Урок №9. Керування часом. НУШ 5 клас.

Про матеріал
Урок №9 з предмету: здоров'я, безпека та добробут. За навчальною програмою та підручником авторів: Воронцова, Пономаренко, Лаврентьєва, Хомич.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Здоров’я, безпека та добробут 5 клас. Вчитель: Костюк Юлія Володимирівна. Тема: керування часом.

Номер слайду 2

План уроку:1. Крадії часу.2. Тайм-менеджмент.3. Чек лист.

Номер слайду 3

Чи потрібно планувати свій час?Обгрунтуйте свою думку.

Номер слайду 4

Секунда за секундою, хвилина за хвилиною, година за годиною спливає час. А куди він спливає, залежить від вас. Прочитали цікаву книжку, навчилися танцювати або чистити картоплю час витрачено на добру, корисну справу. А коли цілий день грали у комп'ютерні ігри, то потім дивуєтеся: куди ж подівся час? І не можете пригадати, бо його було змарновано, викрадено а вашого життя. Щоб не гаяти дорогоцінний час, потрібно вміти розставляти пріоритети, тобто визначати, які справи є дуже важливими, важливими та, які неважливими.

Номер слайду 5

Важливі та неважливі справи. Давайте з’ясуємо які справи будуть важливими для кожного з вас, а які є справжніми крадіями часу:- прибрати кімнату;-прочитати книгу;- грати на телефоні ігри;-пообідати; - довго розмовляти по телефону;- зробити домашнє завдання;- довго дивитись телевізор;

Номер слайду 6

Перегляньте перелік справ Олександри. Чи правильно вона їх розподілила на найважливіші, важливі , неважливі.

Номер слайду 7

Тайм менеджмент. Ми живемо у динамічному світі, іноді нам не вистачає 24 годии на добу. Тому кожному важливо розвивати навички керування часом. Їх ще називають навичками: тайм менеджменту (англ. Time-час, managment- керувания). Це планування свого життя за допомогою розпорядку дня, чеклистів (переліку важливих справ), щоденника тощо.

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Поради про те, як навчитися краще управляти своїм часом:1. Плануй виконання завдань на тиждень. 2. Відстеж, скільки часу витрачаєш на виконання домашніх завдань щотижня.3. Розроби графік виконання завдань і дотримуйся його.

Номер слайду 10

Запам’ятай:- сон – не менше 8 годин;- харчування -4 рази на день;- гігієнічні процедури;-навчання в школі -5 -6 год-  виконання домашніх завдань - 1-2 години;- розваги та відпочинок-3 год.- додаткове заняття (гуртки, хобі, читання)- 2год.- допомога батькам.

Номер слайду 11

Керуйся правилами: Правило 1. Час потрібно берегти, не гаяти даремно.

Номер слайду 12

Правило 2. Роби все вчасно, в уставленому порядку.

Номер слайду 13

Правило 3. Ніколи не спізнюйся

Номер слайду 14

Правило 4. Завжди користуйся годинником.

Номер слайду 15

  Правило 5. Розвивай в собі старанність. Навіщо бути старанними?Як розвинути в собі старанність?

Номер слайду 16

Правило 6. Перебори лінь

Номер слайду 17

Номер слайду 18

https://learningapps.org/display?v=ppsydz5rt21

Номер слайду 19

Домашнє завдання: Прочитайте параграф 9;Виконайте крос- тест на ст.76. Завантажте бланк за QR-кодом на ст.75, та складіть власний план розпорядку на тиждень.

pptx
Додано
6 листопада 2022
Переглядів
2271
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку