Урок " Особливості зовнішньої будови та процесів життєдіяльності птахів"

Про матеріал
Розробка уроку за технологією "Перевернутий клас ". Матеріал може бути використаний під час проведення самостійних робіт і уроків узагальнення
Перегляд файлу

      Якою мірою реалізується визначена законодавством України політика в галузі охорони праці та БЖД у Вашому закладі освіти. Моя робота з ОП та БЖД як вчителя і класного керівника

 Проаналізувавши організацію роботи школи з ОП та безпеки життєдіяльності можна сказати, що вона проводиться на задовільному рівні. Є невеликі, не грубі прогалини, але, мабуть, такий вислів недоречно використовувати, коли мова йде про здоров’я і життя людей, тому недоліки треба якнайшвидше ліквідовувати.

 У школі щорічно складається план роботи з ОП на наступний навчальний рік, є правила внутрішнього трудового розпорядку. Своєчасно проводяться всі види інструктажів з працівниками і учнями з фіксацією їх у відповідних журналах. Журнали ведуться згідно інструкції. На початок року  проводиться профілактичний огляд спортзалу, майданчику, кабінетів з особливими умовами праці, спортивно-технічного, електричного, протипожежного устаткування, тощо і оформляються акти-дозволи і акти готовності школи на новий навчальний рік.

 Обов’язково працівники і учні проходять медогляд, оновлюються схеми евакуації, переглядаються інструкції з ОП, посадові інструкції, функціональні обов’язки техпрацівників.

 Класні керівники систематично проводять роботу щодо запобігання нещасним випадкам (місячник безпеки дорожнього руху, пожежної безпеки, День ЦЗ, тижні безпеки життєдіяльності, проводяться тематичні бесіди з учнями, з фіксацією у класних журналах на відповідній сторінці). Ведеться систематична робота з батьками щодо запобігання нещасних випадків серед дітей, проводиться профілактична робота з учнями і педколективом щодо інфекційних і неінфекційних захворювань, попередження травматизму. У кожному класі  обладнано куточки безпеки життєдіяльності.

 У школі забезпечені безпечні  умови навчально- виховного процесу на уроках, позакласних заходах, чергування вчителів на перервах. Медпрацівник і завгосп контролюють дотримання державних санітарно- гігієнічних правил і норм влаштування, дотримання  повітряно-теплового режиму..

З моєї точки зору роботу з ОП можна покращити якщо:

-В плані роботи на наступний рік розширити і удосконалити організаційні заходи (позакласна робота, заняття гуртків за даним напрямком, якісне проведення уроків основ здоров’я, тижнів з ОП)

-Поліпшити матеріально-технічну базу (ширше залучення спонсорів)

-Посилити всі види контролю з боку адміністрації за станом безпеки життєдіяльності та охорони праці, щоб своєчасно виявляти, з’ясовувати та усувати недоліки.

   -Удосконалити організацію роботи з усіма учасниками навчально – виховного процесу. Підходити не формально до вивчення питань з ОП, а відпрацьовувати набуті знання і складати іспити, тестові завдання за затвердженими комісією білетами.

 

Свою роботу з охорони праці проводжу по таким напрямкам:

 

1 Як завідувач кабінетом хімії:

 

- Маю санітарну книжку з відміткою про проходження чергового медичного огляду

- Пройшла навчання і перевірку знань з питань знання нормативних актів з охорони праці, здоров’я, радіаційної безпеки, дорожнього руху, гігієни праці, виробничої санітарії, поводження в надзвичайних ситуаціях тощо і отримала « Посвідчення»

- Беру участь у оформленні акту-дозволу на експлуатацію  кабінету хімії та біології

- Оформляю куточок з питань безпеки життєдіяльності

- Несу безпосередню відповідальність  за безпечний стан місць, обладнання, приладів тощо

- Розробляю і переглядаю інструкції з безпеки під час проведення  практичних і лабораторних занять

- Проводжу інструктажі з охорони праці під час навчального  процесу та контролюю дотримання  здорових і безпечних умов проведення практичної частини, не дозволяю виконання дослідів не передбачених умовами практичної роботи

- Інструктажі з безпеки життєдіяльності учнів обов’язково реєструю в журналі обліку встановленого зразка (Журнал прошнурований, скріплений печаткою, сторінки пронумеровані, зазначена дата коли журнал розпочато)

- Беру участь у розробці окремого розділу з охорони праці колективного договору

- Вмію і знаю як надати у разі потреби першу долікарську  допомогу ( На щастя ,таких випадків не траплялося)

 

2. Як вчитель і класний керівник:

-  Виконую посадову інструкцію

- Організую вивчення учнями правил і норм з охорони праці

- Проводжу профілактичну  роботу щодо запобігання травматизму серед учнів під час навчально-виховного процесу і канікул щодо вимог особистої безпеки в побуті( дії в надзвичайних ситуаціях, дорожній рух, участь у масових заходах, перебування в громадських місцях, тощо)

- Проводжу інструктажі з охорони праці під час проведення  практики відповідно до типового положення  з безпеки життєдіяльності – під час проведення навчальних занять, позакласних і позашкільних заходів; вступний на початку навчального року ( з реєстрацією в журналі обліку навчальних занять); первинний,позаплановий, цільовий інструктаж із реєстрацією в спеціальному журналі. Інструктажі перед початком заняття, лабораторної, практичної роботи з реєстрацією в журналі обліку навчальних занять на сторінці предмета в рядку про зміст уроку, практичної або лабораторної роботи

- Організую роботу з батьками щодо запобігання нещасним випадкам серед учнів ,обговорюємо ці питання на батьківських зборах

- Проведення з учнями практичних занять щодо відпрацювання дій у разі надзвичайних ситуацій. Евакуація з будівлі школи( відпрацювання алгоритму дій, ознайомлення з планом евакуації)

- Заповнення в класному журналі сторінок обліку додаткових бесід з техніки безпеки, санітарії та проходження медогляду, складання «Карти здоров’я» з урахуванням фізкультурної групи

- Оформляю інформаційний класний куточок з питань безпеки життєдіяльності

- Беру участь у розробці і проведенні Дня ЦЗ

docx
Пов’язані теми
Біологія, Розробки уроків
Додано
27 листопада 2021
Переглядів
214
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку