"Урок "Плита електрична ЕП-2М

Про матеріал
Дана розробка містить матеріали з предмета «Устаткування підприємств громадського харчування»,а саме тема програми «Устаткування для смаження та випікання їжі» та тема уроку «Плита електрична «ЕП-2М». В уроці детально викладений матеріал про будову даної машини з усіма особливостями про кожну деталь ; правила експлуатації до машини ( перед початком роботи,під час роботи, по закінченню роботи); малюнок – загальний вигляд та вигляд спереду. До даного уроку створені тести ,що полегшує перевірку знань учнів на дистанційному навчанні.
Перегляд файлу

                                          ЕП - 2М

                                 Плита електрична  ЕП- 2М
                                                             

                                          Будова
1. Корпус - прямокутний,виготовлений з листів сталі  та  покритий емаллю.
2. Жарова поверхня - розташована у верхній частині корпусу,складається з 6 чавунних комфорок прямокутної форми з нагрівальним елементом закритого типу.
3. Бортова поверхня -   нею обромлено комфорки  по всьому периметру.  На бортову поверхню можно зсувати наплитний посуд  під час приготування. Ширина  бортової поверхні 180 мм,виконані вони із штампованої сталі.
4. Поручні - знаходяться навколо бортової поверхні,поручні  підвішені на кронштейни.  Вони  забезпечують безпечну  зону роботи, тобто не дають працівники підійти надто близько  до комфорок.
5. Пакетні перемикачі -  6 шт , кожен під одну комфорку. Здійснюється  три ступені регулювання потужності у співвідношені 4:2:1.
6. Рухомий піддон - розташований під жаровою поверхнею,рпизначений для збирання пролитої рідини.
7. Жарова шава - розташована в нижній частині корпуса,являє собою металевий  короб з теплоїзоляцією між стінками. Розмір шафи 700 х 500 х 300 мм. шафа закриваються дверцятами,щільність прилягання забезпечує пружина. На дверцятах є вентеляційний отвір,який закривається заслінкою. Отвір призначений для випускання пари ,який утворюється під час  теплового оброблення продуктів. в середині шави  встановлюється висувна  полиця - решітка,куди встановлюють дека  із продуктами. Полицю - решітку можна встановлювати на різну висоту. Нагрівальні елементи шафи - ТЕни: чотири -  вгорі,чотири - внизу; нижні тени закриті подовим листом, а верхні відкриті. І верхні і нижні ТЕни мають свій  пакетний перемикач,а терморегулятор  ТР - 4К призначкений для підтримування  температури в  вавтоматичному режимі  в межах  від 100 до 350 градусів.
Для заземлення  плити  на її корпусі встановлено  спеціальний гвинт.

D:\Документы\Загрузки\image125.jpg                     D:\Документы\Загрузки\slide-23.jpg
                                                        
                                                      Правила експлуатації
Перед початком роботи
1. Перевірити  заземлення,килимок, санітарний стан,справність пакетних перемикачів,наявність піддонів. Комфорки повинні  бути  розташовані в одному рівно і строго горизонтальному положені,мати рівну поверхню  без тріщін.
2.Рукоятки перемикачі повинні бути  в положені "Вимкнено".
3.Наплитний посуд потрібно заповнювати на 80% від його об'єму, це поперджує утворенню щілин на комфорках.
4.наплитний посуд повинен мати рівне та товсте дно,яке щільно прилягає до поверхні.
Під час роботи
1. Комфорки вмикають на повну потужність, а після закіпання рідини пакетний перимикач встановлюють на середній або на слабкий нагрів. Комфорки  розігріваються до повної потужності за 60 хв.
2. Для експлуатації жарової шафи за допомою терморегулятора встановлюють необхідну температуру,вмикають нагрівальний елемент на сильний нагрів при цьому загорається зелена  сигнальна лампа.При досягнені заданої температури вона гасне. Після цього завантажують  дека з продуктами і закривають дверцята.
Після закінчення роботи
1.Комфорки вимикають за допомогою пакетних перемикачів,а потім вимикають плиту з електромережі.Для ощадливого використання електроенергії потрібно враховувати ,що після вимкнення  комфорка деякий час  зберігає тепло
2. Після охолодження  плиту зачищають від пригорілої їжі та  протирають вологою тканиною. Піддони миють та просушують .
Забороняється залишати  ввімкнені комфорки  в режимі сильного нагріву,оскільки це  спричинить швидке її перегорання. Забороняється підкладати під дверцята  сторнні предмети.
Д/З самостійно скласти  техніку безпеки.

 

docx
Додано
12 квітня 2020
Переглядів
1056
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку