"Унікальність органічного світу Австралії" (Презентація)

Про матеріал
Матеріал допоможе вчителю розкрити особливості рослинного та тваринного світу материка Австралія. Фото органічного світу з їх особливостями допоможе дітям зоряно запам`ятати цю тему. Матеріал можна використовувати впродовж уроку.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Унікальність органічного світу Австралії

Номер слайду 2

Австралія- унікальний материк. Там стоїть спека й дуже жарко. Але не зважаючи на це там є багато тварин і рослин. Багато хто з них є ендеміками і реліктами. Ендеміки-тварини або рослини,які живуть тільки на певній місцевості. Релікти-рослини і тварини,що є давніми залишками флори і фауни,які збереглися. Серед ендеміків евкаліпти і акації. В Австралії багато евкаліптових лісів, вони світлі й майже не роблять тіні,також містять цілющі масла і мають міцну деревину.

Номер слайду 3

Австралія - найсухіший материк, тому тут містяться сухолюбні рослини. Наприклад: евкаліпти,акації,деякі злаки,баобаби

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Тваринний світ душе широкий: кенгуру,коали,качкодзьоби,ящірки, райські птахи. Багато сумчастих:сумчастий вовк,кріт,борсук,білка

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Багато привезених тварин. Таких як:кролики,вівці,пацюки,горобці,лисиці та собака дінго. Для цих тварин умови життя в Австралії виявилися сприятливими.

Номер слайду 8

Але нажаль не так давно в Австралії відбулися величезні пожежі,які надали великих пошкоджень. Деякі види тварин і рослин знищенні назавжди. Потужні пожежі були в евкаліптових лісах тому,що в листях евкаліпту містяться єфірні масла та різні олії,які важко загасити,якщо вони спалахають. Складності у гасінні виникли ,також,через те , що в Австралії дуже мало води й гасити було нема чим.

Номер слайду 9

pptx
До підручника
Географія 7 клас (Чернов Б.О., Стадник О.Г., Миколів І.М.)
Додано
31 березня 2020
Переглядів
4426
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку