Номер слайду 12
Соковиті плоди:1 – ягода, багатонасінний плід з соковитими середнім і внутрішнім шаром, зовнішній шар утворює захисну шкірку (смородина, виноград, аґрус, картопля, журавлина); 2 – яблуко, соковитий середній шар, зовнішній шар утворює захисну шкірку, внутрішній шар ущільнений (яблука, груші, айва, горобина); 3 – кістянка, однонасінні плоди, зовнішній шар утворює тоненьку шкірку, середній шар – соковитий, внутрішній шар стінки плоду – тверда здерев’яніла кісточка (вишня, слива, абрикоса); 4 – гарбузина, середній та внутрішній шар стінки соковитий, а зовнішній – твердий (кавун, диня, гарбуз, кабачок, огірок).