Урок "Дієслово. Складаємо речення за малюнками"

Про матеріал
Закріплення матеріалу з теми про дієслово. За підручником Українська мова та читання: О.Л.Іщенко, С.П. Логачевська, 2 клас.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Підготувала вчитель початкових класів Кириченко М. С. Закріплення знань про дієслово2 клас

Номер слайду 2

Дія?Повторіть правило про частину мови – дієслово.r

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Номер слайду 5

До іменників доберіть слова, які відповідають на питання що робить? (усно) Зразок. Хмара насувається. Сонце шумить Вітер йде Дощ світить Вода тече

Номер слайду 6

Напишіть за зразком, хто як пересувається.(письмово)Дієслова підкресліть двома рисками. Повзе, летить, плаває, біжить. Синиця (що робить?) летить.

Номер слайду 7

Прочитайте. Доберіть за зразком, що чим роблять. Користуйтеся довідкою (усно). Зразок. Граблями загрібають. Сокирою … . Лопатою … . Косою … . Ножицями … . Плугом … . Пилкою … . Довідка. Косять, орють, пиляють, копають, рубають, ріжуть.

Номер слайду 8

Використовуємо дієслова у мовленні  Дієслова, що в дужках, змініть за змістом речення (усно). У полі ми (підібрати) слабкого зайчика. (Привезти ) його додому. Спочатку зайчик (боятися) нас. Потім (звикати) і (жити) у нас.

Номер слайду 9

Використовуємо дієслова у мовленніЗакінчіть речення (усно). Вранці я прокидаюся, … , … . У школі ми читаємо, … , … . Після уроків Оля гуляє, … , … .

Номер слайду 10

МОЛОДЦІ!

pptx
Пов’язані теми
Українська мова, Презентації
НУШ
Додано
4 квітня 2023
Переглядів
469
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку