"Унікальний бліцкриг: деокупація Харківщини у вересні 2022 року" (презентація)

Про матеріал
Ознайомити учнів 8-11 класів з подіями, що відбулися під час деокупації Харківщини у вересні 2022 року, сприяти розвитку патріотичних почуттів, формуванню високої моральної стійкості та відповідального ставлення до своєї Батьківщини.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

"Унікальний бліцкриг:деокупація Харківщини у вересні 2022 року"

Номер слайду 2

24 лютого 2022 року, близько 5 години ранку, росія розпочала війну з Україною. Глава країни-агресора володимир путін 24 лютого оголосив, що починає спецоперацію в Україні і вводить російські війська. Після цього на низку українських міст було скоєно ракетні удари, атаковано військові об’єкти Збройних сил України. Війська рф обстрілюють і знищують ключові об’єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню, авіабомб і балістичних ракет. По всій території держави запроваджується воєнний стан. Так, ми з вами зараз переживаємо жахливі дні, бо в нас ВІЙНА.

Номер слайду 3

Вправа « Асоціативний кущ»ВІЙНА

Номер слайду 4

Вправа «Хронологія подій» Маріуполь - березень. Краматорськ – квітень«Азовсталь» - травень

Номер слайду 5

Вправа «Хронологія подій» Харків – червень. Оленівка – липень. Чаплине – серпеньІзюм – вересень

Номер слайду 6

Вправа «Хронологія подій» Миколаїв - листопад. Бахмут – грудень. Дніпро – січень. Енергетичні об’єкти - жовтень

Номер слайду 7

Наша виховна година присвячена визволенню Харківської області у вересні – жовтні 2022 року. Давайте разом пригадаємо та подивимося, яке було чудове місто Харків до початку вторгнення і що з ним зробили окупанти.https://drive.google.com/file/d/1 A9 CJCx. X60ie. JZ8 SU0 Lj-d. Ckr. Jxaq7 QCK/view?usp=sharing

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Номер слайду 11

https://drive.google.com/file/d/1 MAIGGGSlulend. Zgk. Btb9 PHAoy8 Ak. Z-y. E/view?usp=sharing І вам слава, сині гори,Кригою окуті.І вам, лицарі великі,Богом не забуті. Борітеся — поборете,Вам Бог помагає!За вас правда, за вас славаІ воля святая!

Номер слайду 12

https://drive.google.com/file/d/1551 Zuc6s6 Qk. Wv. Ud7sbgb. ZMm6 Y6jc. Qv. ZJ/view?usp=sharing

Номер слайду 13

Номер слайду 14

- Яким став український народ у цей важкий час?- Якою побачив нашу державу увесь світ?- Хто може допомагати ? (Волонтери, лікарі, ДСНС…)- Як звичайні українці наближають перемогу? Створи свою хмару слів.- Як можеш допомогти ти та твої друзі?- Які країни найбільше підтримали Україну? - Доповни відомі вислови.( Слава Україні!______, Все буде___, Доброго вечора____, ___понад усе!) - А яких правил від ДСНС ти дотримуєшся? Вправа «Мікрофон»

Номер слайду 15

Загадаю бажання, найдорожче у світі!Щоб настав Мир в країні і не гинули діти, Щоб під небом блакитним колосилися ниви,Щоб всміхалися люди й жили дружно, щасливо. Щоб не плакали мами у журбі над синами,Перемога настала в боротьбі з ворогами. Щоб старенькі в достатку свій вік доживали,Щоб і пісня, і слово українські звучали. Щоб країна розквітла, незалежна і вільна!Хай здійсниться бажання це моє неодмінно!Вправа «Знайди пару»

Номер слайду 16

Вправа «Для ЗСУ з вірою і любов’ю»

Номер слайду 17

За рік, що минув від повномасштабного вторгнення, Український народ продемонстрував світові приклади мужності, стійкості, сміливості, кмітливості та єдності перед жорстоким ворогом, що чисельно переважає.

Номер слайду 18

Сьогодні Україна ефективно стримує російську збройну агресію завдяки зусиллям на військовому, дипломатичному, інформаційному фронтах, а також потужній міжнародній допомозі. Ми боротимемося, доки не звільнимо від окупанта останній сантиметр української землі. Тож наше суспільство має й надалі залишатися консолідованим для перемоги над агресором і розбудови демократичної правової держави в сім’ї європейських народів.

Номер слайду 19

З 2014 року Україна бореться за суверенітет і соборність. Російський агресор тимчасово окупував окремі українські землі. Але всі вони обов’язково будуть звільнені. Україна переможе ворога й відновить територіальну цілісність.

Номер слайду 20

pptx
Додано
22 листопада 2023
Переглядів
492
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку