Фризери - це пристрої для приготування морозива шляхом одночасного перемішування, насичення повітрям, заморожування попередньо підготовленої (із сухої) рідкої суміші й температурою на виході від -4 °С до -8 °С.
Номер слайду 3
Вперше машину для охолодження продукту – фризер сконструювала американка Ненсі Джонс в 1846 р. Конструкція цієї машини була досить простою: велика ємність (відро), до якої була прикріплена ручка. На цій ручці надітий циліндр, в якому знаходилася суміш. Цей циліндр, при повороті ручки, обертався в холодному середовищі (лід + сіль), завдяки чому суміш замерзала досить швидко. Вперше ідея виробництва обладнання для виготовлення морозива – фризера була запатентована в 1834 р американцем Джоном Перкіном.
Номер слайду 4
Види фризерів Фризери для м’якого морозива Фризери для м’якого морозива – найпоширеніший вид фризерів. Обумовлено це тим, що м’яке морозиво у формі фігурного конуса – це один з давніх і улюблених всім тип морозива, яке: видається на вимогу за 3-4 секунди; вимагає знаходження фризера в місці продажів; готується у вас на очах наповнюючи вафельний стаканчик; вимагає від виробника продукту одного лише фризера в місці продажів. Фризери для м’якого морозива мають серед виробників найбільшу пропозицію і відповідно більший асортимент і різновид з різноманітністю опцій.
Номер слайду 5
Фризери для джелато Завдання фризера для джелато – зробити морозиво з необхідною кількістю смаків в гастроємності від 2-х до 5 кг і далі цей продукт може бути доставлений по мережі закладів або точок продажів і не бути пов’язаним з самим фризером.
Номер слайду 6
Фризери для смаженого морозива мають зовсім недавню історію розвитку. Якби ви до 2010 року задали питання спеціалісту в області холодних десертів і професійного обладнання, то прямої відповіді з рекомендацією фризера для смаженого морозива не отримали б. Крім того, регіони поширення ці фризери мають також обмежені, а почалося їх створення і просування в Азії. У Європі ви не зустрінете й сьогодні цей тип фризера як в пропозиціях виробників так і в пропозиціях готового продукту з такого типу фризера в закладах громадського харчування.