Українська мова. Велика буква в назвах річок, озер, морів, гір. Урок 3. Закріплення.

Про матеріал
Закріплюємо знання про написання великої букви у власних назвах, розвиваємо пам’ять, увагу, виховуємо любов до рідного краю. Актуалізація опорних знань (закріплення за схемою).Словниковий диктант. С.13.Письмо з пам’яті. (Вправа 10). Самостійна робота. Вправа 9. Підсумок уроку. Домашнє завдання. Вправа 11.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Урок 3

Номер слайду 2

-Коли пишуть велику букву в іменниках?кличках тварин{BE6 DF9 FF-B6 F1-4681-9089-C2 CBD489 F3 AE}Назвахміст, сіл,річок,вулиць,озер,площ,морів,майданівгір. Перегляньте ще раз опорну схему. Самостійно складіть правило про вживання великої літери на письмі. До кожної позиції, зазначеної на схемі, наведіть приклади.

Номер слайду 3

Словниковий диктант 15 січня. Класна робота Місто Львів, майдан Миру, річка Південний Буг, гори Карпати, Азовське море, озеро Синевир, село Яблуневе, вулиця Дружби, місто Запоріжжя, річка Прип’ять, Тихий океан.

Номер слайду 4

С.13. Письмо з пам’яті. (Вправа 10).

Номер слайду 5

Самостійна робота. Вправа 9

Номер слайду 6

Підсумки уроку. З якої букви пишуть назви морів, озер, річок, океанів, гір? Коли ще вживаємо велику літеру на письмі? Наведіть приклади. Поміркуйте і дайте повну відповідь на запитання: Яке місто є столицею України? З якої букви треба писати назву міста?Які слова в реченні ви напишете з великої букви, чому? Тарас Григорович Шевченко народився в селі Моринці. Яка назва річки згадується в реченні: «Київ розкинувся на берегах Дніпра»? З якої букви напишете назву річки?

Номер слайду 7

Домашнє завдання. Вправа 11

pptx
Пов’язані теми
Українська мова, 2 клас, Презентації
НУШ
Додано
25 серпня
Переглядів
13
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку