Урок-дослідження про ЗСЖ

Про матеріал
Презентація до уроку-дослідження. На слайдах надано інформацію, яка частково відтворює матеріал, який обговорюється творчими лабораторіями.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Дев'ять десятих нашого щастя залежить від здоров'я. Артур Шопенгауер

Номер слайду 2

Здоров`я - це ЖИТТЯ!Здоров'я - найвище благо, дароване людині природою. Без нього не можна зробити життя повноцінним і щасливим. Втратити здоров'я легко, а ось повернути його дуже й дуже важко.

Номер слайду 3

Як зберегти здоров'я ?! (урок-дослідження)МЕТА: формування в учнів поняття про здоровий спосіб життя, сприяння активному усвідомленню необхідності берегти здоров’я; дослідити шляхи збереження свого здоров’я; відпрацювання навичок групової роботи та виконання математичних розрахунків; виховання почуття відповідальності за збереження власного здоров’я.

Номер слайду 4

Проблема: ЯК ЗБЕРЕГТИ ЗДОРОВ’Я ?!З ЧИМ ПОВ’ЯЗАНЕ ЗДОРОВ’Я ЛЮДИНИ?ФІЗИЧНІ ДАНІ ЛЮДИНИВЖИВАННЯВІТАМІНІВ ТАКОРИСНИХРЕЧОВИНЗАНЯТТЯФІЗКУЛЬТУРОЮШКІДЛИВІЗВИЧКИСПАДКОВІСТЬ,МЕДИЦИНА ТА ІН.

Номер слайду 5

Дослідницька лабораторія 1вивчає роботу м’язів людини Кожен з нас повинен знати, що м’язи ростуть, збільшуються в об’ємі. Від довжини м’язу залежить амплітуда його скорочення, а від товщини – сила його скорочення. У зрілому віці товщина м’язів зменшується, а тому сила їх теж зменшується, але коли людина займається фізичною працею, спортом, атрофія м’язів зменшується. ЦІКАВО, ЩО… У відомого кіноактора Арнольда Шварценеггера, який народився у 1948 році в Австрії, обхват біцепса становить 55,8 см, а обхват грудної клітки при вдиху складає 145 см. Уявляєте, чого можна досягти наполегливими тренуваннями?

Номер слайду 6

Діти на собі повинні відчути, що фізичне навантаження приносить задоволення, «м’язову радість», викликаючи позитивні емоції. Академік І. П. Павлов підкреслював, що взаємозв’язок розумової і фізичної праці – «вміння поєднати голову з руками, є однією з головних передумов збереження здоров’я, а те задоволення, яке відчуває людина після фізичних вправ і фізичної праці створює крім того хороший настрій і психоемоційний тонус, що сприяє функціональній рівновазі систем організму» ЦІКАВО, ЩО… Ще у ІІ тисячолітті до нашої ери китайські мудреці знали, що існує взаємозв'язок між рухами пальців, кисті та розвитком мислення. Це підтверджують дослідження фізіологів. Існують висновки про те, що маніпуляції рук впливають на функціонування центральної нервової системи, розвиток мовлення. Дослідницька лабораторія 2вивчає роль фізичних навантажень наорганізм людини

Номер слайду 7

У малорухливих людей розвивається: Атеросклероз. Ожиріння. Остеохондроз. Гіпертонія.Інфаркт. Невроз.“Хочеш бути здоровим – бігай, хочеш бути сильним – бігай, хочеш бути красивим – бігай, хочеш бути розумним – бігай”Мета кожної людини:"Зміцнювати і зберігати своє здоров'я"

Номер слайду 8

Дослідницька лабораторія 3вивчає вплив вітамінів та корисних речовин на організм людини«Варто їсти, щоб жити, а не жити, щоб їсти» Сократ. Вимоги до харчування: Повноцінність. Різноманітність. Помірністьбілкижиривуглеводиводавітамінимінеральні речовини

Номер слайду 9

Не містять корисних речовин:сухі сніданки;супи швидкого приготування;чіпси;сухарики;бульйонні кубики;кетчупи;газовані напої;продукти, які містять штучні барвники, консерванти, ароматизатори, підсолоджувачі. Оберіть правильне харчування і вас обійдуть стороною: гастрити, виразкові хвороби…

Номер слайду 10

Дослідницька лабораторія 4вивчає вплив шкідливих звичок на організм людини. Тютюн приносить шкоду тілу,Руйнує розум, отупляє цілі нації. О. де Бальзак. Куріння. Наркоманія. Вживанняалкоголю. Смертність серед курців на 30-80 % вища. Серед хворих на рак – 95 % курців. Куріння впливає на статеву функцію. Затягуючись цигаркою, курець вдихає суміш із 4000 хімічних сполук Виникнення наркоманії: Результат допитливості, експериментування. Наслідок прийому знеболюючих, снодійних засобів

Номер слайду 11

Алкоголь впливає на мозок. Втрачається самоконтроль. Люди стають нав'язливими. Ефекти при тривалому вживанні алкоголю: Пристрасть. Залежність. Захворювання печінки, мозку, шлунку, серця, кишкового тракту. За все розплачуватись треба: Печінкою – за те, що пив,Легенями – що коптиш небо,Зубами – що солодке їв.

Номер слайду 12

Дослідницька лабораторія 5вивчає статистичні данні

Номер слайду 13

ВИСНОВКИЩоб бути здоровим, стати здоровим, потрібно:- вживати здорову їжу; - займатися фізкультурою та спортом;не палити, не вживати алкоголь та наркотики;- загартовувати свій організм; зменшити вплив людини на довкілля;розвиток екологічної освіти й культури населення;звертатися до кваліфікованих медичних працівників;- бути завжди в гарному настрої.

Номер слайду 14

РОЗВ’ЯЗАТИ РІВНЯННЯГАРНИЙ НАСТРІЙ + Х = ЗДОРОВ'Я

Номер слайду 15

ДЯКУЮ ЗА УВАГУ!Здоров’я дітей – здоров’я нації

pptx
Додано
18 квітня 2020
Переглядів
461
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку