Урок на тему: Виготовлення валентинки.

Про матеріал
День Святого Валентина – один з перших свят в році. У цей день закохані традиційно дарують один одному валентинки з паперу. Напередодні свята ці милі листівки можна купити практично в будь-якому магазині, проте всі вони досить стандартні.
Перегляд файлу

 

 

Тема. Виготовлення валентинки.

Цілі уроку. Розширити знання учнів про свято Дня Святого Валентина, ознайомити з видами валентинок, з технологією виготовлення валентинки, в техніці аплікацій. Удосконалювати вміння вирізати і склеювати папір, Розвивати уяву, мислення, точність рухів. Виховувати акуратність, естетичний смак, почуття любові до ближніх.

образне мислення, зорове сприйняття, увагу; сприяти розвитку вмінь, аналізувати об’єкти спрйняття; удосконалювати вміння орієнтуватися у просторі, знаходити суттєвий звязок між предметами; розвивати дрібну моторику рук; формувати пізнавальну активність.

Обладнання

матеріали: картон червоний і рожевий, заготовки деталей (смужки і крильця), шматочки

                                                      Хід уроку

І. Організація класу

ІІ. Повідомлення  теми і мети уроку                                                                                                                     

 

Дізнаємося, як же виник День Св. Валентина.

   Згідно з однією їх легенд про появу дня Святого Валентина, один з римських імператорів Клавдій II, епоху правління якого відносять до третього століття до нашої ери, був категорично проти укладення шлюбів . Сімейні узи заважали його легіонерам воювати. Вони вже не могли без оглядки віддатися волі випадку і прийти "зі щитом чи на щиті", оскільки вдома їх чекали люблячі дружини. Всупереч указу імператора, противника традиційних сімейних цінностей, Валентин, священик продовжував в таємниці вінчати парочки. За що і був покараний - його кинули до в'язниці. Його засудили до смертельної кари. Дізнавшись, за що засудили бідолаху, дочка тюремника закохалася в нього всією душею. Валентин, який перебував в ув'язненні, відповів дівчині взаємністю. В силу того, що вони не могли зустрічатися, вони спілкувалися за допомогою листів. А в день 14 лютого, коли, як ви вже здогадалися, була призначена страта, Валентин послав останню листівку своєї коханої. Підпис на ній свідчила: "Від Валентина"

  З тих пір у цей день всі закохані обмінюються листівками, які називаються валентинками і мають форму сердечка. А церква оголосила Валентина святим бо він віддав життя заради закоханих.

 

III. Практична робота

День Святого Валентина – один з перших свят в році. У цей день закохані традиційно дарують один одному валентинки з паперу. Напередодні свята ці милі листівки можна купити практично в будь-якому магазині, проте всі вони досить стандартні. Замість того щоб купувати щось звичайне, можна зробити валентинку своїми руками. Існує безліч варіантів виготовлення паперових сердечок, від найпростіших до складних і оригінальних.
 

З ЧОГО ПОЧАТИ?

Визначившись з конкретною ідеєю, необхідно знайти в інтернеті варіант оформлення або зробити його самостійно. Якщо ви вирішили робити складну валентинку можливо для дрібних частин листівки також знадобляться додаткові шаблони.

Щоб не зіпсувати контур шаблону, варто вирізати його канцелярським ножем або ножицями невеликого розміру.

ПРОСТА ВАЛЕНТИНКА

Найпростіший варіант валентинки – сердечко, вирізане з паперу або картону. Таку листівку зможе зробити кожен і це вимагає мінімальної витрати часу. Якщо червоне паперове сердечко здається чимось простим, можна трохи урізноманітнити його, взявши, наприклад, прінтована папір. Від використання фольги і обгорткового паперу краще відмовитися, так як вона занадто тонка для того, щоб служити основою для листівки.

Існує й інший спосіб зробити листівку цікавіше: можна вирізати в середині паперового серця будь-яку геометричну фігуру або сердечко поменше. Така валентинка буде виглядати дуже незвично.

Моделі аналоги.

Валентинка своїми руками: серце з гудзиків

Вам знадобляться:

  •           маленькі і середні гудзики червоного, рожевого, білого кольорів
  •           кольоровий картон або цупкий папір
  •           ножиці
  •           тонка червона стрічка
  •           Звичайний олівець
  •           клей

Покрокова інструкція

  1.       Візьміть аркуш картону і складіть його навпіл у вигляді книжечки.
  2.       На лицьовій стороні листівки намалюйте контури серця простим олівцем. Як ви вже здогадалися з назви, його ми будемо заповнювати гудзиками.
  3.       Акуратно викладіть серце гудзиками, посадженими на клей. Дайте клею висохнути.
  4.       Шматочки стрічки наклейте по краях листівки, зробивши обрамлення.

Валентинка хенд-мейд: об’ємні серця

Вам знадобляться:

  •           кольоровий папір або шматочки подарункової упаковки
  •           червоний картон
  •           ножиці
  •           клей
  •           бісер

Покрокова інструкція

  1.       З кольорового або подарункового паперу виріжте 4-5 сердечок різного розміру. Вони повинні бути однаковими за формою, але відрізнятися буквально 1-1,5 см в діаметрі.
  2.       Лист картону складіть навпіл і акуратно виріжте з нього велике серце. Воно повинно бути з’єднане по одній стороні, щоб вийшла листівка.
  3.       Серця з кольорового паперу складіть навпіл, малюнком всередину.
  4.       На лицьову сторону листівки приклейте першим найбільше сердечко. Промажьте клеєм тільки середину заготовки, щоб можна було загнути краю.
  5.       Зверху на перше серце наклейте меншу по діаметру, також залишивши вільними краю. Потім повторіть процедуру з рештою заготовками. У вас повинно вийти об’ємне різнобарвне серце.
  6.       Прикрасьте листівку бісером та стразами, прикріпленими за допомогою клею

 

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Storozhuk Nataliia Vadymivna
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
doc
Додано
10 лютого 2019
Переглядів
5975
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку