Урок мистецтво 8 клас тема " АНГЛІЙСЬКИЙ САД і ГУРТ БІТЛЗ"

Про матеріал
Урок для 9 класу з мистецтва в цікавій формі познайомить учнів з особливостями англійського, італійського і французького саду, а також розширить знання слухачів про гурт Бітлз.
Перегляд файлу

МИСТЕЦТВО 9 КЛАС                                                                                                    Кочерга Галина Немішаївський ліцей №2

Європейська  художня  культура

Тема  уроку:  Англія

 Мета уроку:   1.Формувати потреби і здібності через мистецтво долучатися

                                               до   морально-естетичного досвіду людства.

                                        2.Виховувати інтерес до пізнання нового в мистецтві..

                                         3.Навчити розуміти специфіку мови різних видів мистецтва.

 

Тип  уроку: лекція - презентація

Методи навчання: словесний, наочності, частково-пошуковий, аналітичний.

Обладнання: комп’ютер, мультимедійний проектор, магнітола з МР3 програвачем

 

                                                                 Хід  уроку

                                                                       Розум людський має три ключі, які все  

                                                               відчиняють:  знання, думка, уява – все у цьому.

                                                  (В. Гюго)

1.Організаційний  етап

  УЧИТЕЛЬ:   Доброго дня, мої  дорогі слухачі. Сьогодні у нас відбудеться  подорож  по  країні, яку  ви дуже  добре  знаєте.  Наш урок пройде   у формі подорожі – презентації. Будьте не лише уважні, а й намагайтеся якомога активніше  приймати  участь у наших мандрах. Нову  і  цікаву  для  вас  інформацію  швидко   фіксуйте   у зошитах, адже  вкінці  уроку,  при  підведенні  підсумків,  вона  вам  дуже  знадобиться.

Щоб дізнатися, тему  нашого  уроку  і  про яку  країну  буде  йти  мова, пропоную  вам  згадати   такі  імена  і  пам`ятки  культури:    (вчитель показує  зображення)

* СТОУНДХЕНДЖ - споруда, якій 4 тис. років,стародавній  моноліт є не тільки місячним календарем, а і точною моделлю Сонячної  системи

*Оксфордський  і  Кембриждський університети, відомі  своїми парковими газонами  вже  декілька  сотень  років

*Чарлз Дарвін      *Ісаак Ньютон-

*Джонатан Свіфт «Подорож Гуллівера»    «Рєдьярд  Кіплінг «Мауглі»

*Чарлз Діккенс роман «Давід Копперфільд»

*Берджамін Бріттен -  відомий  композитор

  *Маргарет Тетчер -  «залізна леді» -  відомий  політик 

*Країна, в  якій  живе і править  80 - річна королева Вікторія  і   принц Чарльз

*Гурт «Queen»  і  їх  лідер Фредді Мерк`юрі

*Ліверпульська  рок-група «БІТЛЗ»

УЧНІ :  Це  країна  Англія

          (Звучить  запис  пісні  «БІТЛЗ»  «GIRL», на  її фоні  вступне  слово  вчителя.)

УЧИТЕЛЬ:  Так.   Тема  нашого  уроку « АНГЛІЯ».

Ми  з  вами  згадаємо  ліверпульську  четвірку  «БІТЛЗ»  і  познайомимося  із  «АНГЛІЙСЬКИМ  САДОМ».

Коротке  і  просте  англійське  слово «бітлз» ,а  як  багато  воно  означає  для  наших  сучасників !  І це неважливо, хто ти: американець, англієць, француз чи  українець, музика «БІТЛЗ»  давно  переступила  всі  державні  кордони, стала  загальнонаціональним  явищем, чимось  глибоко  особистим  для  багатьох  із  нас.

 З  біт-квартетом «БІТЛЗ»  ви знайомі   ще  з  8 класу, коли  вивчали «Музичне  мистецтво».

Тому  я  пропоную  вам  всім  прийняти  участь  у  музичній  вікторині для  того, щоб  згадати, що  ви  пам`ятаєте  і  дізнатися  нове  про  цей  гурт, до того  ж  у  вас  буде  можливість  заробити  додаткові  бали  до  тестування, яке  відбудеться  вкінці  уроку.

 (на дошці плакат  із  зображенням  гурту «БІТЛЗ»  і  карта Великобританії)                                      

                                        В І К Т О Р И Н А

                                                (за  вірну  відповідь 0.5 бала)

1. Де і    коли був  був  створений  гурт «БІТЛЗ» ? ( У1960 році,  в  м.Ліверпулі у Англії)

Так.Ліверпуль-порт важливого промислового значення, розташований на північно-західному узбережжі Англії.

2.   У дитинстві  він  співав у  церковному хорі,грав  на  губній  гармошці,але  був із  числа  «важких»  дітей.Жив  і  виховувався  у  тітки.  З 7 років  писав  коротенькі  вірші  і  оповідання,які тітонька Мімі  вважала  не  потрібниму.« Я часто  говорив  тіточці: «Ти  викидаєш  мої  вірші, але  ти  пожалкуєш  про  це, коли  я  стану  відомим»,-згадував  він.  У 16 років  створив  і грав  у  гурті  «Qurrymen» (укр. «Хлопці  із «Кворрі»), був  лідером  і  солістом  ансамблю  «БІТЛЗ».     Хто  це ?

                                                                 (Джон Леннон)

3. Він  був вічливим  і  тактовним, хоча і  цінував  свою  незалежність. У  школі  був  одним  із  кращих. Якось  він  пішов  послухати  групу «Куаррімен»  у парк приходської  церкви  Св. Петра у Ліверпулі, а через  тиждень  вже  увійшов  до її складу,грав  на  гітарі, писав  пісні. Як  його  звали ? (  Пол  Маккартні)

4. Наймолодший  15-річний учасник  гурту , соло-гітаріст, грав «найкраще  за  всіх», виділявся  своєю  екстравагантністю, незалежністю, носив  довге  волосся, дуже  вузькі  штани.  Як  його  звали ? (Джордж Харрісон)

5. Він найстарший  у  групі, у дитинстві, через постійні хвороби, не закінчив школу,але  захоплювався музикою.Йому  вітчим подарував  ударну  установку-це  найщасливіший день  у  його  житті.Коли гурт начолі з Джоном Ленноном був на гастролях у Гамбурзі,тут  вони і познайомилися.Незабаром  він  став барабанщиком  цієї  групи. Як його звали? (Рінго Старр, а повне  ім»я Річард Старкі)

6. Хто  від  народження  був  лівшею, писав  не  зліва  направо, а  навпаки?Він  переробив  педалі  свого  велосипеда  і  крутив  їх  у  зворотньому  напрямку,грав на гітарі скрізь: і в ліжку, і у ванні, і за обіднім столом. Йому, лівші, було важко грати на звичайній гітарі, тому  він  переставив   струни ?  ( Пол  Маккартні)

7. Комісований за станом здоров'я з армії, рік учився в лондонській Королівській академії драматичного мистецтва — а потім поїхав додому й працював менеджером у батьківському магазині грамплатівок. 27-річний юнак  став  мененджером групи «БІТЛЗ»,створив фірму, яка організовувала їх  концерти і випускала платівки з їх записами. Він змінив імідж гурту (охайні підстрижені зачіски, чорні класичні костюми із стоячим комірцем і краватки, заборонив пити, палити, їсти на сцені, виконувати тільки обраний репертуар, а не все те,що їм прийде у голову. «Запам`ятайте! Пройде декілька років і мій  ансамбль буде відомий у всьому світі!». Хто він  і  кому  належать  ці  слова?   ( Браян Епстайн)

 8.Кому  присвячена  лебедина пісня Джона  Леннона «  Джулія» ?

                                           (мамі, яка  померла, коли Джону Леннону було 17 років)   

                                                (звучить  пісня  «Michelle» )

9.Як називається  пісня, присвячена  французькій  актрисі - Мішель Мерсьє,відомій  нам  по  кінофільмам  про  Анжеліку? За  два наступних роки вона мала 65 варіантів,що говорить про її величезну  популярність ?               ( « МІШЕЛЬ») 

10.  Коли розпався біт-квартет «БІТЛЗ»  і  чому?

( У 1967 році помирає від передозування  снодійного  чи  наркотиків менеджер групи Браян Епстайн. Його смерть стала початком кінця існування групи. Після  припинення концертної діяльності кожний з музикантів  почав  потроху  творити  самостійно. Це  заважало їм збиратись для спільної праці . у 1070 році вони оголосили про свій розпад. Пол Маккартні випустив свій сольний альбом, а Джон Леннон створив свою власну групу.)             

11.Поясніть значення слів : скіффл (народна англійська пісня)

           сингл - на платівці записана одна пісня

            лонгплей - довгограюча платівка,декілька пісень                     

           «БІТЛЗ»-з`явилась у 1960році, як поєднання у написанні двох  англійських слів beetles-  «жуки»  і  beat -  «ритм» «удар» «доля». Цю назву запропонував перший барабанщик Сеткліфф,який після концертів у Гамбурзі залишає групу і знаходить роботу в Гамбургській художній галереї, а через рік помирає від крововиливу мозку.

12.    Які пісні були у репертуарі  ліверпульської четвірки?

(Після першого турне  у США  влітку1964 року, у репертуарі «БІТЛЗ» були лише власні авторські пісні).

УЧИТЕЛЬ:  Може хтось із вас знає ще щось цікаве про життя і  творчість

                                               цієї групи?

УЧЕНЬ:   Я  знаю, що  восени 1963 року група «БІТЛЗ» виступають  перед  королевою Великобританії ЄлизаветоюII, яка  через два роки нагородила музикантів  орденом Британської імперії, церемонія відбувалася в Бруклінському палаці.

УЧЕНЬ :  У серпні 1964 року за участю «БІТЛЗ» відбулася прем`єра фільму

              «Hard Day`s Night”  «Вечір важкого дня», режисер Річард Лестер.

    Прокат фільму лише за перший тиждень приніс прибуток 1,3 млрд доларів

УЧИТЕЛЬ: Так, у світовій культурі «БІТЛЗ» залишаються назавжди. Вони залишаються в пам`яті вдячних сучасників. Вони вже перетворились на міф, хоч двоє з чотирьох його творців живі і сьогодні.

   Пісні «БІТЛЗ» завжди будуть нагадувати нам і про плинність життя, незворотність руху часу. Вони вчать нас радіти сьогоднішньому дню і берегти пам`ять про день вчорашній.

                                        (у виконанні учнів звучить пісня «Yesterday» )

УЧИТЕЛЬ: Так. Прості хлопці з Ліверпуля   музикою прославили  свою  країну,стали  її  символом,а  їх  творчі надбання  увійшли до складу   культури Англії, де значне місце займає  і архітектурне мистецтво - АНГЛІЙСЬКІ  САДИ.

        Це мистецтво виникло тоді, коли у людини все більше і більше з’являлось тяготіння до прекрасного – потреба прикрасити все, що її оточувало.

          Протягом багатьох століть архітектурні об’єкти служили людині не тільки для праці, навчання, відпочинку, але й несли в собі інші важливі якості: формували уявлення про красу, викликали певні почуття та настрій. Краса архітектурних споруд оспівувалася в художніх творах, але мало хто при цьому згадував величезну працю зодчого.

Часто архітектурні споруди доповнюють   природний дизайн, що створює садово-паркове мистецтво.

Протягом свого розвитку, ландшафтна архітектура створила різноманітні типи садів, оперуючи великою кількістю засобів архітектурно-художньої виразності, які відображені в архітектурній спадщині різних епох та народів, віддзеркалюючи їх побут, традиції національної культури, рівень техніки, перевагу тих чи інших будівельних ландшафтів.

 

Про красу Англійських  садів   нам підготували  доповідь  учні-дослідники, які  розділились у своїх пошуках на групи : істориків, аналітиків, ботаніків..Ми  заслухаємо їх і підведемо підсумки у формі тестування. Прошу дослідників до слова                                   

                           ПРЕЗЕНТАЦІЯ  «АНГЛІЙСЬКИЙ  САД»    

                     підготували:дослідники, історики, біологи

Слайд 1   ДОСЛІДНИКИ : Сад цветущий, подруга и чаша с вином —  

                                            Вот мой рай! Не хочу очутиться в ином!

                                                             Омар Хайям (ок. 1048 — 1122 гг. )

Слайд 2   Сад —це особлива зв`язуюча ланка з природою, яка  збагачує нас і наш духовний світ.

ІСТОРИКИ:   Сади  мають багатовікову історію,деякім   більше двох тисяч років.                          Слайд 3   ДОСЛІДНИКИ: Декоративний садце місце  озеленення з рослинними насажденнями, галявинами, квітниками, водоймами і алеями, де розміщені  різні споруи,які  об`єднані   в  певну сплановану композицію.

Слайд 4    Для планування  саду  чи  парку  потрібно все добре продумати, вибрати стиль.    Стиль —це цілісність  витвору, проникнута спільною ідеєю, який  складається  із  звичаїв, моди, національного колориту , світогляду. Але чомусь   одні   стилі   зникають, а інші  існують століттями ?

Слайд 5  Існує  декілька типів  садів, парків :японський, китайський, 

                     італійський, французький,  англійський

                                                             

Слайд 6    Італійський парк. Розміщується парк на схилі гори, з організацією на ній багаточисленних сходів, терас, гротів, каскадів води.

ІСТОРИКИ   Ці  парки  створювались  в епоху  Відродження, у  них  була  закладена  ідея споглядання  світу  з  височини.Тоді  людина  відчувала  себе господарем  і могла   спостерігати закони  лінійної  перспективи.

Слайд 7 французький  сад Ці парки створювались в епоху класицизму, строгим плануванням  вони підкреслювали перевагу розуму над почуттями.

 ДОСЛІДНИКИ Строго симетричне планування на площинній місцевості.                       Типова геометрична сітка алей,  широке застосування підстриженої зелені,фонтанів, водоймищ

Слайд 8  англійський  сад

Англія   вважається  батьківщиною  європейського  пейзажного                                                                            стилю, підкреслюючи  красоту  дикої  природи; тут  безліч ботанічних  садів  і  існує  національна  пристрасть до  створення  газонів.

Слайд 9  ІСТОРИКИ Сад Просвіти . ландшафтного (пейзажного) стилю. Він виник у Англії, у XVIIIстолітті, в епоху Просвітництва, коли в суспільстві  зародилась нова хвиля  інтересу  до філософії, до пізнання  оточуючого  світу. Ці прагнення  і  знайшли  своє  втілення  у  створення    садів нового типу.

Слайд  10 Асиметричний  по композиції, вигині доріжок, розміщення груп дерев майстерно Імітують природну  обстановку. Ці парки створювались в Епоху Просвітництва, коли розумом володіли думки енциклопедистів Дідро, Руссо, Вольтера, про красу всього природнього про повернення до природи. Як бачимо, паркові ансамблі відображали  філософські погляди свого часу.

 Слайд 11 ДОСЛІДНИКИ Ландшафтний (пейзажний) стиль створений для ділянки  з  великою  площею, з його дикою природою і натуральною красою. Відтворення природного ландшафту досягається  чергуванням   рівнинних ділянок  і   підвищень,водоймі  з  нерівною  береговою  лінією. В якості декоративних елементів використовують необроблену деревину, валуны, альпійскі гірки.

Слайд 12  Основна  ціль  пейзажного стилю — «вписати» ділянку в оточуючий ландшафт, тому композиції з різних рослин мають першочергове значення.

БОТАНІКИ  Для  створення  рослинної  композиції саду використовують ті рослини, які, ростуть на даній місцевості.

Слайд 13 Дерева і кущі  розміщуються  вільними  живописними  групами, доріжки  наслідують лініяи рельєфу, а  вода  оживляє  пейзаж  гнучкою  течією  річки  чи  пруду.

 Слайд 14  ДОСЛІДНИКИ  Ландшафтний  стиль  призначений  для  ділянок  з  великою  площею, з його дикою природною  красою. Наслідування  природному  ландшафту  досягається  чергуванням  рівнин  і  висот, водоймі  з  нерівною  береговою  лінією.

 Слайд 15 Прогулюючись по звивистим  доріжкам  саду, помічаєте, що пейзажі  змінюються  поступово. Немає місця, з якого  б ви  побачили  увесь  сад  - це особливість ландшафтного саду.

 Слайд 16  Характерні  риси ландшафтного стилюце  асиметричність, відсутність прямих  ліній та  вісі  симетрії,  вільне  планування, використання  природніх  елементів: озера, водойми, річки, сходи,невеликі  огорожі  з  рослин, газони, тераси,трояндові  клумби, решітки для рослин  і  доріжки  з  червоної  цегли 

  Слайд 17    БОТАНІКИ Гладенькі  підстрижені  газони - це  основний  вклад  англійців  у  ландшафтний  дизайн. Якось  американець,вражений виглядом  ідеально  рівного  англійського  газону, запитав  у  садівника,що  потрібно зробити, щоб  досягти  такого  вигляду. «Сер,-з достоїнством  відповів той,-вам  потрібно  не  лінуватися  кожен  день підстригати  свій  газон  і  регулярно  його  поливати і  тоді, років  через  100, він  буде  виглядати  так  само».

 Слайд 18  В  Англії  немає  квітників  правильної форми. Самою  популярною  формою розміщення  рослин   є  МІКСБОРДЕР.

 Слайд 19  МІКСБОРДЕР-це  розміщення  дерев  з  контрастною  окрасою  листя,декоративними кущами  позаду, а  попереду - широкі  полоски  квітів. Оточує  все  це   зелений   газон.

 Слайд 20      Суцільний  килим  зелені, а  попереду  квітник.

Навесні, яка починається  на Британських островах   наприкінці лютого- початку березня, яскраві  групи  квітучих  нарцисів і крокусів  прикраша- ють англійські  газони.

Слайд 21 ДОСЛІДНИКИ  Перед королівськими резиденціями і іншими  установами , газони  вистрижені до останньої  травинки і  являють собою ідеально рівний зелений килим

 

Слайд 22 Англійці зовсім не фанатичні у догляді  за газонами, як ми звикли думати. У  суспільних  і  власних  парках  і садах  вони охайні, але не більше того.

       На  газонах люди відпочивають,ходять  босоніж, діти  весело  бігають,  але ніхто  не  смітить.

 

Слайд 23 Поряд  з  англійськими  парками  в  пейзажному  стилі, стара  добра  Англія  відома  і  маленькими  приватними  садами.

 Їх  господарі  виявляють частенько  не менші   фантазії  і  вигадки ,ніж професійні  ландшафтні  архітектори. Вони не  тільки прикрашають  клумби і  висаджують дерева  та  кущі на галявині перед будинком.

 

Слайд24  У  справжніх англійців будинок увитий  ліанами-   клематіси, жимолость, гліциній, плетисті троянди. Старі кам`яні будинки зазвичай  не  штукатурять, адже  на такому фоні ліани,  особливо в пору цвітіння, виглядають дуже  привабливо.

Слайд25  БОТАНІКИ  Вхід у будинок, як правило, прикрашають керамічні і кам`яні горщики і кашпо, де ростуть мініатюрні деревця і кущики, лаванда, цібулькові і  пряні культури.

 Слайд26 Контейнери і корзині з разнокольоровими петуніями, фуксіями і пеларгоніями, підвішують до карнизів і віконних рам.

 

Слайд.27   ДОСЛІДНИКИ  Глухі огорожі навколо будинків– велика рідкість.

 

 Слайд28 Їх замінюють зелені огорожі

 Слайд 29 чи ажурні решітки.

 Слайд 30 Невисокі огорожі, як правило, складені з старої цегли  або  кам`яних  плит. Часто таким огорожам десятки, а то і сотні років .

Слайд 31 У  центрі  саду - водойма, рівчак.Берегову  лінію  нічим  не  відокремлюють.Доріжки  у  такому  саду  роблять  із  природніх  матеріалів: подрібненого  гравію, древесної  кори, натурального каменю,

 червоної  цегли.

 Слайд32 БОТАНІКИ  Улюблені  квіти  англійців: примули, нарциси, троянди. Де б не жив справжній  англієць, він  обов`язково  намагатиметься  посадити  поряд  із  своїм  помешканням  милі  його  серцю  примули,нарциси - символ Уельсу, або  троянди

ІСТОРИКИ  У ХIXстолітті  країна  захоплювалась  виведенням  нових  сортів  нарцисів, які  коштували  дуже  дорого. На  цьому  даякі  умільці  створили  собі  значні матеріальні  накопичення. 

На  згадку  про  війну Білої  і  Червоної  троянди, англійські садівники  вивели  особливий  червоно - білий  сорт  троянди, який  символізує  національне  примирення.

Одначе, як  і  багато  віків  тому, червона  троянда  лишається, адже  англійці,  перш  за  все,  цінять і  бережуть  свої  традиції.

 

 Слайд 34 БОТАНІКИ Як  правило,   цібулькові  рослини  на газоні   англійці висаджують  групами, намагаючись    добитися    максимальної   природності.

Слайд 35

Слайд 36 Говорять, що для того, щоб  цібулькові  рослини  природньо  виглядали, потрібно   кинути  на газон цібулинки   і  посадити  їх там, де вони впадуть.

Слайд 37  ДОСЛІДНИКИ Англійці  заслужено  пишаються  своїми  газонами.

Слайд 38  ІСТОРИКИ Найдавнішими англійськими газонами  є  Оксфордський  і  Кенмбріждський. Їм  вже  декілька  сотень  років.

  Слайд 39  Жити серед гір,води і  садів — краща доля

Слайд 40  ТЕСТУВАННЯ Підходить до завершення лекція – презентація. Така форма роботи для вас не  нова,  ви повинні добре  опанувати її,бо попереду навчання в середніх  і  вищих навчальних закладах, де лекція чи не найважливіша у навчальному процесі.

А  зараз  прошу  вас  підвести  підсумки, про що нове ви дізнались на уроці?Дайте  письмові  відповіді  на  поставлені  запитання  і  кожен  з  вас,  таким  чином,  визначить рівень    свого  сприйняття  почутого  на  уроці .

 

  1.   Закінчіть фразу…САД - це  особлива  зв`язуюча  ланка людини

                             з …….(природою),   яка  збагачує……..(духовний  світ  людини)

                                                                .(правильна  відповідь - 1 бал)

2.Підкресліть слова, що  відносяться  до  характеристики Англійського  саду:  (правильна  відповідь - 2.5 бала)

- образотворче        -просторове       -  будинок  увитий  ліанами

-скульптура              -часове                  -асфальтовані прямолінійні  доріжки     

- архітектура             -синтетичне       

-ландшафт                 -міксбордер      

 

Слайд 41 

3.Стрілочками   з`єднайте:1)  характерні  риси  паркового  стилю;

                                                  2) його  назву

                                                  3) його  епоху  :  (правильна  відповідь 3 балів)

*Розміщується парк на схилі гори,

 з організацією на ній багато численних                     англійський  сад

 сходів, терас, гротів, каскадів води.             

закладена  ідея споглядання                                                                             Класицизм

  світу  з  височини  ( Італійський парк ,Відродження)

 

* Строго симетричне планування

 на площинній місцевості.                                                Італійський  сад

Типова геометрична сітка алей,                                                                 Просвітництво

 широке застосування підстриженої                                                               

зелені,фонтанів, водоймищ   (французький  сад,Класицизм)

 

* стиль створений для ділянки

 з  великою  площею, з його дикою

 природою і натуральною красою;                       французький  сад

 пейзажі  змінюються  поступово.                                                 Відродження

Немає місця, з якого  б ви  побачили                                             

 увесь  сад     ( англійський  сад,Просвітництва)

4. Виберіть  і  підкресліть  улюблені  квіти  англійців:  троянди, хризантеми, тюльпани, нарциси, сакура, кульбабки, жоржини, магнолії, едельвейс,примули ( правильна  відповідь  1,5 бала) 

Слайд 41 

5.З`єднати  стрілочками: 1)   ім`я  виконавця;  2) фото;  3) інформація

                                       ( правильна  відповідь 4 бала) 

                               

 ,                                     

  Рінго Старр           Джордж Харрісон  Джон Леннон     Пол Маккартні Браян Епстайн

* Комісований за станом здоров'я з армії, рік учився в лондонській Королівській академії драматичного мистецтва — а потім поїхав додому й працював менеджером у батьківському магазині грамплатівок.У 27 років  став  мененджером  гурту «БІТЛЗ» Запам`ятайте! Пройде декілька років і мій  ансамбль буде відомий у всьому світі!». (Браян Епстайн)

* Наймолодший  15-річний учасник  гурту ,грав «найкраще  за  всіх»,вокаліст, соло-гітаріст, (Джордж Гаррісон)

 *  Лівша. У  школі  був  одним  із  кращих учнів. Писав  пісні  для  гурту. Вокаліст,грав  на  ритм-гітарі.  (Пол Маккартні)

*Співав у  церковному хорі,грав  на  губній  гармошці. Він  із  числа  «важких»  дітей. Говорив  тітці Мімі : «Ти  викидаєш  мої  вірші, але  ти  пожалкуєш  про  це, коли  я  стану  відомим». Лідер ,вокаліст,композитор групи «БІТЛЗ», грав  на  ритм-гітарі                                    (Джон Леннон)

* Через постійні хвороби, не закінчив школу. Дуже  любив  музику.Вітчим подарував  ударну  установку .Найстарший  у  групі «БІТЛЗ».   (Рінго Старр)

Слайд 41 

7.  Домашнє завдання Тема, яку ми сьогодні розглядали дуже об’ємна  і на одному уроці охопити весь матеріал дуже важко. Тому домашнім завданням для вас буде:

А)  Зробити  проект  або  макет  куточка  «англійського  саду» для                шкільного  подвір`я;

Б)співати  під  карооке (або  інший  музичний  супровід) шлягерів «Beatles»;

В) підготувати  до  уроку  подорожі  у  часі  на  тему: «Іронія  над  шаблонами  мислення  в  казкових  повістях Л.Керролла «Аліса  в  країні  чудес»  та  «Аліса  в  Задзеркаллі».

Г) підготувати матеріал по даній темі у вигляді таблиці  чи кросворду.

Підійшов до закінчення урок. Ви були активними . Дякую всім за увагу!

 

 

.

 

 

 

 

 

 

 

docx
До підручника
Мистецтво 9 клас (Назаренко Н.В., Чен Н.В.. Севастьянова Д.О., Мерзлікіна М.М.)
Додано
7 грудня 2022
Переглядів
297
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку