Урок геометрії в 11 класі на тему: Конічні перетини

Про матеріал
Дана презентація до уроку по теми: "Конічні перетини" 11 клас Геометрія. Містить наочні матеріали, математичний диктант та інші форми роботи на уроці. Маю надію, що буде цікавим начном матеріалом для вчителів математики
Зміст слайдів
Номер слайду 1

* - Це тіло, яке складається з круга - основи конуса, точки, яка не лежить у площині цього круга – вершини конуса і всіх відрізків, що сполучають вершину конуса з точками основи.

Номер слайду 2

* Наочно прямий круговий конус можна розглядати як тіло, утворене в результаті обертання прямокутного трикутника навколо його катета як осі

Номер слайду 3

* ПЕРЕРІЗ КОНУСА Переріз конуса площиною, яка проходить через його вершину є рівнобедрений трикутник, у якого бічні сторони є твірними конуса.

Номер слайду 4

* Зокрема, рівнобедреним трикутником є осьовий переріз конуса. Це переріз, який проходить через вісь конуса

Номер слайду 5

* Площина, паралельна площині основи конуса, перетинає конус по кругу, а бічну поверхню – по колу з центром на осі конуса.

Номер слайду 6

* Конічні перерізи - це криві, які отримують в результаті перетину кругового конуса (конічної поверхні) площиною, що не проходить через його вершину Цікаво знати!

Номер слайду 7

* При цьому обмежені фігури є еліпсами, а необмежені – гіперболами (якщо січна площина перетинає обидві площини конуса), або параболами (якщо січна площина перетинає тільки одну з його площин) Всі види конічних перерізів легко отримати, якщо посвітити ліхтариком, направляючи його під різними кутами на рівну поверхню.

Номер слайду 8

* Модель Всесвіту Цікаво, що всі тіла Сонячної системи рухаються по еліпсам Небесні тіла, що потрапили у Сонячну систему з інших систем, рухаються навколо Сонця по гіперболічній орбіті По еліпсам рухаються навколо Землі її штучні супутники, також Луна

ppt
Пов’язані теми
Геометрія, Презентації
Додано
11 грудня 2023
Переглядів
104
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку