грибів — видимо й невидимо! Кинулися хлопці до горбочка. А той раптом скочив на ніжки та як дремене! Отакі жив і гриби!

Номер слайду 15

Прочитай заголовок тексту. Чи відображає заголовок тему тексту? Прочитай зачин тексту. Про що ти з нього дізнався (дізналася)? Пішов якось їжак по гриби, щоб діточок нагодувати. Багато грибів набрав.

Номер слайду 16

З якої частини тексту ти найбільше отримав (отримала) інформації? Спиши основну частину тексту. А Микита й Денис теж вирішили по гриби до лісу піти. Та тільки всі гриби кудись поділися! Раптом хлопці бачать під деревом невеличкий горбок, а на ньому грибів — видимо й невидимо! Кинулися хлопці до горбочка. А той раптом скочив на ніжки та як дремене!

Номер слайду 17

Вправа 250. Прочитайте текст.  Про що йдеться в цьому тексті? Що нового ви дізналися з цього тексту? Чого навчає цей текст?

Номер слайду 18

За тиждень до Великодня святкується вербний тиж-день. Відповідно до народних вірувань, у цей день у жод-ному разі не слід сіяти горо-дину, оскільки в цьому разі все виросте гірке й тонке.

Номер слайду 19

Номер слайду 20

За легендою, коли Ісус Христос їхав верхи на віслюку, люди стелили на його шляху пальмові гілки. Це клало початок звичаю святити гілки. А оскільки паль-мових гілок не маємо, то святимо вербові, відповідно до вибору наших далеких предків.

Номер слайду 21

 - Верба б’є, не я б’ю - за тиждень Великдень!- Хто ти? - спитав я маленького хлопчика, який тримав у руках тонку вербицю з пухнастими котиками.- Я - весняний Вістунець! Сповіщаю, що весь люд готується до найкрщого свята весни - до Великодня! Спиши діалог автора та весняного Вістунця.

Номер слайду 22

Фізкультхвилинка "Посмішка"

Номер слайду 23

Вправа 251. Розглянь малюнок. Склади текст до малюнка (усно). Добери найбільш влучний заголовок із запропонованих.

Номер слайду 24

Вірні друзі. Лисичка захворіла. Білочка і мишка

Номер слайду 25

Самостійне виконання завдання вправа 251. Вправи 251.

Номер слайду 26

Перевірка Вірні друзі Одного разу лисичка захворіла. На допомогу прийшли її друзі. Принесли варення, лимон. Білочка поміряла температуру. Мишеня приготувало печиво та цукерки. Згодом лисичка одужала. Як гарно коли у тебе є друзі!

Номер слайду 27

Текст складається Вправа « Кубування »

Номер слайду 28

 •З чого складається текст?Текст • Що можна дібрати до тексту? • Як зв'язані між собою речення в тексті? • Що таке текст? 

Номер слайду 29

* Рефлексія. Сьогодні я дізнався…Було цікаво…Було складно…Я зрозумів, що…Тепер я зможу…Я навчився…У мене вийшло …Я зміг…

Номер слайду 30

Д / З Запиши складений текст до малюнка вправи 251.

Номер слайду 31

Українська мова 2 клас НУШТема уроку «Заголовок тексту .»Мета: ознайомити учнів з поняттям «заголовок», навчати розрізняти окремі речення і текст; розвивати вміння добирати заголовки відповідно до його змісту, мовлення учнів, творче мислення, вміння аналізувати, порівнювати; виховувати увагу, спостережливість, охайність ведення записів у зошитах, любов до рідної мови. 

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Михайленко Юлия
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
25 квітня 2021
Переглядів
4471
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку