Урок "Наречена осені"

Про матеріал
Розробка уроку "Наречена осені" з предмету "Візажна справа". Професія "Перукар(перукар-модельєр);візажист"
Перегляд файлу

 

 

ДНЗ « Підволочиський професійний ліцей»

 

 

 

 

Наречена осені

 

 

 

 

ПЛАН УРОКУ

Тема  уроку:  «НАРЕЧЕНА ОСЕНІ»

Мета  уроку:

методична      формування  компетентної особистості  для 

                          життя  і  професійної  діяльності  перукаря, візажиста

навчальна      вивчити особливості виконання зачіски та макіяжу                            нареченої

розвивальна   розвивати  логічність і критичність мислення,  пам`ять,

                          вміння  та навички  застосовувати  знання для практичних

                          цілей, розвивати  здатність вирішувати проблеми, сприяти 

                          розвитку  навичок комунікації;                                                   

виховна           виховувати відповідальність, прагнення до  успіху, загальну

                          культуру, етику та естетику, позитивне ставлення 

                          до навчання

                         

Тип  уроку :   урок з використанням технології активного навчання

 

Вид  уроку:     комбінований  урок

                         (урок закріплення, надання та засвоєння нових знань)

Час  роботи:   45 хвилин

Форми і методи:   робота в парах, покази – візуалізація, презентація викладача,елементи проблемного навчання,  міні – дискусія.

Міжпредметні  зв`язки: перукарська справа, техніка і технологія макіяжу, виробниче  навчання

 Забезпечення  уроку:  презентація, медіа засоби.

 

СТРУКТУРА      УРОКУ

БЛОК    «В Х І Д» - МОБІЛІЗУЮЧИЙ ЕТАП УРОКУ

1.  Організаційний  момент                                        …..………………     1 хв.                

     Створення  сприятливої атмосфери

БЛОК      «Т Е О Р І Я»

1.  Презентація  нового матеріалу з наочними показами…… ………… 15 хв.

БЛОК     «П Р А К Т И К А»

1. Створення весільного образу        ……………………..    10хв.

2. Перегляд майстер класу        ………………………. 30 хв.

 

МЕТОДИКА ПРОВЕДЕННЯ   УРОКУ

                                                 

 

БЛОК    «В Х І Д» - МОБІЛІЗУЮЧИЙ ЕТАП УРОКУ

  1. Організаційний  момент

Викладач  перевіряє  підготовку  аудиторії,  технічних засобів  для ІКТ, 

підготовку  учнів  до уроку.

Повідомляє  тему, мету  уроку.

         

БЛОК      «Т Е О Р І Я»

Весілля - це чарівний день, особливо для головних винуватців свята. Абсолютно всі наречені за своїм покликанням красиві і привабливі. Ми мріємо, плануємо, прокручуємо у себе в голові всі подробиці цього хвилюючого дійства; ретельно і прискіпливо вибираємо сукню, зачіску та макіяж.Кожна красуня-наречена прагне в цей день бути незрівнянною королевою. Шикарний наряд, чудова зачіска і якісний мейк-ап обов'язкові! Завдяки вмілому макіяжу дівчата можуть підкреслити власні переваги і приховати дрібні недоліки, тому до весільного візажу слід поставитися з максимальною увагою і приділити йому стільки часу, скільки буде потрібно. Пам'ятайте, що неправильно підібраний або непрофесійно виконаний макіяж може зіпсувати весь королівський образ нареченої.

Весільний макіяж повинен бути бездоганний, тому що він прикрашає наречену перед нареченим і гостями, до того ж від нього залежить її зовнішній вигляд на фотографіях і весільному відеофільмі. Професійна відеозйомка свят виконується за допомогою якісного і дорогого обладнання, але у відеооператора немає можливості обробити відео в фотошопі так, як це робить фотограф.

1. Дуже важливо добре поспати перед весіллям. Втома і сонний вигляд не прикрашав ще жодну наречену, а швидка стомлюваність не дозволить насолодитися святом.

2. Використовуйте якісні тіні і бажано водостійку туш у весільному макіяжі. На весіллі завжди знайдеться місце для сліз щастя.

3. Періодично пудріть обличчя, щоб уникнути появу жирного блиску.

4. Використовуйте тільки якісну, дорогу і перевірену косметику.

5. Уникайте надмірності блискіток як у весільному макіяжі, так і на сукні (світло камер і фотоспалах їх «не люблять»)

6. Перед весільна репетиція макіяжу та зачіски дуже бажана, тому що є можливість сфотографуватися з різних ракурсів і отримати уявлення про те, як ви виглядаєте. Якщо вас щось не влаштовує, змініть зачіску та макіяж.

Зауважте також, що відеозйомка весіль часто проходить на свіжому повітрі при денному світлі, тому весільний макіяж повинен бути максимально якісним. Особливо це стосується тону обличчя.

Гармонія рис обличчя і весільний макіяж

У будь-якому макіяжі важливо дотримувати гармонію рис обличчя, врівноважувати їх за допомогою косметики. Денний, вечірній чи весільний макіяж - це завжди грамотна розстановка акцентів на обличчі. Експериментувати можна і потрібно, але тільки зберігаючи загальну гармонію.

Акценти можуть бути розставлені в залежності від того, який необхідно отримати образ у підсумку. Цікаві наступні варіанти: очі-вилиці, очі-брови і губи-вилиці-брови. Категоричне «не можна»: яскраво виділяти і підкреслювати все і відразу - тоді макіяж буде схожий на несмачну маску.

Весільний макіяж, крок № 1: тональний крем, основа під макіяж

Тональний крем - це основа будь-якого макіяжу. Він повинен бути підібраний в тон шкірі, а також відповідно до форми вашого обличчя (якщо необхідно скоригувати його лінію, то слід мати в арсеналі декілька відтінків тонального крему однієї фірми). Будь який тональний крем наноситься за допомогою вологого спонжа м'якими рухами по масажних лініях.Важливо! Не забувайте наносити тональний крем на шию і область декольте. В іншому випадку колір шкіри на обличчі і на шиї буде сильно відрізнятися. Враховуючи, що більшість моделей весільних суконь мають відкриті плечі, то це буде не дуже красиво. Тональний крем закріплюється розсипчастою пудрою за допомогою професійної кисті. Пудра у весільному макіяжі обов'язкова, тому вона дозволить прибрати залишки жирного блиску з чола, носа, підборіддя. Нареченої впродовж весільного дня рекомендується мати якісний пушок і пудру в тон, бажано безбарвну.Використовуючи тональний крем можна трохи підкоригувати форму обличчя. Наприклад, нанесення більш темного тону по краях лінії щік візуально звузить обличчя. Тобто, за допомогою тону, який світліше основного, можна візуально зробити крупніше потрібні риси обличчя, а от темні тони - скрадають, звужують.

Весільний макіяж, крок № 2: маскуючі засоби

Такі проблеми, як синці під очима, дрібні прищики і почервоніння шкіри дуже легко ховаються за допомогою макіяжу. Безумовно, необхідно використовувати дорогу і якісну маскуючу косметику, тому тональний крем з подібними дефектами не впорається. Наприклад, синці під очима наречених, які часто погано сплять перед весіллям, ховаються за допомогою маскуючого олівця, нанесеного поверх тонального крему, а от прищі і дрібна висипка маскуються спеціальними засобами зеленуватого кольору, поверх якого необхідно накласти основний тон.

Весільний макіяж, крок № 3: тіні для очей, туш для вій

Робимо красиві очі - це самий відповідальний момент у весільному макіяжі. Адже всі ми, дівчата і жінки, знаємо, що погляд має магічну силу: він може як приворожити навіки, так і відштовхнути. Важливо зробити погляд виразнішим і чарівним, при цьому неважливо, які саме відтінки тіней ви будете використовувати. Головне - це виразність в макіяжі очей.Весільний макіяж: тіні для очейЩоб виділити колір очей і зробити його яскравішим, необхідно використовувати тіні контрастних відтінків.Що стосується підводки, то вона наноситься поверх тіней і не повинна мати товсту лінію, інакше весільний макіяж здаватиметься грубим.Важливо також правильно вибрати туш для весільного макіяжу. Зупиніть свій вибір на водостійкої туші: всяке може трапитися, адже в день весілля ви весь час повинні виглядати ідеально. Патьоки туші, наприклад, від сліз вдячності або несподіваного дощу, абсолютно ні до чого.Якщо ви купили нову туш для весільного макіяжу, упевніться в її «міцності»: вона не повинна розсипатися на протязі всього дня. Дрібні частинки всипаною туші під очима означають появу своєрідних «синців», що не зробить честі ні однієї нареченій.

Весільний макіяж, крок № 4: брови нареченої

Брови - це дуже відповідальна частина макіяжу. Брови обрамляють очі нареченої – вони повинні бути ідеальні! Подбайте про акуратному вигляді своїх брів: приберіть зайві волоски під бровою, оформіть за допомогою щіточки і ножиць внутрішні краї і верх брів. Підфарбовувати брови бажано олівцем для брів або пудрою для брів

Весільний макіяж, крок № 5: губи нареченої

Що стосується губ, то їх make-up проходить у декілька етапів. Відзначимо, що олівець використовувати необов'язково, але в ряді випадків він необхідний: коли у нареченої маленькі або дуже великі губи і коли необхідно скорегувати їх форму.

Перший етап - це корекція форми губ. Збільшити або зменшити губи можна за допомогою олівця, який повинен бути на тон темніше помади. Після того, як він нанесений, необхідно приглушити колір контуру пудрою.

Наступний етап - це нанесення помади, в один або два шари. Перший шар помади промокніть серветкою - це дозволить довше зберегти колір. Після цьому наносите другий шар помади. Макіяж губ дуже важливий в образі нареченої, і він може бути будь-яким: ніжним, ледь помітним, яскравим або навіть «глянсовим». У будь-якому випадку потрібна якісна косметика. Якщо наречена не бажає постійно оновлювати макіяж губ, то можна використовувати суперстійкою помаду, що складається зазвичай з рідкої помади, яка згодом засихає на губах, і жирного блиску. Саме вона дозволить цілуватися при кожному «гірко» скільки завгодно довго і без страху забруднити нареченого помадою.

Колір помади повинен відповідати вашій зовнішності, а також кольору плаття.

Весільний макіяж, крок № 6: нанесення рум'ян

Завершальний етап весільного макіяжу нареченої - це рум'яна. За допомогою рум'ян можна підкреслити вилиці і розставити остаточні акценти. Не рекомендується використовувати темні кольори рум'ян, особливо якщо колір весільного плаття - світлий. Бажано використання ніжних рожевих і бежевих тонів. Якщо ви збираєтеся надіти плаття рожевого кольору, то в макіяжі ідентичні тони рум'ян варто уникати, інакше ваш образ буде невиразним.

 

Весільні зачіски

Сучасну весільну зачіску нареченої повинні вибирати, враховуючи фасон весільної сукні. Якщо у вас наряд з декольте, то з ним ідеально будуть гармоніювати пасма, зібрані в пучок або розпущене локони. Закриті фасони сучасних весільних суконь будуть відмінно поєднуватися з високо піднятими волоссям і красивими плетінням, квітами.

У весільній моді природність - це актуальний тренд. У зв'язку з цим стилісти рекомендують дотримуватися натуральності при створенні сучасних святкових зачісок. Модними вважаються природно і вільно укладені довгі локони. Частина їх збирають і заколюють квітами на шпильках або шпилькою. Актуальними залишаються для сучасних молодят високі і ретро зачіски.

Об'ємний пучок

Популярним варіантом укладання для сучасних наречених є об'ємний пучок. Його можуть робити в стилі 60-х або доповнювати пучок плетінням, джгутами, добре закріпленими гладкими пасмами з квітами. За допомогою пучка можна зробити образ нареченої скромним, але вишуканим. Ця весільна укладання стійка, вона не розтріпається, не розпадеться на торжестві ні за яких обставин. Щоб отримати гарну сучасну об'ємну зачіску, використовують накладної шиньйон, який для маскування декорують косами і стрічками з шовку.Пишний пучок ідеально підійде під ретро-сукні, але він також вважається універсальним доповненням під будь-який тип одягу, макіяжу та зовнішності нареченої. Красиво об'ємна зачіска у вигляді зібраних волосся буде виглядати з одягом, в якому відкрита спина. Оригінально і жіночно виглядає низький пишний пучок, декорований аксесуарами з перлами, стразами і вуалеткой.

Спадаючі локони з начосом

Весільні сучасні укладання з начосом особливо актуальні, до того ж, вони ідеально підійдуть для дівчат з круглим обличчям. Довгі, великі спадаючі локони в поєднанні з начосом на маківці допоможуть створити одночасно стриманий і романтичний образ сучасної нареченої. Наречена з такою формою волосся буде виглядати розкішно і аристократично. 

Каскадний водоспад

Сучасна зачіска французький водоспад підійде для створення ніжного і романтичного образу нареченої. Красиво весільні каскадні коси виглядають на мелірованого волосся, які вигідно підкреслюють зачіску й надають їй незвичайний колорит.

Легкі локони покладені на бік

З нарядом скромного фасону і мінімум аксесуарів відмінно поєднуватимуться легкі локони, укладені на одну сторону. Образ нареченої з такою сучасною зачіскою матиме особливу ніжність і жіночність. Весільну сукню з відкритою спиною, плечима у поєднанні з локонами на бік підкреслить красу оголених частин тіла

Коса в грецькому стилі

Лідируюче місце серед зачісок для наречених займає грецька коса. Вона чудово підкреслить витонченість і романтичність образу нареченої. Сучасна коса в грецькому стилі чудово поєднується з будь-яким вінчальним платтям і аксесуарами. Оригінальне плетіння в стилі красунь давньої Еллади вигідно підкреслить красу щік, шиї, плечей, обличчя, рук, грудей. Основними особливостями весільних грецьких кос є чіткий проділ, тугі локони, своєрідне плетіння волосся. 

БЛОК     «П Р А К Т И К А»

Учні створюють весільні образи за допомогою комп’ютерів та Face-chart.

 

 

ПЕРЕЛІК  ЛІТЕРАТУРИ

  1. Журнал «Відкритий  урок» №№. 7-8, 2012
  2. http://osvita.ua/
  3. http://nmc-pto.poltava.ua/view_zakon.php
  4. http://allforwoman.org.ua
  5. http://www.provisor.com.ua/archive/2002/N12/art_37.php
  6. http://perfect-look.livejournal.com/16871.html
  7. http://books.google.com.ua/
  8. http://youtu.be/yeRNtKojhU4
  9. http://cosmetic.ua/tsiklopentasiloksan

1

 

doc
Додано
1 жовтня 2021
Переглядів
240
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку