Урок на тему "Фризери"

Про матеріал
Матеріал призначений для вивчення холодильного обладнання учнями кухарських професій професійних навчальних закладів.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Фризери

Номер слайду 2

Фризери - це пристрої для приготування морозива шляхом одночасного перемішування, насичення повітрям, заморожування попередньо підготовленої (із сухої) рідкої суміші й температурою на виході від -4 °С до -8 °С.

Номер слайду 3

Вперше машину для охолодження продукту – фризер сконструювала американка Ненсі Джонс в 1846 р. Конструкція цієї машини була досить простою: велика ємність (відро), до якої була прикріплена ручка. На цій ручці надітий циліндр, в якому знаходилася суміш. Цей циліндр, при повороті ручки, обертався в холодному середовищі (лід + сіль), завдяки чому суміш замерзала досить швидко. Вперше ідея виробництва обладнання для виготовлення морозива – фризера була запатентована в 1834 р американцем Джоном Перкіном.

Номер слайду 4

Види фризерів Фризери для м’якого морозива Фризери для м’якого морозива – найпоширеніший вид фризерів. Обумовлено це тим, що м’яке морозиво у формі фігурного конуса – це один з давніх і улюблених всім тип морозива, яке: видається на вимогу за 3-4 секунди; вимагає знаходження фризера в місці продажів; готується у вас на очах наповнюючи вафельний стаканчик; вимагає від виробника продукту одного лише фризера в місці продажів. Фризери для м’якого морозива мають серед виробників найбільшу пропозицію і відповідно більший асортимент і різновид з різноманітністю опцій.

Номер слайду 5

Фризери для джелато Завдання фризера для джелато – зробити морозиво з необхідною кількістю смаків в гастроємності від 2-х до 5 кг і далі цей продукт може бути доставлений по мережі закладів або точок продажів і не бути пов’язаним з самим фризером.

Номер слайду 6

Фризери для смаженого морозива мають зовсім недавню історію розвитку. Якби ви до 2010 року задали питання спеціалісту в області холодних десертів і професійного обладнання, то прямої відповіді з рекомендацією фризера для смаженого морозива не отримали б. Крім того, регіони поширення ці фризери мають також обмежені, а почалося їх створення і просування в Азії. У Європі ви не зустрінете й сьогодні цей тип фризера як в пропозиціях виробників так і в пропозиціях готового продукту з такого типу фризера в закладах громадського харчування.

Номер слайду 7

Схема фризера 1 – термореле; 2 – бункери приймання рідкої суміші; 3 – випарники; 4 – шнеки; 5 – циліндри; 6 – випускні пристрої; 7 – вентиль терморегулюючий; 8 – розподільник рідкого холодоагента; 9 – фільтр-осушувач; 10 – теплообмінник; 11 – ресивер; 12 – конденсатор; 13 – вентилятор; 14 – компресор; 15 – реле високого тиску; 16 – електродвигун приводу шнеків

Номер слайду 8

Гравітаційний настільний фризер для одного виду м'якого морозива

Номер слайду 9

Фризер ФМ — 1 1 — корпус; 2 – дозатор; 3 — бак; 4 — теплоізоляція; 5 — добірний пристрій; 6 — мішанка; 7 — робочий циліндр; 8 — привід мішалки; 9 — трубопровід; 10 — холодильний агрегат; 11 — терморегулятор; 12 — шкала; 13 — рукоятка.

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Схема фризера для приготування м'якого морозива 1 – дозатор; 2 – завантажувальний бункер; 3 – кришка впускного пристрою; 4 – впускний клапан; 5 – теплова ізоляція; 6 – вузол привода шнека; 7 – клинопасова передача; 8 – електродвигун; 9 – лопатка; 10 – штуцери для підведення і відведення хладона; 11 – випарник; 12 – циліндр фризер

ppt
Додав(-ла)
Маркина Ірина
До підручника
Технології (рівень стандарту, академічний) 11 клас (Коберник О.М., Терещук А.І. та інші)
Додано
6 січня 2022
Переглядів
788
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку