ПРЕЗЕНТАЦІЯ "ДІЄТИЧНЕ ХАРЧУВАННЯ НЕГАТИВНІ НАСЛІДКИ НЕЗБАЛАНСОВАНОГО ХАРЧУВАННЯ. ХАРЧОВІ ДОБАВКИ. НАВЧАЄМОСЯ З КАНАЛОМ "1+1"

Про матеріал

Презентацію педагог може використати у різний спосіб. Частину змісту на слайдах взято з підручника "Основ здоров'я для 8 класу" О. Тагліна (параграф 10 "Дієтичне харчування. Негативні наслідки незбалансованого. Харчові добавки" (С. 48-53). "Родзинками" для педагога можуть стати: 1) таблиця "Тип харчування"; 2) "Харчування за групою крові"; 3) концепція "моя тарілка"; 4) гра "Скільки і чого ми їмо?"; 5) програми відео мають запитання, які можна використати, як під час проведення уроку, так і на виховних годинах для класних керівників.


Зміст слайдів
Номер слайду 1

ДІЄТИЧНЕ ХАРЧУВАННЯ НЕГАТИВНІ НАСЛІДКИ НЕЗБАЛАНСОВАНОГО ХАРЧУВАННЯ ХАРЧОВІ ДОБАВКИ НАВЧАЄМОСЯ З КАНАЛОМ "1+1"

Номер слайду 2

Обміркуйте й обговоріть ситуацію. Школярі на уроці обговорювали вислів видатного лікаря давнини Гіппократа: «Нехай їжа буде вашими ліками, а ліки — їжею». Софія сказала, що вона не розуміє, що мав на увазі Гіппократ, бо ліками не можна наїстися. Що б ви відповіли Софії? СЛОВНИКОВА РОБОТА  «Під дієтою мається на увазі харчовий  режим,установлюваний для здорових  і хворих, відповідно до їх віку, статури, професії, клімату, пори року».

Номер слайду 3

Тип харчування М'ясо- їдність Всеїд- ність Веган- ська їжа Вегета- ріанська їжа Халяль (іслам) Кошер- на їжа (юдаїзм) Рослинна їжа — овочі і фрукти, горіхи, злаки М'ясо птиці Риба (яка має луску) Морепродукти (окрім риби) Яловичина Свинина Молочні продукти Найпоширеніші специфічні види харчування

Номер слайду 4

ДІЄТОЛОГІЯ — НАУКА ПРО ЛІКУВАЛЬНЕ ХАРЧУВАННЯ СЕРЦЕВО СУДИННА СИСТЕМА ОЖИРІННЯ ЦУКРОВИЙ ДІАБЕТ

Номер слайду 5

дієтологія— наука про лікувальне харчування ШЛУНКОВО-КИШКОВА СИСТЕМА ВИДІЛЬНА СИСТЕМА ДІЄТОЛОГІЯ — НАУКА ПРО ЛІКУВАЛЬНЕ ХАРЧУВАННЯ

Номер слайду 6

дієтологія— наука про лікувальне харчування ТУБЕРКУЛЬОЗ НЕРВОВА СИСТЕМА ДІЄТОЛОГІЯ — НАУКА ПРО ЛІКУВАЛЬНЕ ХАРЧУВАННЯ

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Словничок Раціональне харчування (від латинського «Rationalis» — розумний) — достатнє в кількісному й повноцінне в якісному відношенні харчування; Режим харчування - періодичність. Оптимальний режим харчування: сніданок, обід, вечеря та два перекуси (ІІ сніданок та підвечірок) Збалансованість - оптимальне добове співвідношення складників їжі. БІЛКИ ЖИРИ ВУГЛЕВОДИ 1 1 4 ПІД ЧАС ФІЗИЧНИХ НАВАНТАЖЕНЬ 1 1 6

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Номер слайду 14

ЧОГО І СКІЛЬКИ МИ ЇМО? 5-ПЕРЕЦЬ 24-КОВБАСА 22-ОГІРКИ 4-СВИНЯЧЕ М’ЯСО 26-ВІВСЯНА КРУПА 21-ПШОНО 16-ГРЕЧКА 11-ЯЧМІННА КРУПА 6-МАКАРОНИ 1-ХЛІБ 30-КУКУРУДЗЯНА КРУПА 27-ПОМІДОРИ 17-КАПУСТА 7-МОРКВА 2-КАРТОПЛЯ 25-КУРЯЧА ПЕЧІНКА 12-АБРИКОС 9-МОЛОКО 14-СИР БІЛИЙ 19-СИР ТВЕРДИЙ 28-БАКЛАЖАНИ 29-БОБИ 23-ТВАРИННИЙ ЖИР 18-ЦУКЕРКИ 13 - ШОКОЛАД 8-Соняшникова олія 3-МАСЛО 20-РИБА 15-САЛО 10-СМЕТАНА

Номер слайду 15

ЧОГО І СКІЛЬКИ МИ ЇМО? 1 Найбільша кількість 2 Відносно більша кількість 3 Менша кількість 4 Найменша кількість 1,6,11,16,21,26,30 2,5,7,12,17,22, 27,28 4,9,10, 14,19, 20,24, 25,29 3,8, 13, 15,18,23

Номер слайду 16

Номер слайду 17

І НА ЗАВЕРШЕННЯ … ПОДАРУНОК ВІД КАНАЛУ “1+1”… ДІЄТИЧНЕ ХАРЧУВАННЯ НЕГАТИВНІ НАСЛІДКИ НЕЗБАЛАНСОВАНОГО ХАРЧУВАННЯ ХАРЧОВІ ДОБАВКИ ПРИЄМНОГО ПЕРЕГЛЯДУ))))

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 3
Оцінки та відгуки
  1. Вархола Володимир
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Машкіна Тетяна Володимирівна
    Дякую за цікаву презентацію!
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  3. Борденюк Галина Олександрівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
ppt
Додано
13 вересня 2018
Переглядів
9248
Оцінка розробки
5.0 (3 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку