Урок-анонс на тему "Короткий огляд літератури для читання влітку"

Про матеріал
Урок-анонс відноситься до нестандартного типу сучасних уроків-лекцій, де, як і на звичайній лекції, головна роль відводиться слову вчителя. Шестикласники під час такого уроку отримують не лише список рекомендованих творів для опрацювання у сьомому класі, але й коротко знайомляться з їх змістом. Це допомагає школярам краще підготуватися до майбутніх уроків. Адже книжки варто прочитати за літо, щоб потім не відставати від програми та вчитися із задоволенням.
Перегляд файлу

Урок-анонс на тему «Короткий огляд літератури для читання влітку»

(7 клас)

Староанглійська балада «Король Лір та його дочки»

У творі йдеться не про історичні, а загальнолюдські події. Жадоба влади і наживи руйнує родинні стосунки. Ціною власного горя і різних випробувань герої визнають, що немає нічого важливішого за людяність і співчуття.

 

Англійська балада «Як Робін Гуд став розбійником»

Хто такий Робін Гуд? Чому ліс був для нього добрим другом?  Якщо Робін Гуд – розбійник, то чому пам’ять про нього зберігається віками? Відповідь на ці та ряд інших запитань ви отримаєте, коли прочитаєте цей твір.

 

Й.К.Ф.Шиллер, балада «Рукавичка»

Героям Шиллера випадають непрості життєві випробування, які вони завжди долають легко та впевнено. Саме таким  благородним і сміливим є Делорж.

 

Р.Л.Стівенсон «Балада про вересовий трунок»

Основою для  балади послужила шотландська легенда про те, як пікти зберегли секрет вересового напою. В поетичному творі прославляється  сила і героїзм незламного броваря, який не злякався смерті в захисті національних цінностей.

 

Вальтер Скотт «Айвенго»

У романі зображено епоху раннього Середньовіччя, події ХІІ ст.

В образі головного героя Айвенго втілено кодекс рицаря – служіння своєму королю, честь, шляхетність, відданість у коханні, щире бажання допомогти бідним і скривдженим.

Джон Бойн «Хлопчик у смугастій піжамі»

Сучасний ірландський письменник Джон Бойн на сторінках свого роману  устами дев’ятирічного хлопчика Бруно передав усі  жахіття Другої світової війни – Голокост, нацизм.

Джеймс Олдрідж «Останній дюйм»

На каїрському аеродромі приземлився літак, а за штурвалом – хлопчина… Деві, головний герой оповідання, доводить, що в нього є характер, сила й мужність!

Ульф Старк «Маленька книжка про любов» 

Ми всі з нетерпінням чекаємо Різдва. Адже напередодні цього свята може трапитися чимало див. Герої повісті Ульфа Старка теж готуються до цієї події, особливо Фред…

 

Е.А.По «Золотий жук»

Американський письменник в одному зі своїх листів зазначав, що

хоча в оповіданні «Золотий жук» ідеться про пошуки скарбів, та все ж таки у творі утверджується не сила золота, а сила людської думки, багатство творчої уяви й розуму, завдяки яким герой розгадав таємницю та знайшов сховок.

 

 

А.К.Дойл «Спілка рудих», «Пістрява стрічка»

Героям А.К.Дойла – сищику Шерлоку Холмсу і його другу – доктору Ватсону вдається отримувати перемогу не фізичною силою й не зброєю, а виключно розумом.

Детектив нас переконує, що потрібно бути пильними, звертати увагу не лише на велике, а й на дрібниці, не давати одурити себе всяким пройдисвітам й авантюристам.

О.Генрі «Дари волхвів», «Останній листок»

Твори американського письменника вчать нас бути милосердними, добрими, любити свого ближнього.

Цінність подарунків героїв новели «Дари волхвів» не в їхній коштовності, а в тому, що це свідчення великої самовідданої любові.

«Люби ближнього свого, як самого себе» – заповідь Божа, якою керувався у своєму житті Берман, художник новели «Останній листок».

Г.Д.Уеллс «Чарівна крамниця»

Побутує думка, що майбутнє належить людям із чутливою душею та креативною фантазією. Саме таким є головний герой новели – Джип.

Хлопчик захоплюється дивами, які викликають у його душі яскраві картини. Світ для Джипа – це щось дивовижне й загадкове.

Рюноске Акутагава «Павутинка»

Японія – країна зі своєрідною культурою, світоглядом, віруванням людей, своїми звичаями та традиціями.

Японці дуже схильні до філософських роздумів над сенсом життя, черпають натхнення у спілкуванні та єднанні з природою.

Новела є філософсько-психологічним твором, де основний сюжет розгортається в душі особистості.

 

 

 

 

 

 

 

 

docx
Додано
20 лютого 2023
Переглядів
140
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку