"Урок " Плита електрисна секційно - модульована 4 шафавбудована(Н.П.Саєнко "Устаткування ПГХ"

Про матеріал
Дана розробка містить матеріали з предмета «Устаткування підприємств громадського харчування»,а саме тема програми «Устаткування для смаження та випікання їжі» та тема уроку «Плита електрична «ПЕСМ-4ШБ». В уроці детально викладений матеріал про будову даної машини з усіма особливостями про кожну деталь ; правила експлуатації до машини ( перед початком роботи,під час роботи, по закінченню роботи); малюнок – загальний вигляд та вигляд спереду. До даного уроку створені тести ,що полегшує перевірку знань учнів на дистанційному навчанні.
Перегляд файлу

                           Плита ПЕСМ - 4ШБ

                             

 Плита електрична секційно- модульвана - 4 шафавбудована
                                             

                                                         Будова 
Використовується як  самостійний апарат або в  складні  технологічних поточних ліній
1. Корпус- каркас ,облицьований листами  сталі та вкритий емаллю.
2. Опори - ніжки, 4шт яку регулюються по висоті.
3. Жарова поверхня-  розташована в верхній частині корпуса, має чотири прямокутні комфорки розміром 417 х295 мм,які обігріваються закритими нагрівальними елементами. Кожна комфорка має свій пакетний перемикач з потужність 4:2:1.
4. Борти -  металеві полиці  по 100 мм  для переміщення посуду,які розташовані під плитою.
5. Рухомий піддон - встановлюють під жаровою поверхнею, призначений для збирання розлитої рідини.
6.Жарова шафа - розташована в нижній частині корпуса, являє собою двостінну  камеру з теплоізоляцією. Шафа встановлена в корпусі на рамі, закривається двостінними дверцятами з пружиною та оглядовим віконцем.
7. Нагрівальні елементи - ТЕни 6 шт ( три вгорі, три - нижні закриваються  подовим деком). Верхні та нижні мають свій пакетний перемикач. Для підтримання  температури в шафі встановлюють  автоматичний  терморегулятор  ТР -4К.
8.Апаратура керування  та сигнальна апаратура -  змонтовано на панелі,розміщений на правому боці  робочої камери.

               D:\Документы\Загрузки\132107424_437963478.pdf-31.jpg               
                                                               

                                        Правила експлуатації
Перед початком роботи
1. Перевірити  заземлення,килимок, санітарний стан,справність пакетних перемикачів,наявність піддонів. Комфорки повинні  бути  розташовані в одному рівно і строго горизонтальному положені,мати рівну поверхню  без тріщін.
2.Рукоятки перемикачі повинні бути  в положені "Вимкнено".
3.Наплитний посуд потрібно заповнювати на 80% від його об'єму, це поперджує утворенню щілин на комфорках.
4.наплитний посуд повинен мати рівне та товсте дно,яке щільно прилягає до поверхні.
Під час роботи
1. Комфорки вмикають на повну потужність, а після закіпання рідини пакетний перимикач встановлюють на середній або на слабкий нагрів. Комфорки  розігріваються до повної потужності за 60 хв.
2. Для експлуатації жарової шафи за допомою терморегулятора встановлюють необхідну температуру,вмикають нагрівальний елемент на сильний нагрів при цьому загорається зелена  сигнальна лампа.При досягнені заданої температури вона гасне. Після цього завантажують  дека з продуктами і закривають дверцята.
Після закінчення роботи
1.Комфорки вимикають за допомогою пакетних перемикачів,а потім вимикають плиту з електромережі.Для ощадливого використання електроенергії потрібно враховувати ,що після вимкнення  комфорка деякий час  зберігає тепло
2. Після охолодження  плиту зачищають від пригорілої їжі та  протирають вологою тканиною. Піддони миють та просушують .
Забороняється залишати  ввімкнені комфорки  в режимі сильного нагріву,оскільки це  спричинить швидке її перегорання. Забороняється підкладати під дверцята  сторнні предмети.
Д/З самостійно скласти  техніку безпеки.

 

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Удовицкая Яна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
docx
Додано
12 квітня 2020
Переглядів
3693
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку