Урок 14 Конференція на тему: Електричне поле –вірний помічник людини, чи ворог з яким треба боротися.

Про матеріал

Інтерактивні форми і прийоми можна застосовувати на всіх етапахуроку. Багато які з них універсальні, добре підходять до багатьох тем фізики, змінюється лише зміст.Інтерактивні форми і прийоми допомагають мені на уроках фізики зацікавити учнів до навчання та одержання нових знань. А це, в свою чергу, приводить до кращого засвоєння учнями навчального матеріалу, відповідно, підвищується успішність. Учні, вивчаючи фізику, розширюють межі свого пізнання, розвивають та вдосконалюють свій інтелект.Я розробила 14 уроків з розділу «Електричне поле»В даній роботі розглянула особливості вивчення розділу « Електричне поле», пропоную розробку 14 уроку даного розділу.

Перегляд файлу

Урок 14  Конференція на тему: Електричне поле –вірний помічник людини, чи ворог з яким треба боротися.

Мета: дидактична :узагальнити, систематизувати знання про електричне поле, дослідити електричні поля, що зустрічаються в побуті, сформувати принципи захисту від них, розповісти про застосування та врахування поля в техніці, на виробництві. формувати комунікативні компетенції під час застосування інтерактивних форм роботи у малих групах, формувати діяльнісні компетентності, вивчаючи проблемні запитання політехнічного змісту,

Розвивальна: розвивати логічне мислення, уміння аналізувати, порівнювати, розвивати розумові операції порівняння, аналізу та синтезу, розвивати вміння виділяти головне, вміння ставити та відповідати на питання, розширити операційне поле діяльності шляхом роботи з комп’ютерною програмою, розвивати уміння працювати з електровимірювальними приладами.

Виховна: виховувати самостійність, уважність, колективізм, толерантність, уміння працювати в колективі, виховувати бережне ставлення до природи, вивчаючи екологічні питання впливу поля на людину.

Тип уроку: урок узагальнення та систематизації знань учнів.

Основні форми і методи роботи: підготовка і захист проектів.

Обладнання: прилад для вимірювання напруженості електричного поля, побутові прилади(праска, настільна лампа, електричний чайник, комп’ютер з монітором, картки – завдання, таблиці, опорні конспекти.

 Пізнаєш природу – пізнаєш себе.

Сенека

Хід конференції

 

1Організаційний момент.

Учитель. Людина в процесі життєдіяльності створила особливе середовище – його називають техногенним, так як обумовлене воно існуванням та роботою різноманітної техніки. Без них сьогодні ми не можемо уявити своє життя: без світла, телевізора, комп’ютера. В ході уроку ми спочатку згадаємо, що таке електричне поле? Як створюється? Виміряємо напруженість поля, Дізнаємось, як захистити себе від впливу поля.

На початку вивчення теми ви отримали завдання підготувати повідомлення за питаннями конференції. Заслухаємо тепер ваші виступи.

2.Проведення конференції.

Метод  «Захист проектів»

Питання конференції:

1.Екскурс в минуле. Історія досліджень електричного поля.

2. Основні характеристики електричного поля.

3.Людина – електрична система? Як впливає поле на людину?

4. Електричне поле – корисне чи шкідливе для людини?

5.Прилади, що вимірюють електричне поле. Самостійно виготовлені прилади для вивчення електричного поля.

6. Застосування електричного поля на виробництві, в техніці.

7. Як захистити себе від електричного поля?

8. Нові технології і електричне поле.

Учні виступають та обговорюють питання. В ході розповіді застосовують комп’ютерні демонстрації, демонструють досліди, складають таблиці.

3. Підведення підсумків конференції.

 Учні отримують розроблену листівку на тему: Як захистити себе від впливу електричного поля?

Учитель Ваші виступи були цікавими та змістовними, продуманими, логічно зв’язаними. За роботу  ви отримуєте високі оцінки.

4. Завдання.

Повторити матеріал розділу «електростатика», підготуватись до контрольної роботи зданої теми.

 

docx
Пов’язані теми
Фізика, 11 клас, Розробки уроків
До підручника
Фізика (академічний рівень, профільний рівень) 11 клас (Бар’яхтар В.Г., Божинова Ф.Я., Кирюхіна О.О., Кірюхін М.М.)
Додано
27 липня 2018
Переглядів
668
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку