Українська мова. Розповідні речення.

Про матеріал
Урок української мови для 2 -их класів НУШ. Розповідні речення. Розповідні окличні та неокличні речення. Мій урок на ютубі https://www.youtube.com/watch?v=4eZ09EnJJfo https://www.youtube.com/watch?v=MViHHEhQPz4
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Українська мова. Розповідні речення

Номер слайду 2

Поняття про речення. Основні ознаки речення. Українська мова. ДЕВІЗ УРОКУМи помандруєм в світ чудовий,що гордо мовою зовуть. Ти лиш кмітливість і увагу з собою взяти не забудь !

Номер слайду 3

Поняття про речення. Основні ознаки речення. Українська мова. МОВНА РОЗМИНКАЯк відокремлюються речення в писемному мовленні? З якої букви пишеться перше слово в реченні?

Номер слайду 4

Поняття про речення. Основні ознаки речення. Українська мова. ГРА “ТАК ЧИ НІ” Визначити, які з висловів є реченнями: Яскраво світити весняне сонечко. На вербі розквітли. З’явились перші весняні квіти. Висновок: у реченні слова пов’язані між собою.

Номер слайду 5

Поняття про речення. Основні ознаки речення. Українська мова. Самостійна робота Складіть речення з розсипаних слів 1) живемо Ми Україні в. 2) свою люблять Діти мову. мову.3. України3)України Київ– Місто столиця. столиця..

Номер слайду 6

Поняття про речення. Основні ознаки речення. Українська мова. НАВЧІТ СКЛА СКЛАДІТЬ РЕЧЕННЯВставте пропущені слова таким чином, щоб вийшло зв’язне речення. На деревах з’явились зелені ...style.colorfillcolorfill.type

Номер слайду 7

Поняття про речення. Основні ознаки речення. Українська мова. Розповідні речення. Розділові знакив кінці розповідних реченьstyle.colorfillcolorfill.typestyle.colorfillcolorfill.type

Номер слайду 8

ЗАПАМЯТАЙТЕ: Речення виражає закінчену думку

Номер слайду 9

Весна прийшла і розбудила природу від зимового сну.

Номер слайду 10

Речення , у якому про щось розповідається або повідомляється , називається розповідним. У кінці розповідного речення ставиться крапка(.).

Номер слайду 11

Як гарно навесні в лісі!

Номер слайду 12

Розповідні речення, у яких відображаються певні почуття, вимовляються з підвищеною інтонацією. У кінці таких речень ставиться знак оклику (!).

Номер слайду 13

Поняття про речення. Основні ознаки речення. Українська мова. ПІДСУМОК УРОКУ Які речення називаються розповідними ?Що ставиться у кінці розповідного речення ?Коли у кінці розповідного речення ставиться знак оклику?

Номер слайду 14

pptx
Додано
1 квітня 2020
Переглядів
2001
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку