Урок : Контрольна робота

Про матеріал
Контрольні роботи часто проводяться в університетах, інститутах, коледжах, професійних училищах і школах як частина оцінювання навчальних досягнень здобувачів освіти. Вони можуть бути регулярними, проводитися після закінчення певних розділів, тем або ж охоплювати весь семестр чи навчальний період. Завдання контрольної роботи можуть бути різного характеру: питання з відповідями, тестові завдання, виконання розрахунків, аналіз випадкових ситуацій, дослідження чи аргументація думок. Їх мета – перевірити рівень розуміння матеріалу та здатність застосовувати знання на практиці. Результати контрольної роботи можуть впливати на загальну успішність студента у дисципліні або його кінцеву оцінку. Тому важливо підготуватися до контрольних робіт, удосконалюючи свої знання та вміння у відповідній області.
Перегляд файлу

Контрольна робота №2

Варіант IV

 

1. Органічні речовини, молекули яких містять карбоксильні групи, називають:

    а) спиртами;  б) естерами;  в) карбоновими кислотами;  г) вуглеводами.

2. Білки – це:

     а) природні високоорганізовані сполуки, які складаються із залишків амінокислот;              

     б) естери вищих карбонових кислот та гліцеролу.

3. Установіть відповідність між класом оксигеновмісних органічних

     сполук і формулою речовини, яка до нього належить:

      1) Одноатомні спирти                   а) С2Н4 (ОН)2;                      

      2) Двохатомні спирти                   б) СН3СООН;                      

      3) Карбонові кислоти                    в) СН3СОН;   

                                                               г) С2Н5ОН.                

4. Установіть відповідність між назвами природних органічних сполук

     та речовин, з яких вони утворюються:

     1) Крохмаль                                    а) амінокислоти;           

     2) Жири                                           б) глюкоза;        

     3) Білок                                           в) вищі карбонові кислоти і гліцерол;

                                                              г) глюкоза і фруктоза.

 

5. Відрізнити гліцерин від етанолу можна за допомогою:

    а) фенолфталеїну;   б) розчину йоду;   в) оцтової кислоти;   г) купрум(ІІ) гідроксиду.

6. Під час захворювання на діабет у крові підвищується вміст:

    а) мальтози;           б) глюкози;             в) фруктози;           г) рибози.

7. Для виробництва мила використовують реакцію:

    а) лужного гідролізу жирів;    б) окиснення спиртів;    в) гідролізу крохмалю.

 

8. Обчисліть об’єм кисню, який витратили на спалювання 15л етанолу. 

9. До 200г 40% розчину глюкози додали 300г води. Масова частка глюкози

    в новому розчині становить:

    а) 8%;              б) 16%;             в) 20%;              г) 32%.

10. Масова частка Оксигену в одноатомному спирті становить 21,62%.

      Знайдіть молекулярну і запишіть структурну формули цього спирту і

      дайте йому назву:

     а) етанол;           б) пропанол;            в) бутанол;           г) пентанол.

 

 

 

Контрольна робота №2

                                     Варіант V

 

1. Органічні речовини, молекули яких містять гідроксильні групи, називають:

    а) спиртами;  б) естерами;  в) карбоновими кислотами;  г) вуглеводами.

2. Жири – це:

     а) природні полімери, які складаються із залишків глюкози;              

     б) естери вищих карбонових кислот та гліцеролу.

3. Установіть відповідність між класом оксигеновмісних органічних

     сполук і формулою речовини, яка до нього належить:

      1) Одноатомні спирти                    а) С2Н5СОН;   

      2) Трьохатомні спирти                   б) С2Н5СООН;                      

      3) Карбонові кислоти                     в) С3Н7ОН;                                                                              

                                                                г) С3Н5 (ОН)3.                     

4. Установіть відповідність між назвою вуглеводу та його хімічною

     формулою:

     1) Крохмаль                                      а) С6Н12О6;           

     2) Сахароза                                       б) С5Н10О5;           

     3) Глюкоза                                        в) С12Н22О11;                                                                       

                                                                г) (С6Н10О5)n;          

 

5. Відрізнити крохмаль від глюкози можна за допомогою:

    а) фенолфталеїну;   б) розчину йоду;   в) оцтової кислоти;   г) купрум(ІІ) гідроксиду.

6. В організмі людини процес перетворення жирів починається з реакції:

    а) полімеризації;    б) гідрогенізації;   в) гідролізу;   г) дегідрогенізації.

7. Природна сировина, яку використовують для одержання целюлози:

    а) нафта;           б) картопля;             в) буряк;           г) деревина.

 

8. Обчисліть об’єм кисню, який витратили на спалювання 80г глюкози.

9. До 300г 80% розчину етанолу додали 700г води. Масова частка 

    спирту в новому розчині становить:

    а) 6%;              б) 12%;             в) 24%;              г) 40%.

10. Масова частка Оксигену в одноатомному спирті становить 26,66%.

      Знайдіть молекулярну і запишіть структурну формули цього спирту і

      дайте йому назву:

     а) етанол;           б) пропанол;            в) бутанол;           г) пентанол.

 

 


 

 

Контроль знань

з хімії з теми:

 

 

«Оксигеновмісні органічні речовини»

 

 

 

 

9 клас

 

docx
Додано
28 квітня
Переглядів
3093
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку