Урок - тренінг з фізичної культури

Про матеріал
Познайомити учнів з зимовими видами спорту; формувати інтерес до занять спортом, активного способу життя; виховувати навички комунікації і групової роботи. Повторити правила надання першої невідкладної допомоги при травмуванні.
Перегляд файлу

Урок-тренінг з фізичної культури в 3 класі

Тема: Зимові види спорту

Мета: Познайомити учнів з зимовими видами спорту; формувати інтерес до занять спортом, активного способу життя; виховувати навички комунікації і групової роботи. Повторити правила надання першої невідкладної допомоги при травмуванні.

Обладнання: мультимедійний проектор, екран, аркуші паперу, маркери, фломастери, вирізані сніжні кульки, блок –схеми про надання меддопомоги.

Орієнтовний план уроку

Вступна частина

5 хв

Основна частина

15 хв

Робота в групах

18 хв

Заключна частина

2 хв

 

Хід тренінгу

І. Вступна частина.

1. Знайомство

Діти стоять у колі. Їм пропонується назвати своє ім'я і  пригадати назву та вид зимової рухової активності на букву свого імені (кататись на санчатах, ковзанах, ліпити снігову бабу, спускатися з гірки…).

2. Нагадування правил

- Які правила нам допомагають гарно працювати? (діти повторюють правила, що зображені на мультимедійній дошці).

 

 

 

3. Очікування

На дошці із сніжок утворюємо снігову гірку, промовляючи чого кожен очікує від заняття.

ІІ. Основна частина

  1. Інформаційне повідомлення( презентація)

У багатьох країнах холодна пора року триває більше ніж півроку, і займатися літніми видами спорту немає можливості. Шукаючи пристосування для більш швидкого пересування по снігу і льоду, людині прийшла в голову думка провести змагання на цих пристосуваннях.

 Зимовий спорт - сукупність видів спорту, що проводяться на снігу або на     льоду, тобто переважно взимку. Основні зимові види спорту входять в      програму зимових Олімпійських ігор.

Види спорту на снігу:( перегляд презентації)

Гірськолижний спорт - спуск з гір на спеціальних лижах. Вид спорту, а також популярний вид активного відпочинку мільйонів людей по всьому світу.

Сноуборд - олімпійський вид спорту, що полягає в спуску із засніжених схилів і гір на спеціальному снаряді - сноуборді.

Види спорту на льоду:

Санний спорт - це змагання в швидкісному спуску на одномісних або двомісних санях по заздалегідь підготовленій трасі. Спортсмени розташовуються на санях на спині, ногами вперед.

Фігурне катання - ковзанярський вид спорту. Основна ідея полягає в пересуванні спортсмена або пари спортсменів на ковзанах по льоду зі змінами напрямку ковзання і виконанням додаткових елементів (обертанням, стрибками, комбінацій кроків, підтримок та ін.) Під музику.

 

Хокей з шайбою - командна спортивна гра на льоду, різновид хокею, яка полягає в протиборстві двох команд на ковзанах, які, передаючи шайбу ключками на крижаному корті, прагнуть закинути її найбільшу кількість разів у ворота суперника і не пропустити у свої. Перемагає команда, що закинула найбільшу кількість шайб у ворота суперника.

 

  1. Робота в групах

Діти об єднуються в групи за назвами зимових видів спорту (хокеїсти, фігуристи, сноубордисти, лижники). Кожній групі видається аркуш паперу, на якому зображені різні види спорту.Діти вирізають картинки і роблять колаж зі своїм видом спорту. По закінченні роботи, один представник групи презентує їх  і чіпляє на дошку.

 

 Перегляд видео https://youtu.be/or_GicUtdm0

 

  1. Руханка  «Імітація»

Вчитель загадує один із зимових видів спорту, а учні по черзі показують його у вигляді пантоміми.

  1. Мозковий штурм : « Небезпека при заняттях зимовими видами спорту»
  2. Об єднуємося у три групи. В кожній групі визначаємо постраждалого і його друзі «надають» йому першу допомогу.(Використовуємо блок – схеми)

 група  1 – відчуває біль у руці

 група 2 -   відчуває біль у спині

 група 3 -   відчуває біль, підвернувши ногу.

Кожна група демонструє своє завдання.

ІІІ. Заключна частина

  1. Зворотній зв'язок

Вчитель пропонує дітям стати в коло і подарувати один одному посмішку на прощання. Учні по черзі називають вид спорту , який найбільше їм до вподоби.

 

 

 

docx
Додано
7 жовтня 2021
Переглядів
650
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку