Урок "Фізичні властивості речовин. Як вивчають речовини"

Про матеріал
Матеріал можна використовувати на уроці хімії у 7 класі. Матеріал можна використовувати на уроці хімії у 7 класі. Матеріал можна використовувати на уроці хімії у 7 класі. Матеріал можна використовувати на уроці хімії у 7 класі. Матеріал можна використовувати на уроці хімії у 7 класі. Матеріал можна використовувати на уроці хімії у 7 класі. Матеріал можна використовувати на уроці хімії у 7 класі.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Фізичні властивості речовин. Як вивчають речовини

Номер слайду 2

Властивості речовини – це ознаки, за якими вона відрізняється від іншої речовини або подібна до неї.

Номер слайду 3

Фізичні властивості речовини. Залізо легко відрізнити від деревини за кольором, блиском на дотик. На відміну від деревини залізо тоне у воді, бо його густина більша ніж деревини. ОТЖЕ – властивості речовини, які визначаються спостереженням або вимірюваннями – називаються фізичними.

Номер слайду 4

Фізичні властивості речовини: агрегатний стан за певних температури і тиску; колір, блиск (або їх відсутність); запах (або його відсутність); розчинність або нерозчинність у воді; температура плавлення, кипіння; теплопровідність; густина; електропровідність; твердість; пластичність.

Номер слайду 5

Як вивчають речовину її фізичні властивості; склад речовини, тобто з яких частинок вона складається, скільки і яких атомів містять її молекули; будову речовини у твердому стані; хімічні властивості.

Номер слайду 6

Хімічний експеримент. Хімія – це експериментальна наука. Вона не може існувати і розвиватися без здійснення різних дослідів з речовинами. Хімічний експеримент – здійснюють за планом, проводять спостереження, вимірювання, обчислення. Отримані результати разом із висновками записують у лабораторний журнал.

Номер слайду 7

Дякую за увагу!

pptx
Додано
5 лютого 2022
Переглядів
2036
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку