23 квітня о 17:00Вебінар: Дистанційне навчання з «На Урок»: інструменти для ефективної та цікавої роботи

Урок англійської мови для учнів 7-х класів "Mickey Mouse Birthday Party"

Про матеріал
Topic Celebrations Level: E2 / Access 3 / A2 Time: 90 minutes Aims • To develop learners’ ability to listen for gist • To give practice at discussing a topic Tip – If possible, bring in some examples of suitable birthday cards, birthday candles, Mickey Mouse’ decorations etc. Before the lesson: - print out and cut up Resource A (discussion prompt cards), one set per group (3 - 4 learners) - print out and cut up Resource B(Mickey Mouse Reading Comprehention), one set per pair - Resource C is PowerPoint presentation with Mickey Mouse Trivia
Перегляд файлу

Mickey Mouse birthday party

Topic Celebrations

Level: E2 / Access 3 / A2

Time: 90 minutes

Aims

To develop learners’ ability to listen for gist

To give practice at discussing a topic

Tip – If possible, bring in some examples of suitable birthday cards, birthday candles, Mickey Mouse’ decorations etc.

Before the lesson:

- print out and cut up Resource A (discussion prompt cards), one set per group (3 - 4 learners)

- print out and cut up Resource B(Mickey Mouse Reading Comprehention), one set per pair

- Resource C is PowerPoint presentation with Mickey Mouse Trivia

Procedure

Warmer (10 mins)

Give learners one set of cards and tell them to find the topic of the lesson – Mickey Mouse birthday party. Encourage any learners who may contribute relevant vocabulary/knowledge at this point, but keep the feedback focussed.

Task 1 – Discussion - birthday celebrations (15 mins)

- Tell learners they will work in small groups to talk about how people celebrate birthdays (check this word is understood).

-  Say that one learner should pick a card and read it to their group, then the whole group should discuss. Remind learners that there are no right or wrong answers, and they should listen as well as speak.

- Conduct brief feedback, asking groups to share what they talked about as well as correcting

any errors noted.

Task 2 – Pass the Parcel Game (15 mins)

A favourite kids' party game that can also be a great game for adults just by making slight variations. The idea is to pass around a parcel wrapped in many layers that has a gift in the middle. In the musical variety, the parcel can only be passed when music is playing. As soon as the music stops, one layer can be unwrapped until the surprise in the last layer is reached.

Task 3 – Time to Read. Mickey Mouse (15 mins)

- Introduce the activity in Resource B, explaining that there are 9 questions. Learners should read the text and then find the answers to the questions.

- Learners can complete the activity individually or in pairs if more support is needed. Monitor

and encourage peer-correction.

- Bring the class back together and check the answers by asking the extra questions.

Task 4 – The Chocolate Game (15 mins)

You will need:

A wrapped bar of chocolate A plate A knife and fork Some dressing-up items (at least a hat, scarf and gloves) Two dice

How to play:

Put the bar of chocolate on the plate with the knives and forks nearby and sit the children around it in a circle. Throw the pile of dressing up clothes into the circle. Give one child the dice.

Children take it in turns to roll the dice on the floor in front of them, passing them around the circle to their left. If a child rolls a double, they leap into the center of the circle, put on the dressing up clothes, and start to unwrap, then eat, the bar of chocolate - but only using the knife and fork. That child keeps going until another child rolls a double, at which point they much co-operate in handing over the dressing up clothes so that the next child gets a turn.

Task 5– Mickey Mouse Trivia  (15 mins)

1. Who is Mickey Mouse?

Answer: Mickey Mouse is a funny animal cartoon character.

2. Mickey Mouse is the official mascot of  what company?

Answer: The Walt Disney Company.

3. Who created Mickey Mouse?

Answer: Walt Disney and Ub Iwerks.

4. Where was Mickey created?

Answer: At the Walt Disney Studios.

5. When was Mickey created?

Answer: In 1928

6. What does Mickey Mouse usually wear?

Answer: Red shorts, large yellow shoes, and  white gloves.

7. How many films did appear in?

Answer: Over 130.

8. How many of the

Mickey Mouse cartoons were nominated for the Academy Award for Best Animated Short Film?

Answer: Ten.

9. Who is Mickey's girlfriend?

Answer: Minnie Mouse.

10. Who is Mickey's pet dog?

Answer: Pluto.

11. Who are Mickey's two best friends?

Answer:  Donald Duck and Goofy.

12. What was Walt's orignial name for Mickey?

Answer:"Mortimer Mouse".

13. Who convinced Walt to change the name from Moritmor?

Answer: His wife Lillian.

14. Each of Mickey's hands has only how many fingers?

Answer: Three fingers and a thumb.

Closure (5 mins): T: Now, I will finish the lesson for today. What did you learn about Mickey Mouse ? (go over the vocabulary what we have learned today)

Give homework. Write a memorable experience of a birthday party (about 50 words) that you had in your life.

T: Good work today. See you all at next class. Have a nice day. Bye!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

doc
Додано
17 серпня 2019
Переглядів
288
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку