Урок-подорож з математики 5 клас.

Про матеріал

На мою думку урок математики - це формування людини думаючої, це логічне мислення, це творчість, це гра, віра, надія, задоволення, кмітливість, гумор, використання фактів з інших наук, історичних даних, місцевого матеріалу, розв'язування нестандартних і практичних задач. І все це - з любов'ю до дітей!!!

Завжди цікаве різноманіття, тому пропоную вам таку невелику презентацію, а додаткові завдання це вже політ вашої фантазії.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Урок-подорож 5 клас

Номер слайду 2

План: Що таке математика для людини? Куди ви мрієте відправитись? Що потрібно знати про дріб? Якими бувають правильні дроби? Задача на знаходження дробу від числа. Зашифруй слово. Задача на знаходження числа за його дробом. Що таке магічний квадрат? Який дріб найменший?

Номер слайду 3

Математика – цариця всіх наук. Її улюблениця – істина, її вбрання – простота і ясність. Палац цієї володарки оточено тернистими заростями і, щоб досягти його, кожному доводиться пробиватися крізь хащі. Випадковий мандрівник не виявить у палаці нічого привабливого. Краса його відкривається лише розуму, що любить істину і загартованій у боротьбі з труднощами. Ян Снядецький

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Перевіримо готовність! Наведіть приклади дробів. На що вказує чисельник дробу; знаменник дробу? Як записати у вигляді дробу частки 3:4; 5:7? Який дріб називається правильним? Який із двох дробів з однаковими чисельниками (знаменниками) більший?

Номер слайду 6

Як додати дроби з однаковими чисельниками? При яких натуральних значеннях а дріб буде правильним? При яких натуральних значеннях х дріб буде правильним? Чому дорівнює дріб у якого чисельник і знаменник рівні?

Номер слайду 7

Тест для капітана! Укажіть правильний дріб

Номер слайду 8

Задача Ми подолали 36 миль, що становить 9/12 усього шляху. Яка довжина всього шляху в кілометрах? 1 географічна миля - 7420 м 1 морська миля – 1872м Приймаємо, що

Номер слайду 9

А Т І Г Р Ф

Номер слайду 10

Задача Чайні листки під час сушіння втрачають 5/6 своєї маси. Скільки потрібно взяти свіжих чайних листків, щоб одержати 5кг сухих?

Номер слайду 11

Заповніть клітинки квадрата, щоб по діагоналях, горизонталях та вертикалях була однакова сума

Номер слайду 12

Увага!!! Першим отримає приз той з моряків, хто назве найменший дріб. Найменшого дробу не існує!!!

Номер слайду 13

Використані джерела підручник, тематичні газети та журнали, інтернет джерела, хрестоматії, довідникова література.

ppt
Додано
20 червня 2018
Переглядів
1056
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку