Урок нетрадиційного типу (екскурсія) "Історія рідного краю"

Про матеріал

Урок-екскурсія на тему "Історія рідного краю" буде проводитися у 8 класі. Учні поміняються ролями із вчителем, завчасно поділившись на команди. Кожна із команд отримає завдання, по якому готуватиме екскурсію для вчителя і команди-суперника. Учні виступлять у ролі вчителя-екскурсовода. Перемогу отримає та команда, яка краще підготувалася і вжилася у роль справжнього екскурсовода, Екскурсія проводиться у рідному селі, місті, районі тощо.

Перегляд файлу

8 клас

Історія України

Тема: Історія рідного краю

Тип уроку:  урок нетрадиційного типу (екскурсія)

Хід уроку

Організаційний момент.

Перевірка домашнього завдання.

Учні завчасно були поділені на команди, кожна із яких готувала інформацію для своєї мікротеми екскурсії. Вони помінялися ролями із вчителем. Тепер вчитель і команда-суперник стали слухачами екскурсоводів-учнів. Команда готувала інформацію про історію рідного краю на прикладі свого села. Вона досліджувала історію виникнення села, походження його назви та назви вулиць, які архітектурні памятки знаходяться на його території і які видатні особи тут проживали. Перемогу здобуде  та команда, яка краще проведе екскурсію про рідний край.

Відвідувачі екскурсії познайомляться із цікавими фактами про село, а учні відчують себе справжніми екскурсоводами і отримають перший екскурсійний досвід.

 

docx
До підручника
Історія України 8 клас (Сорочанська Н.М., Гісем О.О.)
Додано
12 серпня 2018
Переглядів
1705
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку