НУШ Українські народні казки. Казка "Колосок". Робота з дитячою книжкою.

Про матеріал

Тема презентації: "Українські народні казки. Казка "Колосок". Робота з дитячою книжкою.

Презентація містить: ігри "знайди помилку", "Назви казку", розгадування загадок, прослуховування казки "Колосок" або перегляд мультфільму. Згадуємо казку "Теремок", її героїв. Складаємо речення за схемою, відгадуємо слово за звуковою схемою.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Українські народні казки. Казка «Колосок»

Номер слайду 2

Всіх, хто зранку пробудився, Рідним зранку поклонився, Клас наш радісно вітає! Настрій кожен гарний має? Станьмо разом в дружне коло! Привітай нас, рідна школо! Добрий день!

Номер слайду 3

Гра «Знайди помилку». Згадай назву казки. Жили собі дід і жаба (баба, «Солом’яний бичок» або багато інших) Посадив дід річкуріпку, «Ріпка» Спекла баба колосок.колобок, «Колобок» Побачила миска рукавичку.мишка, «Рукавичка»

Номер слайду 4

Хто на гусячих крилятах Прилетів до мами й тата. Був міцний, бо їв кулешик. Це відомий всім ….Івасик Телесик. Розгадай загадку

Номер слайду 5

Розгадай загадку. Вовка зовсім не боявся І ведмедю не дістався. Та лисиці на зубок Все ж потрапив…. Колобок

Номер слайду 6

Гра « Назви казку». «– Мій котику, Мій братику! Несе мене лиса За кленові ліса, За крутії гори, За бистрії води.» Котик і півник

Номер слайду 7

Гра «Назви казку»«– Кізонько моя мила, Кізонько моя люба, Чи ти пила, чи ти їла?» Коза-дереза

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Забавлялись зайченята, (встають, руки піднімають вгору)Виглядаючи маму і тата. (руки на поясі, повертаються праворуч-ліворуч)Ось так лапку до лапки. (плескають в долоні)Ось так шапку до шапки. (руки піднімають до голови)Ось так — вусом потрусили.(хитають головою)Так — так — так! (стрибають на місці).

Номер слайду 10

Хто прийшов перший до теремка?Хто останній?Хто ще прийшов до теремка?Чому зламався теремок?Складіть речення за схемою, до цієї казки. До назви якої тварини, з казки, підходить схема?

Номер слайду 11

Прослухайте казку «Колосок» та дайте відповіді на запитання. Про кого ви прослухали казку? А як називається казка? Чим займалися мишенята? Хто знайшов колосок? Що довелося півникові зробити з колоском, щоб напекти пиріжків? Чи прийшлось мишенятам поласувати пиріжками? Чому? Як ви думаєте, діти, мишенята зрозуміли свою поведінку?

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Хто з героїв казки був працьовитим, справедливим, дужим? А хто був хитрими, нахабними, ледачими, пустотливими? Півник. Мишенята

Номер слайду 14

pptx
Додано
14 вересня 2023
Переглядів
624
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку