Урок-квест з української мови

Про матеріал
Презентація до дня рідної мови «МИ УКРАЇНЦІ: ЧЕСТЬ І СЛАВА НЕЗЛАМНИМ!» Сприяє вихованню патріотичних почуттів, любові до батьківщини, гордості за свою державу з давньою історією, багатою культурною спадщиною, розширити знання учнів про державність України; розвивати в учнів творче мислення, уяву, комунікабельність.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

УРОК-КВЕСТ«МИ УКРАЇНЦІ: ЧЕСТЬ І СЛАВА НЕЗЛАМНИМ!»

Номер слайду 2

МАРШРУТНА КАРТАЗУПИНКА«АСОЦІАТИВНИЙ КУЩ»ЗУПИНКА«В ЧОМУ СИЛА УКРАЇНЦІВ?»ЗУПИНКА«ПОРТРЕТ НЕЗЛАМНОГО УКРАЇНЦЯ»ЗУПИНКА«ЛИСТ ВДЯЧНОСТІ»ЗУПИНКА«ВІРШ-СЕНКАН»ЗУПИНКА«МОЯ УКРАЇНА»

Номер слайду 3

МАРШРУТНА КАРТАЗУПИНКА«АСОЦІАТИВНИЙ КУЩ»ЗУПИНКА «В ЧОМУ СИЛА УКРАЇНЦІВ?»ЗУПИНКА«ПОРТРЕТ НЕЗЛАМНОГО УКРАЇНЦЯ»ЗУПИНКА«ЛИСТ ВДЯЧНОСТІ»ЗУПИНКА«ВІРШ-СЕНКАН»ЗУПИНКА«МОЯ УКРАЇНА»

Номер слайду 4

ЗУПИНКА«АСОЦІАТИВНИЙ КУЩ»

Номер слайду 5

ЗУПИНКА«АСОЦІАТИВНИЙ КУЩ»Склади асоціативний кущ до слова «УКРАЇНА»

Номер слайду 6

ЗУПИНКА«АСОЦІАТИВНИЙ КУЩ»Склади асоціативний кущ до слова «УКРАЇНА»ВІЛЬНАНЕЗАЛЕЖНАРІДНАКОЗАЦЬКАСИЛЬНАДИВОВИЖНАНЕЗЛАМНАКРАСИВАЧУДОВА

Номер слайду 7

ЗУПИНКА«ВІРШ-СЕНКАН»

Номер слайду 8

ЗУПИНКА «ВІРШ-СЕНКАН»Складіть вірш-сенкан до слова «Україна»УКРАЇНАПерший рядок складається з одного слова (іменника) – назва поняття. У другому рядку представлений опис, що складається вже із двох слів (прикметників)Третій – визначає характерні дії й складається із трьох слів (дієслів)У четвертому рядку формується фраза, що складається з чотирьох слів і виражає ставлення до теми. Останній рядок складається з одного слова (синоніма до теми), у якому відбито суть або сформульований висновок.

Номер слайду 9

ЗУПИНКА«В ЧОМУ СИЛА УКРАЇНЦІВ?»

Номер слайду 10

ЗУПИНКА«В ЧОМУ СИЛА УКРАЇНЦІВ?»Розшифруйте анаграми та дізнайтеся відповідь на запитання «В чому сила українців?»МАВОДЄСІНТЬДАНІВІДСТЬЛЮБПРАЦЕНІСТЬКУЛУРАТЬНІЗГУРВАТОСТЬНІЛАМНЕЗСТЬВІЛИСМІСТЬРАІВ

Номер слайду 11

ЗУПИНКА«В ЧОМУ СИЛА УКРАЇНЦІВ?»Розшифруйте анаграми та дізнайтеся відповідь на запитання «В чому сила українців?»МОВАЄДНІСТЬВІДДАНІСТЬПРАЦЕЛЮБНІСТЬКУЛЬТУРАЗГУРТОВАНІСТЬНЕЗЛАМНІСТЬСМІЛИВІСТЬВІРА

Номер слайду 12

ЗУПИНКА«МОЯ УКРАЇНА»

Номер слайду 13

Кросворд «Моя Україна» УКРАЇНАНаціональний символ України. Матері дарують його своїм дітям на щастя, на долю, відряджаючи у далеку дорогу. Як називається різдвяна українська пісня, яка отримала всесвітню популярність. Який із найдревніших знаків є малим гербом України? 4. Гори на заході України.5. Ми всі по національності.6. Назвіть найбільшу святиню українського народу в музичній символіці. 7. Кущ, оспіваний в українських народних піснях, символ дівочої вроди. 

Номер слайду 14

Кросворд «Україна» РУШНИКЩЕДРИКТРИЗУБКАРПАТИЇУКРАНЦІГІМНКАЛИНАНаціональний символ України. Матері дарують його своїм дітям на щастя, на долю, відряджаючи у далеку дорогу. (Рушник)Як називається різдвяна українська пісня, яка отримала всесвітню популярність (Щедрик)Який із найдревніших знаків є малим гербом України? (Тризуб)4. Гори на заході України (Карпати)5. Ми всі по національності (українці)6. Назвіть найбільшу святиню українського народу в музичній символіці. (Гімн)7. Кущ, оспіваний в українських народних піснях, символ дівочої вроди. (Калина)

Номер слайду 15

ЗУПИНКА«ПОРТРЕТ НЕЗЛАМНОГО УКРАЇНЦЯ»

Номер слайду 16

ЗУПИНКА «ПОРТРЕТ НЕЗЛАМНОГО УКРАЇНЦЯ»Запишіть якості та риси характеру, які притаманні українцям__________________________________________________________________________________________Розкажіть історію знайомого-захисника України, яким ви пишаєтесь і він є прикладом для інших. В чому його незламність?___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________Запишіть мрії наших незламних українців________________________________________________________________________________________Розкажіть про відомих талановитих українців, яких ви знаєте________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Номер слайду 17

ЗУПИНКА«ЛИСТ ВДЯЧНОСТІ»

Номер слайду 18

ЗУПИНКА«ЛИСТ ВДЯЧНОСТІ»Напишіть лист вдячності : слова подяки, любові та побажання своїй країні, захисникам України, своїм близьким.

Номер слайду 19

ДЯКУЮ!ВИ МОЛОДЦІ!

pptx
Додано
12 березня 2023
Переглядів
973
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку