Урок-казка з вправою на тему: "Past Simple"

Про матеріал
До вашої уваги представляються казочка для дітей із вправою. Past Simple (Past Indefinite) утворюється за допомогою використання форми минулого часу смислового дієслова. Якщо дія виражена правильним дієсловом, то його форма минулого часу утворюється за допомогою додавання закінчення -ed до його словникової форми. Якщо вживається неправильне дієслово, тоді використовується його друга форма з таблиці неправильних дієслів.
Перегляд файлу

Королівство Past Indefinite

      Ласкаво просимо в Королівство Минулих Дій. Відчинивши двері ми нічого не бачимо. Навколо порожньо, нікого не має. Звичайно, як можна побачити те, що вже відбулось. Про минуле можна дізнатись від людей, які його пережили. Ось чому біля входу в Королівство можна побачити телевізор з багатьма кнопками на ньому.

yesterday - вчора

an hour ago - годину тому

last week - минулого тижня

in 1985 - у 1985

      Перед телевізором сидить страж Королівства Минулих Дій - старенький Дідусь Did. Він дивиться телевізор та пригадує минуле. У цьму королівстві є майстерня і вона лише для дієслів. Ви запитаєте чому? Та справа в тому , що всі дієслова жителі Королівства Минулої дії повинні ходити в однаковому вбранні, такий тут порядок. І ця форма повинна бути від Дідуся Did. Саме це вбрання говорить про те, що вони знаходяться в розповідному реченні.

      Існують в цьому царстві і такі дієслова для яких видають особливу фому - другу, і лише тоді їх пропускають у розповідне речення. Для цього у королівстві  є ательє, де працюють два майстра: Бабуся e  та Ляпкін - Тяпкін.

    Бабуся e – майстриня, у неї виходить все доладу, ну а Ляпкін - Тяпкін, що з нього візьмеш ляп-тяп і готово, тому і його другі форми виходять якісь неправильні.

      Нумо погляньмо на витвори Тяпкіна-Ляпкіна. Ой, подивіться, вони  схожі один на одного.

swim — swam

have — had

run — ran

go — went

see — saw

      А от Бабуся e працює з помічником Догом d. Він допомагає для неї кроїти одяг точно за викройкою, у них виходять гарні однакові фоми для правильних дієслів. Хоча, якщо добре придивитись, то вони схожі (форми) на Бабусю e та ії помічника Дога d (-ed).

      Отож, загляньмо у майстерню Бабусі e і подивимось на її форми для дієслів. Ось вони, помилуйтесь, схожі один на одного:

play – played

like – liked

help – helped

jump – jumped

      У кожному королівстві є принцеса S-Subject, вона  перетворюється в будь-який предмет і чекає коли до неї підійде дієслово. Як тільки біля принцеси S з`являється дієслово в минулому часі, вони відразу ж летять у телевізор. 

The cat played.  S+V(-ed)

She saw a dog.  S+V(II)

Якщо речення заперечне, то з`являється Крихітка not і так як він ще малюк про нього залюбки турбується Дідусь Did.

S+did+not+v

The cat did not played yesterday.

She did not saw see a dog.

      Як ви вже побачили, щось відбувається з дієсловами, вони забули одягти другу форму. Нічого сташного не сталося, справа в тому, що коли поряд з ними є славнозвісний Дідусь Did, то їм не потрібно змінювати вигляд. Дідусь Did – сраж Королівста  Минулих дій, побачив-ши його зрозуміло, що речення в минулому часі.

      Отже, Дідусь Did  допомагає будувати заперечні та запитальні речення. При появі його у дієслова зникає (тікає) закінчення-ed,а друга форма дієслова змінюється на першу (основну).

      Важливо знати ще один секрет: як тільки в реченні з'являється дієслово-слуга «did», неправильні дієслова відразу  трансформуються назад в першу форму.

Королівство підготувало для нас вправу на закріплення казочки:

C:\Users\Rita\Desktop\Past Simple\Past Simple Homework.png

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 2
Оцінки та відгуки
  1. Кароліна Ліна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Перлина Маріта Юріївна
    Дуже цікава розробка, дякую!
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
docx
Додано
19 січня 2023
Переглядів
522
Оцінка розробки
5.0 (2 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку