23 липня о 18:00Вебінар: STEM-освіта без гендерних стереотипів – запорука успішного майбутнього школярів

Урок "КР з теми Відродження"

Про матеріал

Визначить рівень засвоєння учнями знань із вивченої теми, навчить практично застосовувати вивчений матеріал; розвиватиме вміння концентруватися; виховуватиме акуратність, старанність.

Перегляд файлу

Розробка уроку з світової літератури, 8 клас

Дата:

Урок №

ТЕМА: КОНТРОЛЬНА РОБОТА № 3 З ТЕМИ: ВІДРОДЖЕННЯ

Мета: визначити рівень засвоєння учнями знань із вивченої теми, навчати практично застосовувати вивчений матеріал; розвивати письмове мовлення, вміння концентруватися; виховувати акуратність, старанність.

Обладнання: картки з завданнями контрольної роботи (для кожного учня).

Хід уроку

І. ОГОЛОШЕННЯ ТЕМИ ТА МЕТИ УРОКУ. ОРГАНІЗАЦІЯ КЛАСУ

Учитель роздає учням картки з завданнями контрольної роботи (ТЕСТ).

II. ВИКОНАННЯ КОНТРОЛЬНОЇ РОБОТИ

Написання контрольних робіт

Тест

 

1. Укажіть, що називають Відродженням у сучасній науці.

А) Напрям у літературі Західної Європи та Сходу;

Б) філософську школу;

В) культурний та інтелектуальний рух у Західній Європі;

Г) те саме, що гуманізм (тобто людяність).

 

2. Укажіть, із якою країною пов'язані життя та творчість Ф. Петрарки.

А) 3 Англією;

Б) з Нідерландами;

В) з Іспанією;

Г) з Італією.

 

3. Укажіть, який літературний рід досягнув найвищого розвитку в англійському Відродженні.

А) Драма;

Б) лірика;

В) епос;

Г) ліро-епос.

 

4. Укажіть справжнє ім'я Дон Кіхота.

А) Алонсо Кіхано;

Б) Альберт Кіхано;

В) Луїс Кіхада;

Г) Мітель Кехада.

 

5. Укажіть хронологічні межі Ренесансу.

А) XII—XIII ст.;

Б) XIV—XVI ст.;

В) XV—XVII ст.;

Г) XVII—XIX ст.

 

6. Укажіть, у чому полягає новизна поезії Ф. Петрарки.

А) В увазі до суперечностей людської душі, відображенні індивідуального начала;

Б) у введенні до кола тем поезії теми кохання;

В) у винаході жанру сонета;

Г) у використанні латини.

 

7. Укажіть провідні жанри літератури іспанського Відродження.

А) Сонет, новела;

Б) трагедія, новела;

В) пригодницький роман, ода, гімн;

Г) драма, шахрайський роман, лицарський роман.

 

8. Укажіть, яким замислювався твір М. де Сервантеса «Дон Кіхот».

А) Як лицарський роман у трьох частинах;

Б) як роман-сповідь колишнього лицаря;

В) як роман-пародія на лицарські романи;

Г) як любовний роман.

 

9. З якого міста походив Дон Кіхот?

А) з Баку;

Б) з Варшави;

В) з Ламанчі;

Г) з Токіо

 

10. Яким ім’ям назвав свого коня Дон Кіхот?

А) Росінант;

Б) Мадагаскар;

В) Велетень;

Г) Переможець

 

11. Як звали уявну даму серця Дон Кіхота?

А) Лаура;

Б) Дульсінея;

В) Клара;

Г) Мілана

 

      12. Хто висвятив Дон Кіхота в рицарі:

А) Санчо Панса;

Б) король;

В) корчмар

Г) випадковий перехожий

 

      13. Яке прізвисько дав Санчо Панса Дон Кіхотові після одного з його «подвигів»:

А) Рицар Білого Місяця;

Б) Рицар Сумного Образу;

В) Рицар Левів;

Г) Лицар – відвага

 

14. Яку винагороду обіцяв Дон Кіхот своєму зброєносцю Санчо Панса?

А) зробить його губернатором острова;

Б) Віддасть йому свого коня;

В) дасть багато золота;

Г) придбає дім

 

15. Що спричинило божевілля Дон Кіхота?

А) невміння вести господарство і прогодувати родину;

Б) читання лицарських романів;

В) спадкове божевілля у родині;

Г) травма голови

 

16. Творчість яких митців належить пізньому Відродженню:

А) Петрарка ,Боккаччо;

Б) Ронсар, Рабле, Брант;

В) Шекспір, Сервантес.                                                       

      Г) Блок, Олійник

 

      17. До якого жанру можна віднести «Ромео і Джульєтту В. Шекспіра?

      А) роман;

      Б) трагедія;

      В) комедія;

      Г) водевіль

 

      18. До кого звернулася по допомогу Джульєтта, коли батько примусив її вийти заміж за Паріса?

      А) до покоївки;

      Б) до сестри;

      В) до подруги;

      Г) до короля

 

     19. Що спричинило вигнання Ромео з Верони?

      А) убивство Тібальта;

      Б) одруження з Джульєттою;

      В) сварка з Парісом, нареченим Джульєтти

      Г) байдужість до виконання суспільних обов’язків

 

     20. Де вперше зустрілись Ромео і Джульєтта?

     А) сад ;

     Б) дім Капулетті;

     В) дім Монтеккі;

     Г) на морі

 

     21. Прізвище Ромео?

     А) Капулетті

     Б )Монтеккі 

     В) Веласкес

     Г) Кабулетті

 

    22. Навіщо монах повінчав Ромео і Джульєтту?

    А) вони кохали один одного;

    Б) у нього не було вибору;

    В) щоб отримати винагороду;

    Г) вини йому погрожували

 

   23. Через що ворогували дві родини?

   А) вкрали один в одного речі;

   Б) вже не пам’ятають і самі;

   В) не віддали борг;

   Г) понівечили майно один одному

 

 

24. Хто випив елексир, щоб заснути?

А)Ромео

Б) Князь

В)Джульєтта

Г) священик

 

Відповіді: 1-В, 2-Г, 3-А, 4-А, 5-Б, 6-А, 7-Г, 8-В, 9-В, 10-А, 11- Б, 12-В, 13-Б, 14-А, 15-Б,

 16-В, 17-Б, 18-А, 19-А, 20-Б, 21-Б, 22-А, 23-Б, 24-В.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

КОНТРОЛЬНА РОБОТА № 3 З ТЕМИ: ВІДРОДЖЕННЯ

Тест

1. Укажіть, що називають Відродженням у сучасній науці.

А) Напрям у літературі Західної Європи та Сходу;

Б) філософську школу;

В) культурний та інтелектуальний рух у Західній Європі;

Г) те саме, що гуманізм (тобто людяність).

 

2. Укажіть, із якою країною пов'язані життя та творчість Ф. Петрарки.

А) 3 Англією;

Б) з Нідерландами;

В) з Іспанією;

Г) з Італією.

 

3. Укажіть, який літературний рід досягнув найвищого розвитку в англійському Відродженні.

А) Драма;

Б) лірика;

В) епос;

Г) ліро-епос.

 

4. Укажіть справжнє ім'я Дон Кіхота.

А) Алонсо Кіхано;

Б) Альберт Кіхано;

В) Луїс Кіхада;

Г) Мітель Кехада.

 

5. Укажіть хронологічні межі Ренесансу.

А) XII—XIII ст.;

Б) XIV—XVI ст.;

В) XV—XVII ст.;

Г) XVII—XIX ст.

 

6. Укажіть, у чому полягає новизна поезії Ф. Петрарки.

А) В увазі до суперечностей людської душі, відображенні індивідуального начала;

Б) у введенні до кола тем поезії теми кохання;

В) у винаході жанру сонета;

Г) у використанні латини.

 

7. Укажіть провідні жанри літератури іспанського Відродження.

А) Сонет, новела;

Б) трагедія, новела;

В) пригодницький роман, ода, гімн;

Г) драма, шахрайський роман, лицарський роман.

 

8. Укажіть, яким замислювався твір М. де Сервантеса «Дон Кіхот».

А) Як лицарський роман у трьох частинах;

Б) як роман-сповідь колишнього лицаря;

В) як роман-пародія на лицарські романи;

Г) як любовний роман.

 

 

9. З якого міста походив Дон Кіхот?

А) з Баку;

Б) з Варшави;

В) з Ламанчі;

Г) з Токіо

 

10. Яким ім’ям назвав свого коня Дон Кіхот?

А) Росінант;

Б) Мадагаскар;

В) Велетень;

Г) Переможець

 

11. Як звали уявну даму серця Дон Кіхота?

А) Лаура;

Б) Дульсінея;

В) Клара;

Г) Мілана

 

      12. Хто висвятив Дон Кіхота в рицарі:

А) Санчо Панса;

Б) король;

В) корчмар

Г) випадковий перехожий

 

      13. Яке прізвисько дав Санчо Панса Дон Кіхотові після одного з його «подвигів»:

А) Рицар Білого Місяця;

Б) Рицар Сумного Образу;

В) Рицар Левів;

Г) Лицар – відвага

 

14. Яку винагороду обіцяв Дон Кіхот своєму зброєносцю Санчо Панса?

А) зробить його губернатором острова;

Б) Віддасть йому свого коня;

В) дасть багато золота;

Г) придбає дім

 

15. Що спричинило божевілля Дон Кіхота?

А) невміння вести господарство і прогодувати родину;

Б) читання лицарських романів;

В) спадкове божевілля у родині;

Г) травма голови

 

16. Творчість яких митців належить пізньому Відродженню:

А) Петрарка ,Боккаччо;

Б) Ронсар, Рабле, Брант;

В) Шекспір, Сервантес.                                                       

      Г) Блок, Олійник

 

      17. До якого жанру можна віднести «Ромео і Джульєтту В. Шекспіра?

      А) роман;

      Б) трагедія;

      В) комедія;

      Г) водевіль

 

      18. До кого звернулася по допомогу Джульєтта, коли батько примусив її вийти заміж за Паріса?

      А) до покоївки;

      Б) до сестри;

      В) до подруги;

      Г) до короля

 

     19. Що спричинило вигнання Ромео з Верони?

      А) убивство Тібальта;

      Б) одруження з Джульєттою;

      В) сварка з Парісом, нареченим Джульєтти

      Г) байдужість до виконання суспільних обов’язків

 

     20. Де вперше зустрілись Ромео і Джульєтта?

     А) сад ;

     Б) дім Капулетті;

     В) дім Монтеккі;

     Г) на морі

 

     21. Прізвище Ромео?

     А) Капулетті

     Б )Монтеккі 

     В) Веласкес

     Г) Кабулетті

 

    22. Навіщо монах повінчав Ромео і Джульєтту?

    А) вони кохали один одного;

    Б) у нього не було вибору;

    В) щоб отримати винагороду;

    Г) вини йому погрожували

 

   23. Через що ворогували дві родини?

   А) вкрали один в одного речі;

   Б) вже не пам’ятають і самі;

   В) не віддали борг;

   Г) понівечили майно один одному

 

 

24. Хто випив елексир, щоб заснути?

А)Ромео

Б) Князь

В)Джульєтта

Г) священик

 

docx
Додано
4 вересня 2018
Переглядів
430
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку