Урок. Казка Оскара Вайлда "День народження Інфанти".

Про матеріал
Це перший з двох гарно ілюстрованих, цікавих уроків, в яких розповідається про умовно першу частину глибокої за змістом казки "День народження Інфанти" видатного англійського письменника Оскара Вайлда. На моєму каналі ви знайдете тактовно і цікаво викладену біографію Оскара Вайлда, відеоуроки із зарубіжної літератури для 5, 6 класів. https://www.youtube.com/channel/UCMslkfo7V6DXCRdAckCl0fQ
Зміст слайдів
Номер слайду 1

І урок

Номер слайду 2

Казки Оскара Вайлда

Номер слайду 3

Казка «День народження Інфанти»

Номер слайду 4

Іспанія на мапі Європи.Інфанта – іспанська принцеса.

Номер слайду 5

Естетика – це наука про прекрасне.

Номер слайду 6

«…Плоди граната від спеки потріскалися, і і їхні криваво-червоні серцевини показа- залися всім. Навіть блідо-жовті лимони… здавалися яскравішими, всмоктавши колір яскравого сон-ця, а магнолії розпустили свої великі круглі квітки з пелюст-ками кольору слонової кості і наповни-ли повітря п'янкими, солодкими пахо-щами.»

Номер слайду 7

« Накидка зроблена з сірого атласу, спідниця і пишні рукава з буфами гус-то розшиті сріблом, жорсткий корсет унизаний рядами перлів. Пара малень-ких бальних черевичків з великими ро-зетками вистромлювалися з-під сукні, коли вона йшла. … У волоссі, що орео-лом тьмяного золота нерухомо обля-мовувало бліде личко, цвіла прекрасна біла троянда».

Номер слайду 8

Номер слайду 9

«… Сумний, меланхолійний Король».

Номер слайду 10

«Міг би і побути з нею в день народження.»

Номер слайду 11

Номер слайду 12

«… Найкумеднішою частиною усіх … забавок … був танок Карлика».

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Особливості казок Оскара Вайлда - В них мало «казкового». Реальність так тісно сплелася з фантазією, що важко виокремити, де правда, а де вигадка. - Ефект казковості посилюється не за рахунок чарівництва, а завдяки чудовим описам. - Події у казках розвиваються стрімко, і всі вони підпоряд- ковані головній ідеї твору. - У казках немає навмисної повчальності. Оповідач висту-пає стороннім спостерігачем, а уважний читач сам повинен робити висновки.

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Дякую за увагу.

pptx
Додав(-ла)
Фоменко Ольга
Додано
2 листопада 2022
Переглядів
186
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку